Köprådgivare

489 Matcha artiklar

1.Vilken produkt letar du efter?

2.Hur mycket kommer det kosta?

0 kr - 1266319 kr

Vilka funktioner ska den ha?

Förvandla till hem till en biosalong med dessa projektorer. I vårt breda urval hittar du modeller för nybörjaren upp till den erfarna användaren! Kännetecken för alla enheter är att de har en bredbildsupplösning. Projektorerna kan användas med DVD, Blu-ray, HDTV, spelkonsoler med mera.
 Mobila projektorer
Oavsett om du befinner dig i bilen, på tåget eller på planet: med vårt urval av bärbara projektorer sparar du inte bara på vikten utan även på tiden och energin för nästa möte! Alla projektorer i denna kategori har en låg vikt och erbjuder en del speciella funktioner som presentationsmöjligheter direkt från ett USB-minne och automatisk keystone korrigering.
Det första steget in i projektionsvärlden behöver inte vara dyr. På denna sida visar vi vårt urval av prisvärda och enklare projektorer för privat bruk. Alla produkter här kan visa foton, visa video, film och spel via dator eller spelkonsol. Tekniskt och kvalitativt enkelt för nybörjare inom projektorer!
Oavsett om det är konferensrum, mötesrum eller stort evenemang: En stor del av projektorerna i denna kategori erbjuder er möjlighet att använda utbytesbara objektiv, för användning i olika extrema projektionsavstånd och bildstorlekar. Här finns även funktioner som t.ex. Lens Shift eller 24/7 kontinuerlig drift.
Många av projektorerna erbjuder funktioner som möjligheten till trådlösa presentationer över USB eller Wi-Fi. Underlätta ert kontorsliv med våra projektorer!
Idag är inget kontor för litet för en projektor. Kortdistansprojektorer visar stora bilder på kort avstånd tack vare en särskild spegeloptik. Detta gör att lärare eller andra presentatörer inte står i vägen för strålen från projektorn. Kortdistansprojektorerna är perfekta för mobil användning och för stora presentationer i små lokaler.
Dessa miniprojektorer för mobil användning erbjuder tillräckliga funktioner för TV- eller DVD-kvällar eller för en snabb presentation. En förutsättning är dock alltid en mycket mörklagd projektionsområde. Miniprojektorerna är inte lika kraftfulla som de större projektorerna, men erbjuder istället andra särskilda fördelar som t.ex. drift via ett batteri.
Skapa biokänsla i ditt vardagsrum. Med våra 3D-projektorer får man äntligen en plug and play lösning som kan skapa 3D-bilder. Koppla helt enkelt in projektorn och sätt på dig glasögonen och njut av en högkvalitativ 3D-bild, antingen från Blu-ray eller en spelkonsol.
För skolor och utbildningssektorn erbjuder vi projektorer som uppfyller de krav som just detta område har. Vissa projektorer smälter in i omgivningen tack vare sin färg och skyddas då mot stöld, andra har speciella garantier eller funktioner som gör att elever inte kan ändra inställningar.

 

 

Vilka funktioner ska den ha?

Helt mörklagda rum finner man mest i ett källarrum eller i ett rum vars fönster fullständigt kan mörkläggas (t.ex. med rullgardin).
En stor del av det halvmörka rummet kan i regel mörkläggas med mörka gardiner eller persienner.
Ett halvmörkt rum kan mörkläggas lätt med ljusa gardiner eller lamellgardiner.
Ett inte mörklagt rum som inte kan mörkläggas genom gardiner eller andra mörkläggningsanordningar. Det föreligger ett naturligt ljusinsläpp i ett sådant rum. En projektor kan däremot inte utföra en bra projektion vid direkt solljus, utan här måste man hitta en annan lösning.
   

Vilka funktioner ska den ha?

