Schule_bluebox-b

Utrustning för moderna klassrum

Modern medieutrustning för skolor

I skolor finns det många användningsområden för projektors & co. Men rummen i en skola skiljer sig åt när det gäller storlek och utrymme. De behöver därför utrustas på olika sätt.

Innehåll

En samlingssal, en idrottshall eller till och med ett klassrum är vanligtvis väl upplyst, vilket har en negativ effekt på projektionen. Därför är det nödvändigt att använda en mycket ljusstark projektor eller en ljusöppen skärmvägg . En stor skärm är också en viktig faktor. Detta säkerställer att även eleverna på sista raden fortfarande kan se den projicerade bilden tydligt.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för skolor

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för din skolbyggnad. Vi tar hand om planeringen, valet och hela installationen av enheterna åt dig.

Projektor och stationär skärm

projektors och stationära skärmar

 • väl lämpad för stora till mycket stora rum
 • Projektionsytor med en bredd på upp till 5 meter är möjliga
 • diskret, platsbesparande integrering i rummet
Ikon glödlampa

ljusstyrka

För projektion i en skolsal behöver du en mycket ljusstark projektor med utbytbara linser så att du kan installera den optimalt. 7.den minsta ljusutgången för en LCD-projektor är cirka 1 000 lumen och den minsta ljusutgången för en DLP-projektor är cirka 8 000 lumen för en skärmbredd på cirka tre meter.
Ikonupplösning

Bildupplösning

För projektion i en skolsal behöver du en mycket ljusstark projektor med utbytbara linser så att du kan installera den optimalt. 7.projektorn bör ha en ljusstyrka på minst 1 000 lumen för LCD-projektorer och 8 000 lumen för DLP-projektorer för en skärmbredd på cirka tre meter.
Ikonverktyg

Montering

Projektorn och skärmen bör monteras i taket så att de inte stör den dagliga verksamheten i auditoriet.

Våra höjdpunkter för projektorn

Experttips:

Aulae har ofta stora glasväggar. Undvik direkt ljusinfall på projektionsytan. Ingen projektor, hur ljusstark den än är, kan överglänsa direkt solljus.
Display-Wall

Skyltväggar för storskaliga presentationer

 • väl lämpad för stora till mycket stora rum
 • möjliga varierande bildområden beroende på rummets storlek
 • ljusa skärmar garanterar god bildigenkänning
Ikon glödlampa

Ljusstyrka

För en skärmvägg i en ljus miljö bör du använda skärmar med hög ljusstyrka från 600 cd/m² och en smal ram.

Ikonupplösning

Upplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller 4K UHD (3 840 x 2 160) i 16:9-format.

Ikonverktyg

Montering

En displayvägg installeras permanent på väggen i rummet. När du väljer en armatur ska du leta efter en lösning där du enkelt kan byta ut de enskilda displayerna.

Våra rekommendationer för videoväggsdisplayer

Experttips:

Använd bildskärmar med kedjefunktion (HDMI, DisplayPort eller HDBaseT) för enkel kabeldragning av bildskärmsväggen.

celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Ljudkomponenter för auditorium och idrottshall

 • optimal ljudkvalitet
 • hög prestanda
 • Väggmontering / infälld väggmontering / infälld takmontering / infälld takmontering
 • visuellt tilltalande design
Ikon för prestanda

Effekt

Ett stort seminarierum, ett mötesrum, ett litet klassrum eller till och med en imponerande hemmabio av hög kvalitet. Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Förutom den elektriska effektkapaciteten är en högtalares effektivitet viktig. Effektiviteten anger i decibel hur högt en högtalare är vid en watt på en meters avstånd.
Icon högtalare

Ljudkvalitet

Två högtalarkombinationer är vanliga i hemmet och i yrkesmässigt bruk. Kompletta radiatorer kombinerar alla högtalare i ett kabinett. De återger hela spektrumet av en ljudsignal inom sitt frekvensområde. Modulära system överför var och en ett separat frekvensområde. Detta resulterar i otaliga möjligheter (t.ex. diskant/mellanregisterenheter + basenhet). Högtalarnas kvalitet, frekvensområdet, deras arrangemang och placering är avgörande för optimal ljudkvalitet.
Icon People

Driftsbarhet

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Detta resulterar i mycket olika krav på styrningen av en ljudinstallation. Detta sker centralt via en fast installerad kontrollpanel, via flera slutenheter via en app eller via en omfattande mediastyrning.

Experttips:

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.