Multitouch BenQ-projektor i användning i en skola

Skolor och universitet

Utrustning för multimedieklassrum

För interaktivt arbete i klassrummet har vi sammanställt olika lösningsvarianter för klassrum.

Innehåll

Klassrummen är vanligtvis jämförbara när det gäller storlek och ljusstyrka. De är vanligtvis stora och ljusa. När man väljer rätt projektor bör man därför föredra de ljusare modellerna. Skärmar i stort format är ett mycket bra alternativ. De är nästan okänsliga för direkt ljusinstrålning.

För interaktivt arbete är interaktiva ultrakortdistansprojektorer och interaktiva skärmar den optimala lösningen. Dessa kan vanligtvis mycket enkelt styras med penn- eller pekfunktion. Med multitouchstödda enheter kan man till och med arbeta med flera personer samtidigt.

För arbete med befintliga läromedel som dokument, böcker eller till och med små föremål rekommenderar vi en dokumentkamera. En dokumentkamera digitaliserar föremålen under den. I kombination med en projektor eller display kan den digitaliserade bilden visas i realtid.

I mer än 15 år har vi gett råd och stöttat våra kunder i alla projekt som rör medieutrustning för klassrum. Vi hjälper dig att välja rätt utrustning och tar över hela genomförandet!

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för klassrum

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för klassrum. Vi tar hand om planeringen, valet och hela installationen av enheterna åt dig.

Stationär skärm och beamer

Projektor med skärm eller whiteboard

 • väl lämpad för medelstora till stora klassrum
 • Projektionsytor med en bredd på upp till 3 meter är möjliga
 • säker vägg- eller takmontering eller på en vagn
Ikon glödlampa

ljusstyrka

4.000 lumen (minimum) för LCD-projektorer och 5 000 lumen (minimum) för DLP-projektorer för en skärmbredd på cirka två och en halv meter i ett villkorligt mörkt rum i en fast installation. För en interaktiv whiteboard är en UST-projektor med 3 500 lumen tillräcklig
Ikonupplösning

Bildupplösning

WXGA (1 280 x 800) i 16:10-format, Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller WUXGA (1 920 x 1 200) i 16:10-format
Ikonverktyg

Montering

Takmontering med hjälp av projektortakfäste eller installation på väggen eller på en vagn när du använder en interaktiv whiteboard

Våra höjdpunkter för projektorn

Experttips:

Undvik direkt ljusinsläpp på projektionsytan. Ingen strålkastare, hur ljusstark den än är, kan överglänsa direkt solljus. I särskilt ljusa rum är en stor bildskärm en mer förnuftig lösning.
Visa

Visa

 • lämpar sig väl för små till medelstora klassrum
 • nästan okänslig för ljus
 • inga underhållskostnader.
 • fri placering i rummet möjlig (rullstativ som tillval)
 • interaktivt lärande (touch-funktion)
 • Inlärning på en välbekant yta (t.ex. med Windows 10 PC)
Ikon glödlampa

ljusstyrka

Ljusstyrka från cirka 350 candela för ljusa rum med artificiellt ljus eller dagsljus
Ikonupplösning

Bildupplösning

Minst Full HD (1 920 x 1 080) upp till en skärmdiagonal på 65 tum. 4K (3 840 x 2 160) från 65 tum och uppåt
Ikonverktyg

Montering

Väggmonteras med hjälp av valfritt displayfäste eller monteras på valfritt rullstativ

Våra höjdpunkter på displayen

Experttips:

För interaktiva bildskärmar erbjuder inbyggda datorer möjligheten att installera ett konventionellt Windows-system som gör det möjligt för användarna att arbeta intuitivt på skärmen. Tack vare det välbekanta gränssnittet förlorar elever och lärare snabbare sin rädsla för kontakt med digital teknik.
celexon-dokumentenkamera

Dokumentkamera

 • ersätta den klassiska OHP
 • kan filma objekt tredimensionellt
 • Fotofunktioner kan spara kopiatorn
 • äldre mallar kan fortfarande användas
 • kan användas som webbkamera
 • kan anslutas till en projektor eller en bildskärm
Ikonupplösning

Bildupplösning

Den upplösning som kan visas i Visualizer beror på kamerans sensor. Ju större sensor, desto högre upplösning. Full-HD (1 920 x 1 080) eller högre är optimalt för presentationen på projektorn/displayen
Icon Zoom Magnifier

Zoom

Optisk zoom rekommenderas för god förstoring av innehållet. Billiga visualiserare erbjuder vanligtvis endast digital zoom i kombination med en justerbar kameraarm
Ikon USB-anslutning

Anslutningar

Förutom väggmontering kan du fritt välja vilken displaybas eller vilket stativ som ska användas. Valfria system erbjuder optimala användningsmöjligheter tack vare höjdjusterbarheten

Våra höjdpunkter med dokumentkameran

Experttips:

Tack vare en dokumentkamera kan du fortsätta att använda befintligt material som du tidigare har använt på en overheadprojektor. Placera helt enkelt ett vitt papper under diabilden så kan du presentera innehållet med Visualizer.
celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Ljudinstallation

 • optimal ljudkvalitet
 • hög prestanda
 • Väggmontering / infälld väggmontering / infälld takmontering / infälld takmontering
 • visuellt tilltalande design
Icon högtalare

Effekt

Ett stort seminarierum, ett mötesrum, ett litet klassrum eller till och med en imponerande hemmabio av hög kvalitet. Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Förutom den elektriska effektkapaciteten är en högtalares effektivitet viktig. Effektiviteten anger i decibel hur högt en högtalare är vid en watt på en meters avstånd.
Icon Music

Ljudkvalitet

Två högtalarkombinationer är vanliga i hemmet och i yrkesmässigt bruk. Kompletta radiatorer kombinerar alla högtalare i ett kabinett. De återger hela spektrumet av en ljudsignal inom sitt frekvensområde. Modulära system överför var och en ett separat frekvensområde. Detta resulterar i otaliga möjligheter (t.ex. diskant/mellanregisterenheter + basenhet). Högtalarnas kvalitet, frekvensområdet, deras arrangemang och placering är avgörande för optimal ljudkvalitet
Icon People

Driftsbarhet

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Detta resulterar i mycket olika krav på styrningen av en ljudinstallation. Detta sker centralt via en fast installerad kontrollpanel, via flera slutenheter via en app eller via en omfattande mediastyrning

Experttips:

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.