4:3 upplösningen som idag i regel används i affärsvärlden då den i mindre grad är lämplig för film. Standardupplösningen är fortfarande en XGA upplösning med 1024 x 768 pixlar.
16:9 formatet är det klassiska filmformatet. Därmed är detta format utvecklat för hemmabioområdet. I anslutning med en digital anslutning (t.ex. HDMI) erbjuder 1280 x 720p upplösningen HD-ready certifieringen och 1920 x 1080p upplösningen Full HD certifieringen.
16:10 formatet är särkilt inom multimediaområdet stark spridning (t.ex. bärbar dator) och erbjuder därför en passande lösning. Formatet är hittills tillgängligt i två upplösningsnivåer (1280 x 800 och 1980 x 1200). Då 16:10 formatet samtidigt täcker 16:9 formatet erbjuder den även en passande förutsättning för HD-ready och Full HD status.

Vilka funktioner ska den ha?

LCD (flytande kristalldisplay) är en projektionsteknik. Lampans ljus leds genom en dikroisk spegel som delar ljuset i dess tre grundfärger rött, grönt och blått (3LCD). Det delade ljuset filtrerar varje färg genom en polysilikon-flytande kristallpanel. Genom detta uppstår enfärgade bilder, som genom ett lager på lager Prisma skapar en bild . Särskilt högkvalitativa projektorer använder 4 paneler (4LCD). Hos 4LCD projektorna finns en fjärde färg, gul separerad. Genom detta tillägget är återgivningen av gult förstärkt.
Med DLP-teknik sänds ljuset genom ett roterande färghjul. Hos den nya DLP-projektorn har antalet färgsegment som är belägna i det roterande färghjulet ökats från sex till sju för att få en bättre färgblandning. Det färgade ljuset strålar genom ett DLP-chip där mikrospeglar finns. Det finns en mikrospegel för varje bild. Från alla antal mikrospeglar strålar en bild genom objektivet till projektionsytan som nu visar en bild.
Hos denna teknik används också flytande paneler fast inte som vid LCD-teknik då panelen genomlyses. Den befinner sig bakom panelspegeln som vid DLP-tekniken. Genom dessa speglar flygande gallereffekt klart reducerat och uppnår högre kontrastvärden.

Vilka funktioner ska den ha?

Villkor: 1280 x 720 pixlar (eller mer) och digitala anslutningar (HDMI/DVI-I/-D)
Villkor: 1920 x 1080 pixlar (eller mer) och digitala anslutningar (HDMI eller DVI-I/-D)
Enheten kan slås på- och av och behöver ingen tid för avkylning.
Keystone-korrigering sker automatiskt från projektorn när denna funktion finns och en manuell inställning är därför inte nödvändig. Automatisk Keystone finns hittills bara vertikalt.
Med horisontell Keystone kan man anpassa en avsmalnad bild i de situationer då projektorn inte kan placeras i projektorytans mitt. Funktionen rör sig oftast i ett område på mellan 15° och 30°. Denna funktion är relativt ovanlig.
Wi-Fi-funktionen ger möjligheten att överför en bildsignal trådlöst till projektorn. Signalens styrka är dock inte lika stark som vid en vanlig internetuppkoppling, så med Wi-Fi bör man bara föra över bilder, text och mindre innehåll. För t.ex. filmer räcker uppkopplingen inte.
PC free-funktionen erbjuder i regel möjligheten att spela upp bilder (JPG-filer) från ett USB-minne. Ibland kan överföring av andra format som .mpeg vara möjligt, men detta är ganska ovanligt. .
 Wi-Fi som tillval
Med tillvalet WLAN erbjuds en möjlighet att med projektorn överföra en bildsignal trådlöst till projektorn. Man måste i detta fall köpa till en WLAN enhet. Då överföringsstyrkan ännu inte är så stark som t.ex. vid en normal internetanslutning kan man överföra bilder, texter och andra små datatunga innehåll. För film etc. är inte överföringsstyrkan tillräckligt stark.
 Integrerad högtalare ≥ 8 watt
En integrerad högtalare med mer än 8 watt ger möjligheten att spela upp ljud i okej kvalitet. Funktionen är lämplig för utbildningssektorn då projektorns högtalare ofta räcker i dessa situationer.
Enheter med denna funktion erbjuder möjligheten att överföra bilddata via LAN. Det gäller även här som med WLAN att överförd data inte är stort, då ingen realtidsöverföring är möjlig. Detta eftersom datan sänds i skifte och inte kontinuerligt.
Med denna enhet följer en väska med i leveransen.
Lens-Shift-funktionen erbjuder möjligheten att korrigera bilden vertikalt och/eller horisontellt utan att flytta enheten. Lens Shift funktionen är en optisk förskjutning till skillnad från den digitala Keystone korrigeringen. Denna funktion finner man allt i högre grad inom hemmabioområdet, men även vid större installationsprojektorer.
 Tillval av objektiv
Val av objektiv gör att man vid installationer kan välja vilket slags objektiv man vill använda. Förutom standardobjektiven finns i regel vidvinkelobjektiv för korta avstånd och telezoomobjektiv för längre avstånd.
Projektorer som är konstruerade för en 24/7-användning (timmar/dag) kan användas dygnet runt. Enheten har funktioner som gör att den klarar av denna form av drift utan att projektorn tappar kvalitet snabbt.
Quick Start-funktionen erbjuder en mycket snabb användarberedskap av enheten. Normalt tar det en minut för enheter utan denna funktion att vara redo att användas men med enheter utrustade med denna funktion tar det bara ca 30 sekunder.
 Interaktivitet
Interaktiva projektorer kan användas som t.ex. en whiteboard men på en betydligt enklare nivå. Funktionen överförs oftast genom en aktiv Penna som möjliggör att man kan skriva på den projicerade bilden, markera text eller dölja, alternativt lyfta fram, visst innehåll.
   

