Sporthalle-bluebox-b
Lösningar för skolor och universitet

Utrustning för idrottshallar med projektor eller display

Om du vill utrusta en idrottshall med medieteknik är en projektor eller en storbildsskärm det rätta valet för dig. Båda har sina fördelar och nackdelar.

Innehåll

projektors måste vara särskilt ljusstarka för att kunna projicera en tydligt synlig bild även när hallbelysningen är tänd. Dessutom måste de monteras i ett skyddande hölje , vanligtvis på stor höjd under halltaket. Det korrekta avståndet till skärmen måste också hållas.

Skärmar med stor bilddiagonal och bra ljusutbyte kräver precis montering på idrottshallens vägg, precis som projektors. En skyddsanordning i form av skyddsglas eller andra alternativ måste också monteras. För ett sådant projekt behöver du professionell rådgivning från en expert.

panorama6_b_v3

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Metoder för idrottshallar

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för idrottshallar av alla storlekar. Vi tar hand om planeringen, valet och hela installationen av utrustningen åt dig.

Installationsbeamer-Leinwand-398x353_(2)

Kraftfulla projektors och matchande skärmar

 • väl lämpad för stora till mycket stora anläggningar
 • Projektionsytor med en bredd på upp till 4,5 meter möjliga
 • Motoriserad skärm för integrering i ett kontrollsystem
 • Linsförskjutning och utbytbar optik för enkel justering
Ikon glödlampa

ljusstyrka

10.000 lumen (minimum) för LCD-projektorer och 11 000 lumen (minimum) för DLP-projektorer för en skärmbredd på cirka fyra meter i en knappt mörklagd idrottshall.
Ikonupplösning

Bildupplösning

WUXGA (1 920 x 1 200) i 16:10-format.
Ikonväxel och verktyg

Montering

Installation i taket i ett skyddshus för strålkastare. Det skyddar projektorn från yttre påverkan, t.ex. från bollar.

Våra höjdpunkter för projektor

Experttips:

När du väljer en projektor ska du se till att den har tillräckligt med ljus. Ljusförhållandena i en idrottshall är inte optimala. I det här fallet måste projektorn kunna stå emot ljuset i hallen och ändå ha tillräckligt med reserver för att projicera en bra bild.
Display-398x353-removebg-preview_(1)

Visa

 • väl lämpad för medelstora till stora idrottshallar
 • nästan okänslig för ljus
 • inga underhållskostnader
 • fri placering på väggar möjlig
 • Skärmar kan fås med integrerat skyddsglas
 • displayväggar lämpar sig för särskilt stora tillämpningar
Ikon glödlampa

ljusstyrka

Ljusstyrka från cirka 700 candela för ljusa salar med artificiellt ljus eller dagsljus. Beroende på ljusinfallet kan 1000 candela och mer vara lämpligt.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Minst Full HD (1 920 x 1 080) eller 4K (3 840 x 2 160). Full HD-upplösning kan vara tillräcklig när man använder enskilda skärmar eftersom betraktaren befinner sig längre bort. Skrift är bättre igenkännbar i en lägre upplösning. Konturernas skärpa blir dock sämre.
Ikonväxel och verktyg

Montering

Displayen är monterad på väggen på flera meters höjd. Där är displayen eller displayväggen lätt synlig och mindre sårbar för kontakt med sportutrustning som bollar eller liknande.

Våra höjdpunkter på displayen

Experttips:

HDBaseT lämpar sig särskilt bra för att mata skärmen. Eftersom skärmen är placerad på längre avstånd från bildkällan kan du överbrygga avstånd på upp till 100 m tack vare HDBaseT.

pioneer_vsx-1131-removebg-preview

Ljudinstallation

 • optimal ljudkvalitet
 • Kraftfull
 • robust, hållbar, pålitlig
 • visuellt tilltalande design
 • Beaktande av flera ljudförstärkningssituationer
Ikon för prestanda

Effekt

Ett stort seminarierum, ett mötesrum, ett litet klassrum eller till och med en imponerande hemmabio av hög kvalitet. Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Förutom den elektriska effektkapaciteten är en högtalares effektivitet viktig. Effektiviteten anger i decibel hur högt en högtalare är vid en watt på en meters avstånd.
Icon högtalare

Ljudkvalitet

Två högtalarkombinationer är vanliga i hemmet och i yrkesmässigt bruk. Kompletta radiatorer kombinerar alla högtalare i ett kabinett. De återger hela spektrumet av en ljudsignal inom sitt frekvensområde. Modulära system överför var och en ett separat frekvensområde. Detta resulterar i otaliga möjligheter (t.ex. diskant/mellanregisterenheter + basenhet). Högtalarnas kvalitet, frekvensområdet, deras arrangemang och placering är avgörande för optimal ljudkvalitet.
display-touch

Driftsbarhet

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Ljudanläggningen måste vara kraftfull och anpassad till den speciella akustiken i en idrottshall. Det finns också särskilda krav på driftsäkerhet.

Våra AV-mottagare höjdpunkter

Experttips:

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.