Vit projektor med fjärrkontroll
Lösningar för skolor och universitet

Idealisk medieutrustning för läraren

Alla klassrum i en skola är inte utrustade med fast monterade digitala läromedel. Därför erbjuder många skolor sina lärare mobila lösningar så att de fortfarande kan arbeta digitalt och interaktivt med eleverna.

Innehåll

För en lärare är digitala läromedel och bra och individuell medieutrustning ett effektivt stöd för undervisningen. Denna utrustning bör dock vara flexibel och funktionell för att kunna anpassas till förhållandena i ett klassrum eller ämnesområde. För att hålla flexibiliteten hög är mobila projektorer och mobila projektordukar idealiska.


En lärare byter klassrum flera gånger om dagen och möter därmed olika rumsförhållanden. Detta innebär dock inte att digitalt och interaktivt arbete är omöjligt. Med en bärbar dokumentkamera kan du anpassa dig flexibelt till varje klass och situation.

panorama6_b_v3

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösning för lärare

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för klassrum. Vi tar hand om planeringen och valet åt dig.

Mobiler-Beamer-Leinwand

Mobila projektorer och dukar

 • väl lämpad för små till medelstora klassrum
 • Projektionsytor med en bredd på upp till 2 meter är möjliga
 • Bärbara dimensioner möjliggör enkel transport
 • Användarvänlig installation
Ikon glödlampa

Ljusstyrka

3.000 lumen (minst) för LCD-projektorer och 4 000 lumen (minst) för DLP-projektorer för en skärmbredd på cirka två meter i ett något mörkt rum i en mobil tillämpning.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller WUXGA (1 920 x 1 200) i 16:10-format. Vid behov WXGA (1 280 x 800) för större avstånd till sittplatserna.
Ikonverktyg

Montering

Duken placeras med ryggen mot ljuskällan (fönstret) för att motverka ljusinfallet

Våra höjdpunkter för projektorer

Experttips:

Om du behöver placera projektorn lite längre bort från den bärbara datorn är en WLAN-anslutning fördelaktig för att överföra innehållet. Läraren kan stanna kvar i sin undervisningsposition och långa kablar utgör ingen snubbelrisk.
Dokumentenkamera-194x277

Bärbara dokumentkameror

 • ersätta den klassiska overheadprojektorn
 • liten förpackningsstorlek för enkel transport
 • Presentation av två- och tredimensionella objekt.
 • Foto- och videofunktionen sparar kopiatorn vid behov.
 • äldre lektionsmallar kan fortfarande användas
 • den integrerade kameran kan användas som webbkamera.
 • Strömmen kan levereras via den bärbara datorn
Ikon 3 pilar

Bärbarhet

Dokumentkameror finns i många olika storlekar. En dokumentkamera har kompakta mått som gör att den kan transporteras tillsammans med en projektor i den medföljande väskan. Om du behöver funktionerna hos en annars stationär dokumentkamera finns det ofta bärväskor tillgängliga även för detta.
Icon Zoom Magnifier

Zoom

Optisk zoom rekommenderas för hög förstoring av innehållet. Små och bärbara dokumentkameror erbjuder vanligtvis digital zoom i kombination med en justerbar kameraarm.
Ikon USB-anslutning

Anslutningar

Dokumentkameror ansluts till projektorn eller skärmen via HDMI eller VGA. Compact Visualizers, å andra sidan, är vanligtvis anslutna till den bärbara datorn via USB. Därifrån överförs bilden till projektorn eller skärmen.

Våra rekommendationer för dokumentkameror

Experttips:

En dokumentkamera har numera många funktioner och är inte bara en ren OHP-ersättning. Den kan därför användas i många olika ämnen, oavsett om det gäller texter, föremål eller till och med levande varelser. Detta innebär att dokumentkameran kan användas på många sätt utanför den normala klassrumsmiljön, till exempel i biologi- eller tekniklektioner.
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.