 

 

 

Välj en ingång

HDMI-anslutningen är en digital anslutning som erbjuder dagens bästa överföringskvalitet. HDMI kan föra över både bild och ljud och är ett krav för att föra över HD-innehåll till projektorn. Kabeln kan ge en stark signal över relativt långa sträckor. Anslutningen används inte bara för underhållning utan finns även i datorer och laptops.
VGA anslutningen är den mest använda anslutningen i affärsvärlden. Huvudsakligen är den användbar på datorer och bärbara datorer. Förutom VGA nämns det bland annat även som RGB anslutning. Den arbetar på analog bas. Oftast är inte alla 15pins fullt upptagna. VGA kabeln kan i regel problemlöst användas upp till 10 m. Därutöver är det lämpligt att använda en förstärkare. VGA anslutningen gör inte bara vid ingång utan även vid utgång en signal till en slinga.
DVI anslutningen är tillsammans med HDMI anslutningen också en digital anslutning. Den har dock funnits längre på marknaden och finns på datorer eller bärbara datorer. Idag är den mer och mer fristående från HDMI anslutningen. DVI anslutningen finns i 3 tre olika versioner: DVI-D (bara digital)/DVI-I (analog och digital överföring möjlig)/DVI-A (bara analog överföring möjlig - som vid VGA anslutning).
DVI anslutningen är bredvid HDMI anslutningen likaledes en digitalanslutning. Den har dock funnits länge på marknaden och är oftast funnen på datorer eller bärbara datorer. Idag är den mer och mer fristående från HDMI anslutningen. DVI anslutningen finns i 3 tre olika versioner: DVI-D (bara digital)/DVI-I (analog och digital överföring möjlig)/DVI-A (bara analog överföring möjlig - som vid VGA anslutning).
RCA videoanslutningen är utvecklad för den klassiska överföringen av videosignaler. Kvalitativt erbjuder den inte den bästa kvaliteten då signalen bara överförs via en kanal. Den fungerar ändå i 99 % av fallen. Speciellt för enheter med låg upplösning används den i större utsträckning.
S-videoanslutningen är bredvid RCA anslutningen den andra analoga videoanslutningen. Den överför signalen via två kanaler. Således är kvaliteten är bättre hos RCA-anslutningen. Dock måste man nämna att S-video-anslutningar ofta inte är kompatibla med varandra vilket kan leda till bildförvrängningar. Därför är anslutningen trots bildkvaliteten mindre populär än RCA.
RJ45 anslutningen erbjuder i regel möjligheten att administrera eller styra enheten via en dator. Ett dataflöde är i enskilda fall även möjligt. Man måste dock här notera att dataöverföringen inte är lika stark som vid en normal signalkabel som bland annat VGA-kabel. Man måste förvänta sig när det gäller överföringen av bilddatan att en fördröjning uppstår då det gäller stora datamängder eftersom enheten sänder dessa i "paket".
RS232 anslutningen är den klassiska styrningsanslutningen. Jämfört med den idag vanligare RJ45 anslutning är den dock endast avsedd för överföring av styrdata. Bredvid RS232 finns det även en RS232C anslutning, som är mer ovanlig.
USB Typ A anslutningen erbjuder möjligheten till uppspelning av USB-minnesdata. De flesta enheter med denna funktion kan spela upp JPEG-filer. Det finns även i enskilda fall möjlighet till andra format.
USB Typ B anslutningen erbjuder huvudsakligen möjligheten att styra eller överföra styrsignaler till fjärrkontrollen. Med några enheter är det möjligt att överföra bild och ljud. Detta är dock endast mindre data än i jämförelse med t.ex. VGA anslutningen.
YUV är den klassiska 3-tråds RCA videoanslutning som de tre grundfärgerna tillämpas analogt på en kanal. På grund av färgerna (röd, grön, blå) har den även ibland blivit nämnd som RGB anslutning (se figur VGA). Även en vanlig term på anslutningen är Y Cb/Pb Cr/Pr.

