Audio & Hifi

Populära märken för audio

Onkyo Audio Pioneer Audio Apart Audio

Audio & HiFiVarför ska man köpa audio & Hi-Fi?

 • Ett högkvalitativt ljud är en väsentlig beståndsdel för en atmosfärisk och klingande hemmabio-upplevelse. En AV-reciever tillsammans med en Surround-högtalare är en oslagbar hemmabio-kombo.
 • En projektors inbyggda högtalare tillhandahåller endast en låg ljudstyrka och måttlig ljudkvalitet. Speciellt inom utbildnings- och affärsområdet gör externa projektorhögtalare underverk, då användaren hörs tydligt och klart.
 • Med en högkvalitativ högtalare blir musikupplevelsen oförglömlig. Hi-Fi-högtalare lockar fram musikens detaljer.
 • Med professionellt audio blir kunder, gäster och besökare nöjda. Kvalitet lönar sig!

Hi-Fi & hemmabio

Inom bio hör en fin klang till en bra stämning. Den autentiska hemmabio-atmosfären uppnås med ett passande och kraftfullt ljudsystem.

En 4K-TV kräver även den en hög ljudprestanda. De integrerade TV-högtalarna självt når ofta inte hela vägen för att stödja den högupplösta bilden. Därtill är en sann realistisk gaming-upplevelse endast möjlig med ett Surround-ljud. Ett hemmabio-system är därmed en förutsättning.

För den ljudintresserade är ett bra och klart ljud en självklarhet: högkvalitativa och kraftfulla digitala och analoga uppspelningsenheter som skivspelare används med HiFi-anläggning eller Multiroom-högtalare.

Hög kvalitet är en självklarhet! Hos oss finner ni det till ett bra instegspris.

AV-reciever

En AV-reciever är den centrala kraften för ett hemmabio-system. Det förstärker och fördelar ljudsignaler, utvärderar videosignaler och binder samman olika multimedia-enheter och högtalare. På så vis kan flera uppspelningsenheter användas parallellt via en central reciever, som t.ex. Blu-ray-spelare, laptops och projektorer.

AV-reciever som styrcentral i er hemmabio

AV-reciever för hemmabio

Många AV-mottagare har möjlighet att uppgradera till 4K-Upscaling. Med denna metod skalar recievern ljudet så att Full-HD videosignalen blir i högt 4K-UHD-format. För hemmabio är det en viktig funktion, då högupplösta bilder är en förutsättning för stora projektordukar.

Fullständig förstärkare

De flesta AV-Recievers är integrerade förstärkare. Det betyder att de jobbar med en integrerad fullständig förstärkare och en slutdel. På så vis kan alla komponenter integreras i samma enhet vid hemmabio, istället för att separat tillgängliga högtalare krävs.

Övrigt: Hos oss får ni ett komplett hemmabio-system som set. De består av en AV-reciever och ett flertal högtalare för Surround-ljud.

5.1 Surround och mer

En AV-Reciever har minst 5.1 kanaler (5.1 Surround), som tillsammans skapar en bred klang i rummet och skapar en övertygande atmosfär som skapar känslan av en film eller konsert.

Nästintill samtliga AV-Recievers stödjs av ett flerkanal-system som DTS eller Dolby Digital. Enstaka modeller kan återge HD-ljudformat som Dolby TrueHD och DTS-HD Master audio. Med denna förlustfria teknik och ljudåtergivning utforskas ljudspektrum vidare och blir ännu intensivare.

Äkta, ljudrena upplevelser tillhandahåller AV-reciever med 11.2 Surround: elva högtalare och två subwoofer som matchas med Hollywood-filmen. Ett rum med ett 11.2 Surround-system måste vara relativt stort, då kommer den rumsliga effekten som bäst till verkan.

3D-audio

För att optimera effekten, rekommenderar vi en AV-Reciever som stödjer Dolby Atmos, DTS:X eller Auro 3D. I kombination med takhögtalare eller Atmos-kapabla högtalare med Surround-teknologier som skapar en 3D-ljudeffekt.

Mjukt sommarregn, förbiflygande fågelsvärmar eller dundrande turbiner från ett flygplan: Med Dolby Atmos känns allt autentiskt, då ljudet placeras uppifrån.

