Gaming projektor – Spela och upplev gaming i dess bästa form!

Spela med dina kompisar och upplev riktig gaming! En gaming projektor för er tillsammans för en toppen spelkväll.


Överleva nästa våg av Zombies? Ja, då behöver din kompis täcka din rygg i kooperativt spelläge: På split screen har han precis med ett skickligt granatkast skickat hem ett pack med zombies. Nu blir det lugnt, tid för lite snacks och du skålar med din Brother-in-arms. Strax fortsätter äventyret!


Dela storbild-upplevelsen tillsammans med dina vänner. En TV är inte i närheten av vad en modern projektor kan tillföra ett gaming-sällskap. Framför projektorduken finns det plats för alla dina vänner och på projektorduken finns det tillräckligt med plats för action från alla olika spelgenrer.

Alla spelprojektorer

 

 

Gambling och båsen rockar!

Känner du redan till våra gaming paket?

 
Vad funkar bra att spela på en gaming projektor?

Du kan spela allt som du och dina kompisar känner för. Det gäller bara för er att hitta er favorit!

First-person shooter


First-person shooter


På en split screen kämpar ni med eller mot varandra eller sida vid sida för att besegra era motståndare. Chips och bekväma kläder är komponenterna som tillhör gaming-kvällen.

Sportspel


Sportspel


Det måste inte alltid vara skjutspel. Även med sportspel har ni en massa att göra: Svettiga fotbollsmatcher, taktiska beslut och avgöranden under matcher som för människor närmare!

Motorspel


Motorspel


På en projektorduk är ditt siktfät i jämförelse med en monitor eller TV enormt. Varje drift i kurvan får ditt adrenalin att skjuta i höjden. Oavsett om du som förare, gasar på rejält i en turbobil eller hejar på din kompis som är i ledning: tråkighet är verkligen inget som kommer förekomma!

Du kan även varva ned med single-player spel: bäst till en projektorduk är framförallt atmosfärs, skräck-, sci-fi- och rollspel.


Kunskap om projektorer för gaming

Upplösning


Upplösning


Minst Full HD (1920 x 1080). Utöver en enastående bildkvalitet för spelande så kan du även titta i utmärkt bildkvalitet på Blu-ray filmer, på din PS4, Xbox One eller Wii U.

Ljusstyrka


Ljusstyrka


En ljusstyrka på minst 2000 lumen. Generellt rekommenderar vi er att mörklägga rummet innan ni börjar spela. Så får ni en hög kontrast och ljus projektion.

Anslutningar


Anslutningar


En HDMI-anslutning är obligatoriskt. Via en HDMI-kabel får ni högupplöst innehåll till projektorn. Vilket innebär spel och filmer i full HD.

 

Vill du få reda på mer om projektorer? I vår blogg hittar du tester, nyheter och mycket annat spännande kring ljud och video.

 

Så installerar du din projektor

Den viktigaste regeln: Ställ din projektor så parallellt som möjligt till projektionsytan. Så undviker du en sned bild och kvalitetsförluster i bildupplösningen.

Annars har du flera alternativ för att placera din projektor korrekt. Antingen kan du

  • använda ett takfäste
  • placera projektorn på en fast och jämn yta, några meter framför projektionsytan
  • eller, för en kortdistans-projektor, ett par centimeter framför projektorduken

På vår sida Köpguide för projektorer finner ni rådgivning och tipsar hur du bestämmer det optimala sittavståndet och hur du placerar projektorn på bästa sätt.

Zocker

Den rätta projektorduken för gaming projektorer

Naturligtvis kan du använda en vit vägg för att projicera en bild. Men först när du använder en riktig projektorduk får du en mycket bättre bildkvalitet. Projektordukar har en tygstruktur speciellt utvecklad för att förbättra det reflekterade ljuset och gör färgerna naturliga.

För gaming rekommenderar vi dig en projektorduk med följande egenskaper:

Format

 

Format


16:9 eller 16:10 fördel: det här formatet är även perfekt för hemmabio

Gain

 

Gain


Värde 1,0 till 1,5 räcker för mörka rum

Användning

 

Användning


Med en motordriven projektorduk kan du bekvämt rulla upp och ned elektroniskt utan att använda händerna. Ett annat alternativ vore en manuell projektorduk.

Tips: Använd vår projektionsytaberäkning för att hitta rätt bildstorlek för ditt rum. Vill du få reda på mer om projektordukar? På vår hemsida hittar du allt du behöver veta om projektorer och projektordukar.
Rätt ljud för din gaming projektor

Självklart borde du inte avstå ett bra ljud till din XXL-bild. Så stor som bilden, så mäktigt och kraftfullt borde även ditt ljud vara. Genom luften hörs smatter, jubel från stadion, sliranden däck: Allt detta börjar kännas när projektorduken stöds av surroundljudet. Det här behöver du:

AV Receiver

 

AV Receiver

5.1 Surround högtalarpaket

 

5.1 Surround högtalarpaket


Wenn du bereits einen Beamer besitzt und nach einem passenden Surround System suchst, dann frag gerne einen unserer Audio-Experten.

För övrigt: Vi har redan sammanställt kompletta gaming projektorpaket. En projektor, en projektorduk och ett grymt surround ljudsystem är där inkluderat.
Köpa gaming projektor komplett-paket

Vi har tagit fram tre kompletta gaming-paket för dig. Varje paket innehåller allt som du behöver för att uppgradera ditt vardagsrum till ett gaming-palats.

 

Gaming paketen från visunext har tagits fram för dig av våra gaming fans. Och för att vara helt ärlig, skulle vi gärna behålla dem. Men passion är något som måste delas.

 

 

 

Det kan också vara intressant för dig

Popcornmaskiner


Popcornmaschine


Spelat tillräckligt? En bra idé vore att avslutakvällen med en Hollywoodfilm. Till det passar en stilren, liten popcornmaskin till dig och dina vänner väldigt bra och skapar dessutom en härlig bioatmosfär.

Till produkterna

VR-glasögon


VR-glasögon


Unna dig och din projektor en paus! Ta det lugnt med din VR-app i den virtuella smartphone världen. Köp celexon VR-glasögon och upplev maximal komfort.

Till produkterna

Gaming monitorer


Gaming monitorer


Din dator behöver uppmärksamhet, och dina E-sports ambitioner behöver en reaktionssnabb bildskärm? Bland vårt stora urval av bildskärmar hittar du säkerligen en monitor som passar din Gaming-stil och som förgyller ditt spelande på projektorn.

Till produkterna

Kontaktperson

Har ni fortfarande frågor eller funderingar? Vi hjälper gärna till personligt också – vi ser fram emot ditt samtal eller ett email! Om du önskar en gratis återuppringning lämna då gärna dina kontaktuppgifter till oss.
 Kontaktformulär Kontaktperson