Välj en utgång

HDMI-anslutningen är en digital anslutning som erbjuder dagens bästa överföringskvalitet. HDMI kan föra över både bild och ljud och är ett krav för att föra över HD-innehåll till projektorn. Kabeln kan ge en stark signal över relativt långa sträckor. Anslutningen används inte bara för underhållning utan finns även i datorer och laptops.
VGA anslutningen är den mest använda anslutningen i affärsvärlden. Huvudsakligen är den användbar på datorer och bärbara datorer. Förutom VGA nämns det bland annat även som RGB anslutning. Den arbetar på analog bas. Oftast är inte alla 15pins fullt upptagna. VGA kabeln kan i regel problemlöst användas upp till 10 m. Därutöver är det lämpligt att använda en förstärkare. VGA anslutningen gör inte bara vid ingång utan även vid utgång en signal till en slinga.
DVI anslutningen är tillsammans med HDMI anslutningen också en digital anslutning. Den har dock funnits längre på marknaden och finns på datorer eller bärbara datorer. Idag är den mer och mer fristående från HDMI anslutningen. DVI anslutningen finns i 3 tre olika versioner: DVI-D (bara digital)/DVI-I (analog och digital överföring möjlig)/DVI-A (bara analog överföring möjlig - som vid VGA anslutning).
DVI anslutningen är bredvid HDMI anslutningen likaledes en digitalanslutning. Den har dock funnits länge på marknaden och är oftast funnen på datorer eller bärbara datorer. Idag är den mer och mer fristående från HDMI anslutningen. DVI anslutningen finns i 3 tre olika versioner: DVI-D (bara digital)/DVI-I (analog och digital överföring möjlig)/DVI-A (bara analog överföring möjlig - som vid VGA anslutning).
RCA videoanslutningen är utvecklad för den klassiska överföringen av videosignaler. Kvalitativt erbjuder den inte den bästa kvaliteten då signalen bara överförs via en kanal. Den fungerar ändå i 99 % av fallen. Speciellt för enheter med låg upplösning används den i större utsträckning.
S-videoanslutningen är bredvid RCA anslutningen den andra analoga videoanslutningen. Den överför signalen via två kanaler. Således är kvaliteten är bättre hos RCA-anslutningen. Dock måste man nämna att S-video-anslutningar ofta inte är kompatibla med varandra vilket kan leda till bildförvrängningar. Därför är anslutningen trots bildkvaliteten mindre populär än RCA.
RJ45 anslutningen erbjuder i regel möjligheten att administrera eller styra enheten via en dator. Ett dataflöde är i enskilda fall även möjligt. Man måste dock här notera att dataöverföringen inte är lika stark som vid en normal signalkabel som bland annat VGA-kabel. Man måste förvänta sig när det gäller överföringen av bilddatan att en fördröjning uppstår då det gäller stora datamängder eftersom enheten sänder dessa i "paket".
RS232 anslutningen är den klassiska styrningsanslutningen. Jämfört med den idag vanligare RJ45 anslutning är den dock endast avsedd för överföring av styrdata. Bredvid RS232 finns det även en RS232C anslutning, som är mer ovanlig.
USB Typ A anslutningen erbjuder möjligheten till uppspelning av USB-minnesdata. De flesta enheter med denna funktion kan spela upp JPEG-filer. Det finns även i enskilda fall möjlighet till andra format.
USB Typ B anslutningen erbjuder huvudsakligen möjligheten att styra eller överföra styrsignaler till fjärrkontrollen. Med några enheter är det möjligt att överföra bild och ljud. Detta är dock endast mindre data än i jämförelse med t.ex. VGA anslutningen.
YUV är den klassiska 3-tråds RCA videoanslutning som de tre grundfärgerna tillämpas analogt på en kanal. På grund av färgerna (röd, grön, blå) har den även ibland blivit nämnd som RGB anslutning (se figur VGA). Även en vanlig term på anslutningen är Y Cb/Pb Cr/Pr.