Hi-Fi-förstärkare & slutsteg

Hi-Fi-förstärkare & slutsteg förstärker stereo-ljudsignalerna hos den anslutna enheten, gällande CD-spelare, skivspelare eller andra ljudåtergivningsenheter. I jämförelse med AV-recievers är Hi-Fi-förstärkare rent utvecklade för rent ljudnöje och leverar det på högsta nivå!

Hos oss hittar ni så väl High-End Hifi-förstärkare som HiFi-stereoanläggningar. Vi erbjuder även ett kompakt Mini-Hi-Fi-System med två högtalare som ägnas perfekt till ett trevligt vardagsrum.

Nätverkspelare & Multiroom högtalare

Med nätverksspelare och Multiroom högtalare undivks risken för trassel med kablar via trådlös Wi-Fi-anslutning och ljudstreaming.

En nätverksspelare ansluter Hi-Fi-anläggningen med internet och hemmanätverket. Efter önskan kan alla nätverksvänliga enheter som smartphones eller surfplattor anslutas med en nätverks-spelare. På så vis finns möjligheten att effektivt spela upp spellistor från online-streaming tjänster (z.B Spotify, Deezer) eller MP3-musikarkivet.

Många nätverksspelare stödjer Bluetooth-trådlös standard eller Apple Airplay, som erbjuder smidig anslutning till iTunes-media.

Dessutom kan de flesta moderna nätverksspelare även återge förlustfria Audio-format som FLAC och ALAC, allt för att skapa de bästa förutsättningarna för musikälskaren.

Multiroom högtalare breddar musikupplevelsen till flera rum. Högtalar-boxarna kan användas i vardagsrummet, sovrummet eller köket och enkelt styras med en Multiroom-App.

Därtill kan musikutvalet för varje rum styras individuellt eller fast synkroniseras i alla rum, något som fungerar utan kablar via Wi-Fi, Kombinationen med en nätverksspelare är precis rätt.

Soundbar

Soundbars hör till TV:n. De är stilrena, minimalistiska och mycket mer kompakt än ett hemmabio-system. Räcker inte platsen till för hemmabiosystemet, är en Soundbar ett högkvalitativt alternativ till en Surround-ljud anläggning.

Med en Soundbar kommer TV-ljudet till rättvisa. En Soundbar är en smal, lång box i form av en högtalare som ofta kommer med en extra separat subwoofer som för det mesta är trådlös och kan placeras där det önskas.

Som underkategori finns även så kallade Soundbases med integrerad Subwoofer, vilket innebär att på grund av sin platta design kan du placera din TV direkt på den, Soundbars däremot placeras under bildskärmen eller monteras på väggen.

Enkel anslutning

Spelkonsoler, Blu-ray spelare eller andra uppspelningsenheter kan enkelt anslutas till en soundbar via HDMI-kabel, koaxialkabel, optisk kabel (toslink), Wi-Fi eller Bluetooth.

Förbindelse via HDMI har en fördel: det behövs ingen extra ljudkabel. Ljud-data behöver då endast överföras via HDMI-kabeln, förutsatt att det finns en TV och en soundbar som stödjer ARC (Audio Return Channel).

Högtalare

Hemma finns ett större spelrum för ideér. Med ett flertal högtalare framställs intrycksfulla hemmabiosystem efter individuella önskningar.

Högtalare hemmabiosystem

Förverkliga upplevelsen med indviduellt utvalda högtalare. Två ståhögtalare och två högtalare anpassade för bokyllor, en centralhögtalare och en subwoofer skapar ett klassiskt 5.1 surround-set! Med tilltalande flerkanals-stöd med AV-reciever kan även ett 7.1 eller 11.2 hemmabiosystem installeras.

Högtalare för High-End hemmabio

För en absolut High-End hemmabio upplevelse rekommenderar vi en AV-Reciever som stödjer Dolby Atmos. Med en sådan mottagare kan tillvalda takhögtalare eller Dolby-Atmos kababla högtalare anslutas.

Bluetooth högtalare

En Bluetooth-högtalare är den mest framstående inom kategorin mobila högtalare. Det ligger på egenskaperna: den är kompakt, mobil och ansluts effektivt med smartphone eller andra Bluetooth-vänliga enheter.

