celexon HomeCinema Projektorduk högkontrast Frame Dynamic Slate ALR

celexon VKS2040 Full HD-videokonferenssystem
2021/05/19
Logitech konferenssystem
2022/03/16

Många av er kanske inte vet att de finns. Andra har kanske bara hört talas om dem. ALR-dukar har dock funnits på marknaden i flera år och deras utveckling har nått en mycket hög nivå när det gäller prestanda.

Men vad är egentligen en ALR-duk?

En av fördelarna med ALR är att skärmen returnerar nästan allt ljus som den tar emot från en projektor tillbaka till visningspositionen och inte i alla riktningar som en vanlig vit fiber (vilket minskar reflektionerna i rummet), och den andra är att den förhindrar att omgivande belysning som kommer från olika andra vinklar skickas till visningspositionen för att förstöra vår bild (vilket ger en fin kontrastbild även med omgivande belysning).

Hur gör ALR det?

Den speciella PVC-plast som fibern är tillverkad av har förmågan att bli mörkare ju större vinkel en foton träffar den. Ju mer i sidled vi tittar på den, desto mörkare ser den ut i våra ögon, och som vi vet är det så att ju mörkare färgen är, desto större är absorptionen av ljuset och desto mindre reflektion har vi. Det är ALR!

celexon HomeCinema projektorduk högkontrast Frame Dynamic Slate ALR

celexon Dynamic Slate ALR är en duk om utöver de två ovanstående egenskaperna hävdar att den förbättrar både bildens svarta nivåer även i en mörk miljö där reflektioner inte påverkar bilden, till exempel ett särskilt svart visningsrum.

Högkontrastduken celexon Slate är vår favorit för under 10 000 kr för bra 8K-planhet och ALR-kontrastduk i flera lager (Ambient Light Rejection) av nästa generations kontrastduk med förbättrad svartnivå, kontrast och färgbriljans för hemmabio och ljusa bostadsutrymmen: celexon Slate är 16:9- och 21:9-kompatibel tack vare EdgeFree-designen.

Din Slate Tension-projektorduken med en smal ram förbättrar avsevärt bildkvaliteten hos alla LCD-, DLP- och SXRD-projektorer för hemmabio genom bättre svartnivåer och högre kontrast. Den senaste generationens ALR-tyg (Ambient Light Rejection) i flera lager gör det dessutom möjligt att minimera ströljus och minska reflektionen av omgivande ljus, särskilt i ljusa rum. Den fina kontrastduken är 8K-anpassad och fungerar utan färgförvrängning. Njut av maximal frihet med den moderna EdgeFree-designen utan maskering för sportevenemang som serier (16:9-format) och Hollywood-blockbusters (21:9-format) på den motoriserade celexon-duken- rätt bild projiceras automatiskt i maximal storlek och rätt format. Slate är den rätta skärmen för alla fall.

EdgeFree-fördelar

En kontrastskärm utan traditionell svart maskning runt den projicerade bilden har två fördelar i ljusa bostadsbiografer: För det första väljs bildformat som 4:3, 16:9 (TV, spel och serier) eller 21:9 (filmer i Cinemascope) alltid och automatiskt för maximal bildstorlek med förbättrade svartnivåer. LensMemory-funktionen på projektorn eller en manuell justering av skärmmaskeringen är inte längre nödvändig. Å andra sidan förbättrar avsaknaden av referenssvart i maskeringen subjektivt svartnivån för människor. I ett ljust, vitt vardagsrum saknas en annan svart referens. Ögat använder det projicerade svarta i projektorbilden som en ny referenspunkt och därmed blir kontrasten och svartnivån i bilden subjektivt sett bättre. Ögat har lurats.

Facit

Om du letar efter en kontrastduk som en bekväm spänningsmotorskärm för en bra 8K-planhet med utmärkt bildkvalitet till ett mycket bra pris-prestanda-förhållande, kommer du att hitta det med celexon Slate. Den 0,3 mm tjocka kontrastduken med den senaste ALR-tekniken (Ambient Light Rejection) imponerar med en hög färgneutralitet och en svartnivåförstärkning på upp till faktor 6. Med en förstärkning på 0,8 är den perfekt lämpad för ljusstarka LCD-, DLP- och SXRD-hemmabio-projektorer med liten eller ingen dimning samtidigt. Den innovativa EdgeFree-designen är särskilt fördelaktig i ljusa vardagsrum och ger maximal bildstorlek oavsett bildformat. Installation och kontroll gör den välgjorda skärmen till en universell kontrastskärm för nästan alla tänkbara platser i vardagsrummet.

Med celexons nya Dynamic Slate-projektorduk får du en duk med hög kontrast på vilken du kan projicera knivskarpa, homogena bilder med hög kontrast även i svagt ljus och enastående vita toner. Låt dig inspireras av en ny, oväntad bildkvalitet – vid behov kan bildkvaliteten hos din befintliga projektor också optimeras avsevärt med hjälp av den här skärmen!

Till våra ramspända ALR dukar:

Comments are closed.