 

 

 

 

Vilka funktioner ska den ha?

Stativfilmdukar är mycket praktiska, eftersom de vanligtvis består av en del. Dessutom är de lätta, och praktiska att montera, och tack vare sin 3-fot så får den ett bra stöd - speciellt på ojämna ytor.
 Motordrivna dukar
Motordrivna dukar, tillsammans med manuella dukar, tillhör de klassiska duktyperna. Beroende på typ, utrustning och tekniska specifikationer finns dessa dukar i alla prisklasser, och dukarna finns i storlekar och format som passar för allt från nybörjare till professionella användare. Här hittas även takinfällda dukar.
En manuell filmduk är den billigaste stationära filmduken. Detta beror inte på materialet eller på hur man förädlar den utan på den med hand inbyggda rullmekanismen. Filmduken dras ut manuellt och skall stoppas i önskad position.
En ramspänd filmduk har en speciell projektionsyta och kan räknas till de klassiska projektordukarna. Dessa dukar behåller en plan projektionsytan i alla miljöer, och passar bäst där den konstant synbara ytan inte stör.
 Dukar med vev
En vevfilmduk är en speciell typ av stationär filmduk och finns tillsammans med övriga manuella filmdukar som ett tillval. Vevfilmdukar finns ofta där man inte kan få en strömanslutning och i skolor/universitet/ offentliga institutioner för att förhindra en ej önskvärd användning.
 Mobila ramspända dukar
Mobila Ramspända filmdukar är avsedda för en mobill storbildsanvändning. Dessa filmdukar består av ett kompakt material som ger duken en perfekt planhet. Vissa dukar kan köpas med ett flight case och dessa dukar är avsedda för events, stora presentationer eller möten. Med dukarna har man möjligheten att välja mellan fram- och bakprojektion.
Ultramobila filmdukar är ett alternativ till klassiska stativfilmdukar och levereras i en stängd kassett. Uppsättandet av duken är lätt att göra och går snabbt, och man kan transportera filmduken enkelt i dess hölje.
Takinfällda filmdukar byggs in i nedsänkta tak, då det är svårt att montera en klassisk takinfälld duk eller då filmduken önskas att integreras med taket, så att man inte ser filmduken. I övrigt så skiljer sig dessa motorfilmdukar inte alls ifrån en klassisk motorfilmduk.
Duktyg kan köpas antingen som metervara på rulle, eller kan offereras skräddarsytt med ögglor, tryckknappar, svarta kanter etc. Det finns ett stort urval av projektionstyg med olika design för olika miljöer. Detta kan vara t.e.x duktyg för en integration i en mässmonter, eller ett fritt spännt duktyg, då man inte har behov av kassett eller ramar, eller för en projektion som bara genomförs en gång.
En bordsfilmduk är ett idealiskt komplement till mini, eller Pico projektorer, eller till de nya LED projektorerna. En bredd upp till 1 meter är möjlig. I motsats till andra mobila filmdukar, så dras den upp på sidan. Sidodelen har fötter som man kan fälla upp, olch som underlättar för uppsättningen.
   