Med hjälp av NFC-funktionen (Near Field Communication) som kan användas parallellt över ett flertal boxar går det effektivt, allt du behöver göra är att kort hålla din smartphone mot Bluetooth-högtalaren.

Enstaka mobila högtalare fungerar även som laddare (powerbank). Med dessa kan musiken avnjutas och smartphone eller surfplatta laddas samtidigt med ett USB-gränssnitt.

Bluetooth-högtalare kan t.ex. användas på stranden, festen eller grillkvällen för utomhusbruk, men även inomhus i badrummet eller vardagsrummet.

De flesta mobila Bluetooth-högtalare är stänkskyddade och säkrade mot smuts och damm.

Högtalare för en enastående musikupplevelse

För ljudupplevelsen hemma är Stereo-Set-up utrustad med två stycken stående högtalare, då är 3-vägshögtalare populärast. Dessa har ett eget högtalarchassi för varje frekvens: diskanthögtalare, mid-range högtalare och subwoofer. I kombination skapar den en definitiv klang och högkvalitativ stereo-återgivning.

Musikupplevelse


Stående högtalare kan enkelt anpassas och riktas in i vardagsrummet. De passar stilrent in i miljön och skapar den bästa musikupplevelsen i soffan.

Dessutom har vi kompletta högtalar-set för stereoanläggningar och hemmabio. Våra experter utvecklar gärna vilket set som är kompatibel med er AV-reciever eller vilken Hi-Fi-förstärkare som passar bäst!

Professionell audio

Professionella konferenssystem och högtalaranläggningar är en självklar beståndsdel inom modern business. Tidsenlig och störningsfri kommunikation vid internationella möten, konferenser och företagssittningar bidrar till en vinnande företagsmiljö.

Inom detaljhandel och gastronomi är en högkvalitiv högtalaranläggning en professionell standard. Musiken influerar köpmiljön och har en positiv verkan på kunden.

En kort "Vad är vad?" introduktion:

 • Konferenssystem
  Ett konferenssystem möjliggör parallell kommunikation oberoende av lokalisering mellan t.ex. konferens och mötesdeltagande. Konferenssystem kan riktas in både trådlös eller med kabel.

  Vi erbjuder såväl rena audio-konferenssystem som videokonferenssystem. För telefonsystem via internet rekommenderar vid VOIP-systemet (Voice Over IP).

 • Professionella högtalare
  I grund och botten kan man skilja mellan olika typer av högtalare.

  Installationshögtalare kan installeras i tak och på vägg. De är bäst att använda upphängda i ett tak eller på en riggvägg.

  De flesta installationshögtalare är utrustade med ett fästningsystem, som förenklar monteringen och fixeringen av högtalaren. Installationshögtalare kan användas diskret överallt, till exempel i mötesrum eller i föreläsningsrum.

  Högtalarkabinetter installeras och anpassa ofta på vägg. Denna typ av högtalare används ofta i barer, restauranger och allmänt inom gastronomi.

  Hornhögtalare är de klassiska meddelande -och larmhögtalarna. De används ofta i offentliga sammanhang, som skolor, men även inom men också i fabriksbyggnader och på fabriklokaler, både inomhus och utomhus.

 • Professionella förstärkare
  Professionella förstärkare skiljer sig från klassiska Hi-Fi-förstärkare, främst för att de har utvecklats för användning med 100 volt-teknik och jobbar med en Limiter.

  100 volt-tekniken skapar förutsättningar för att ett flertal 100 volt högtalare ska kunna täcka en stor yta och drivas parallellt inom flera områden. Långa kabelvägar (upp till 100 m) med relativt små kabeldiameter är inga problem. Kablar med höga diameterstorleker går upp i en högre kostnad, därför är ett 100 volt-system ett ekonomiskt val.

  Även ljusstyrkan hos enstaka högtalare kan ställas in individuellt med ett 100 volt-system. För detaljhandel är det en viktig egenskap: musikens ljudstyrka ska inte överrösta t.ex. kassapersonal.

  En begränsare hindrar högtalarna från överbelastning vid höga ingångsnivåer genom att ingripa tidigt i signalbehandlingen, vilket skyddar personalen och kundernas hörsel samtidigt som det skyddar högtalarna från långsiktigt slitage.