Vit projektor med fjärrkontroll
Lösningar för privatkunder

Utrustning för den perfekta hemmabion

Hemmabio Projektor, skärm och surroundsystem: det är de viktigaste komponenterna för din egen hemmabio. Men att välja rätt för rum av olika storlek kan vara tråkigt. visunext erbjuder dig de rätta lösningarna och kompetent rådgivning.

Innehåll

Med en hemmabio-projektor, en skärm och ett surroundsystem har du redan alla hemmabio-komponenter samlade. Det kan dock vara svårt att välja rätt komponenter för rum av olika storlek utan att först rådgöra med en expert. Man måste trots allt ta hänsyn till rummets belysning och rummets storlek.

visunext erbjuder kompletta hemmabio-lösningar med individuell rådgivning, som passar för varje budget och varje behov. Från Full HD-projektion med en projektor med ultrakort avstånd till briljanta 4K-hembio-projektioner på skärmar som är speciellt utformade för hemmabio av kända tillverkare.

panorama6_b_v3

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösning för hemmabio-rum

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för alla rumsstorlekar. Vi tar hand om planeringen, valet och hela installationen av enheterna åt dig.

Acer Beamer H6815BD

Kraftfulla strålkastare

 • tillgänglig för hemmabio i vardagsrummet eller hemmabio i källaren
 • olika optik för olika storlekar på rummen
 • Linsförskjutning för optimal placering i rummet
 • Beräkning mellan bildrutor för en jämn bildutveckling
 • 3D-kapacitet
Ikonkontrast

Kontrast

Först och främst är kontrasten hos en hemmabio-projektor viktigare än ljusstyrkan. Om hemmabion är placerad i vardagsrummet kan kontrasten dock bli sekundär och ljusflödet viktigare. Här beror det på var hemmabion är placerad
Ikonupplösning

Bildupplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller 4K (3 840 x 2 160) i 16:9-format. För underhållning i vardagsrummet är WUXGA-upplösningen (1 920 x 1080) också intressant. Projektorer med den här upplösningen är vanligtvis något ljusare.
Flexibilitet för ikoner

Flexibilitet

Eftersom det ofta inte är nödvändigt att bygga om allt i de befintliga rummen är en projektor med flexibel optik och linsförskjutning idealisk för hemmabioanvändning. Det är mindre viktigt i ditt eget hemmabiorum, men ännu viktigare i ditt hemmabio vardagsrum. Med en zoomfaktor på 1,6 eller mer har du oftast ett bra läge

Experttips:

Om du gillar att titta på actionfilmer och inte gillar ryckiga bilder, se till att projektorn har en funktion för beräkning av mellanliggande bilder. Detta garanterar en jämn och ryckfri bildutveckling.
celexon Rollo Professional skärm

Canvas

 • Val av motor, rullgardin eller ramskärm
 • 16:9- eller 16:10-format (beroende på projektor)
 • svart framskjutning för bekväm bildposition
 • Motorskärm som kan fjärrstyras
Mått på canvas-ikonen

Bildstorlek

Skärmstorleken bestäms av sittplatsavståndet: detta dividerat med två ger skärmens bredd. Om rummet tillåter det är 2,5 meter en bra bredd för att ge en känsla av hemmabio.
Ikondukar

Typ av skärm

Ett källarrum för hemmabio har vanligtvis den fördelen att du har väggarna till ditt fulla förfogande och kan montera en ramskärm här. I hemmabion i vardagsrummet är däremot en motoriseradskärm eller rullskärm den mer attraktiva lösningen, eftersom den kan monteras i taket ovanför och därför är mindre iögonfallande
Ikonväxel och verktyg

Montering

Projektorn installeras på ett takfäste, medan ramskärmen monteras på väggen. Om en motoriserad skärm eller en rullskärm används är vägg- eller takmontering möjlig

Experttips:

Om det är fråga om en motoriserad skärm eller rullskärm, se till att den har en svart ledare vid takmontering, vilket gör att bilden hamnar längre ner i ögonhöjd. Tack vare den svarta ledaren kan du fortsätta att sitta normalt i soffan och behöver inte titta upp, vilket är obekvämt i längden.
pioneer_vsx-1131-removebg-preview

Ljudinstallation

 • val av olika surroundsystem: 5.1, 7.1, 9.2 osv.
 • lämplig prestanda för din rumsstorlek
 • Dolby Atmos, Auro 3D eller DTS:X
 • Högtalarsystem eller individuellt konfigurerbara lösningar
Ikon 3.5mm jack

Kanaler

Antalet kanaler bestämmer antalet högtalare och därmed typen av system. Från det klassiska 5.1-surroundsystemet till 9.2-systemet med effekthögtalare i taket - valet är ditt!
Icon högtalare

Ljudkvalitet

I ljudvärlden har utbudet av 3D-surroundteknik ökat avsevärt. Du kan välja mellan AV-mottagare med Dolby Atmos, Auro 3D eller DTS:X. Vi hjälper dig gärna att välja rätt högtalarkombinationer
Ikonen för tummen upp

Högtalarsystem

Beroende på rummets storlek, installationsmöjligheter och dina krav på ljudkvalitet erbjuder vi förkonfigurerade högtalarsystem och enskilda högtalare. Vi ger dig gärna råd om sammansättningen av ditt önskade system och hittar rätt kombination av surroundhögtalare, centerhögtalare och subwoofers för dig och ditt hemmabio-rum

Experttips:

Beroende på motståndet (ohm) är de wattsiffror per kanal som anges för en AV-mottagare helt eller delvis uppfyllda. I större rum bör man därför se till att det finns tillräckligt med watt per kanal för att kunna ta fram tillräckliga effektreserver.

Våra höjdpunkter för hemmabio-projektorer

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.