Bildungseinrichtung_bluebox-b

Lösningar för skolor och universitet

Idealiska lösningar för utbildningsinstitutioner

Klassrummen i utbildningsinstitutioner kan variera mycket i storlek och utrustning. Alla rum kan till exempel inte vara lika väl mörklagda eller utrustade med en stor projektorduk. Vi erbjuder funktionella lösningar även för sådana rum!

Innehåll

Du kan till exempel använda en projektor med extremt kort räckvidd i små klassrum med mycket litet utrymme. För ljusa rum som bara kan mörkläggas i begränsad utsträckning eller inte alls rekommenderar vi ljuskänsliga displayer. En dokumentkamera passar däremot in i vilket rum som helst.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för utbildningsinstitutioner

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för utbildningsinstitutioner av alla slag. Vi tar hand om planeringen och valet åt dig.

Display-398x353-removebg-preview

Displayer för interaktivt lärande

 • lämpar sig väl för små och medelstora utbildningslokaler
 • nästan okänsliga för ljus
 • inga underhållskostnader
 • fri placering i rummet möjlig (rullstativ som tillval)
 • interaktiv inlärning med hjälp av en pekfunktion
 • integrerad inbyggd PC med Win 10 erbjuder en välbekant arbetsmiljö
Ikon glödlampa

Ljusstyrka

Ljusstyrka från cirka 350 candela för rum med artificiellt ljus eller dagsljus. För starkare ljusinsläpp 600 candela eller mer.

Ikonupplösning

Upplösning

Minst Full HD (1 920 x 1 080) upp till en diagonal på 65 tum. 4K (3 840 x 2 160) från 65 tum och uppåt.

Ikonverktyg

Montering

Väggmontering med hjälp av ett valfritt displayfäste. Om skärmen ska användas i flera rum rekommenderas ett rullande stativ.

Våra rekommendationer för displayer

Experttips:

Om du utrustar skärmen med en inbyggd dator har du ett välbekant system och kan använda alla välkända datorverktyg direkt på skärmen, vilket gör det enklare och mer intuitivt att arbeta med enheterna.

Interaktiver-Ultra-Kurzdistanzbeamer-368x198-removebg-preview

Interaktiva projektorer med ultrakort kast

 • väl lämpad för medelstora klassrum
 • Bildbredd på ca 2 m möjlig
 • Väggmontering eller installation på en vagn är möjlig
 • möjliggör interaktivt arbete och lärande
 • Möjlighet till penn- och pekdatoranvändning
Ikon glödlampa

Ljusstyrka

3.000 lumen (minimum) för LCD-projektorer och 4 000 lumen (minimum) för DLP-projektorer för en gemensam storlek på cirka 84 tum.

Ikonupplösning

Upplösning

WXGA (1 280 x 800) i 16:10-format, Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller WUXGA (1 920 x 1 200) i 16:10-format. Upplösningen bestäms av budgeten och projektorns synliga yta .

Ikonverktyg

Installation och montering

Installation på väggen eller på en vagn när du använder en interaktiv display. Väggmonteringen kan vara fast eller på ett pylonsystem. Detta har fördelen att användaren kan justera projektorn till sin arbetshöjd.

Våra rekommendationer för projektorer med kort räckvidd

Experttips:

När du monterar whiteboardtavlan ska du se till att den placeras bort från fönster med solljus när du installerar/uppställer den. Detta förhindrar att dagsljuset motverkar projektorljuset.
Dokumentenkamera-194x277-removebg-preview

Dokumentkameror för skola och universitet

 • ersätta den klassiska OHP
 • kan filma objekt tredimensionellt
 • äldre mallar kan fortfarande användas
 • kan användas som webbkamera
 • kan anslutas till en projektor eller en bildskärm
Ikonupplösning

Upplösning

Den upplösning som kan visas i dokumentkameran beror på kamerans sensor. Ju större sensor, desto högre upplösning. Full-HD (1 920 x 1 080) eller högre är optimalt för presentationen på projektorn/displayen. Mobila lösningar kan erbjuda lägre upplösningar.

Icon Zoom Magnifier

Optisk zoom

Optisk zoom rekommenderas för god förstoring av innehållet. Billiga dokumentkameror erbjuder vanligtvis endast digital zoom i kombination med en justerbar kameraarm. Stationära dokumentkameror erbjuder ofta en stark optisk zoom för en fin representation av innehållet. Detta är en särskilt välkommen funktion i skolor med teknisk bakgrund.

Ikon USB-anslutning

Anslutningar

Dokumentkameror ansluts till projektorn eller skärmen via HDMI eller VGA. Dokumentkameror som endast har en USB-port måste vanligtvis anslutas till en dator först och signalen leds därifrån till projektorn. 

Våra rekommendationer för dokumentkameror

Experttips:

Dokumentkameror erbjuder utmärkta presentationsmöjligheter för tekniska komponenter och andra material. Med dokumentkameran kan du förstora detaljerna i komponenterna till millimeterstorlek och förklara dem för publiken på en projektor eller display .

celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Ljudinstallationer för optimal ljudkvalitet

 • optimal ljudkvalitet
 • hög prestanda
 • Väggmontering / infälld väggmontering / infälld takmontering / infälld takmontering
 • visuellt tilltalande design
Icon Play

Ett stort seminarierum, ett mötesrum, ett litet klassrum eller till och med en imponerande hemmabio av hög kvalitet. Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Förutom den elektriska effektkapaciteten är en högtalares effektivitet viktig. Effektiviteten anger i decibel hur högt en högtalare är vid en watt på en meters avstånd.

Icon högtalare

Högtalare inom utbildningssektorn väljs och installeras på ett sådant sätt att de alltid garanterar optimal förståelse och ljudkvalitet. De kan integreras nästan obemärkt i rummet eller utgöra en designmässig höjdpunkt.

Icon People

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Detta resulterar i mycket olika krav på styrningen av en ljudinstallation. Detta sker centralt via en fast installerad kontrollpanel, via flera slutenheter via en app eller via en omfattande mediastyrning.

Experttips:

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.