Vilka funktioner ska den ha?

16:9 formatet är det klassiska filmformatet och är därför lämplig för hemmabio. När man använder en digital anslutning, t.ex. HDMI, ger 1280 x 720 pixlar en HD-Ready upplösning och 1920 x 1080 pixlar en Full HD upplösning.
16:10 formatet är starkt kopplat till multimedia, bland annat laptops. Formatet finns i två olika upplösningar (1280 x 800 pixlar samt 1980 x 1200 pixlar). Eftersom att 16:10 formatet även inkluderar 16:9 i sitt omfång kan detta format vara en bra ersättare för HD Ready och Full HD upplösning.
4:3 upplösningen används idag i regel bara inom affärsvärlden då den med dagens högupplösta innehåll inte är lämplig för film. 4:3 formatet har standardupplösningen XGA med 1024 x 768 pixlar.
Formatet 1:1 används som regel aldrig när man skall spela upp något. Detta format lämpar sig väl när man skall projicera på flera olika platser, eller då man skall projicera med flera olika projektorer. Detta blir viktigt då man behöver en flexibilitet av projektionsytan, eller då ett högt tak kräver en extra bred prokektionsduk. För Overhead eller Dia projektion kan även detta format vara intressant.
   

 

Vilka funktioner ska den ha?

Välj den bredd på duk som ni önskar
Välj den bredd på duk som ni önskar
Välj den bredd på duk som ni önskar
Välj den bredd på duk som ni önskar
Välj den bredd på duk som ni önskar
 

Vilka funktioner ska den ha?

Styr Er motordrivna duk bekvämt på avstånd eller från en sittplats. Det finns infraröd styrning eller styrning via radiokanaler.
Projektorn står bakom filmduken; Åskådarna sitter framför filmduken.
Man har installerat en mekanism i höljet, vilket gör att den manuella duken får hjälp när den skall rulla in i höljet. Detta gör att filmduken åker långsamt in utan att man behöver hjälpa till med handen för att föra in duken. Detta är en mycket bekväm teknisk detalj, om man nu vill att filmduken skall åka in av sig själv i höljet.
Projektorn står framför filmduken; där också åskådarna står.
   

Vilka funktioner ska den ha?

En duks gainvärde anger hur mycket ljus duken reflekterar. Om duken har gainvärdet 1 innebär det att det reflekterande ljuset är lika med ljuset som kommer från projektorn.
Gainvärdet 1,2 är tillsammans med 1 det värde som flest dukar har. Om duken har gainvärdet 1,2 reflekteras ljuset mer centrerat för att undvika restljus och sidoljus som kan påverka bildkvaliteten negativt.
Ett högre gainvärde på 1,5 gör att ljuset centreras ännu mer i mitten vilket skapar en ljusare reflektion. Detta hjälper vid ljusare förhållanden, dock minskas betraktningsvinkeln vilket gör att bilden blir sämre om man tittar mer från sidan.
Dukar med ett gainvärde på mer än 1,5 skapar en mycket stark reflektion och passar för tillfällen då man inte alls kan mörklägga eller när projektorn används i stora rum och på långt avstånd (t.ex. i föreläsningssalar och konferensrum). Här är betraktningsvinkeln ytterst begränsad då ljuset blir väldigt centrerat vid reflektion.
   
Vänta...
489 Matcha artiklar

Richtigen Beamer & Leinwand genau für Ihre Bedürfnisse: Alle Anwendungsgebiete • Formate/Auflösungen • Technologien • Features und Anschlüsse