Presentation

Dokumentkameror & boards: populäraste märkena

Liesegang Dokumentkamera Epson Dokumentkamera Aver Dokumentkamera Optoma Dokumentkameror celexon Overheadprojektorer

Dokumentkameror, whiteboards och overheadprojektorerDokumentkamera: Presentation-Royale

Dokumentkameror, även kallade visualizers, är en konsekvent vidareutveckling av klassiska overheadprojektorer. En dokumentkamera kan smidigt förbindas med en projektor eller display för att skapa presentationer med hög prestanda.


Kamerakameror

Framstående fördelar med dokumentkameran:

 • Visualisering av omtyckta objekt (böcker, produkter, små till mellanstora ting i varje form och natur)
 • Digitalisering av objekt
 • Effektiv växling mellan live-illustration och t.ex. en Powerpoint-presentation
 • Användning/kombination med ett videokonferenssystem möjligt
 • Kompakta mått
 • Effektiv installation och enkel hantering

Idéen bakom dokumentkameran är enkel: En högupplöst kamera (hos vissa modeller upp till 4K) och en flexibel kameraarm ansluts till en presentations- och visualiseringsenhet, som kombinerar mobilitet och funktionalitet på bästa vis.

Därtill kommer ett integrerat belysningssystem för jämn belysning av objektet och i kameran inbyggda hårdvaror med ett flertal anslutningar.


Kamerakameror

I jämförelse med en dagsljusprojektor behöver en visualizer ingen förberedelsetid, således hör omständig överföring med folie till det förflutna. En dokumentkamera är kostnads- och tidseffektiv då ingen overheadfolie och inget foliestift krävs.

Vårt tips:Vissa dokumentkameror kan användas i förbindelse med ett mikroskop och en kompatibel mikroskop-adapter. För biologi-eller kemiundervisning är det viktigt att kunna göra tekniska detaljer tydliga, vilka demonstreras praktiskt med en dokumentkamera i stora klassrum eller föreläsningssalar.

Whiteboards/projektionstavlor: svarta tavlan 2.0

Krittavlan tillhör det förgånga. Med en vit emaljerad yta och smidig elegans ersätts damm från kritor med tydliga och lätta whiteboards.


Whiteboards/projektionstavlor

Hos oss hittar ni whiteboards med höjdinställbara varianter, valbara med gångjärn som sidovingar eller fast montering på väggen.

Fördelarna med en whiteboard:

 • Dammfri
 • Kostnadseffektiv
 • Kan användas som projektionsyta
 • Smidig att torka av
 • Kan användas som magnettavla

Interaktiva whiteboards: mer interaktion i undervisning & studier

Interaktiva whiteboards är det nutida alternativet till dåtidens krit- och skrivtavlor. I kombination med PC, en whiteboard och en projektor skapas en grundläggande interaktiv miljö i klassrummet, vilket möjliggör nya sätt att presentera.


Interaktiva whiteboards

Användning kan ske fritt för hand, med fingeravtryck eller med en trådlös penna, således kan presentationer och dokument fyllas med handskrivna kommentarer eller förklarande noteringar. Bilden och materialet lagras smidigt inför nästa lektion.

Fördelarna med interaktiva whiteboards:

 • Enkel förberedelse av undervisningsunderhåll
 • Multimedial framställning av innehåll
 • Modifikation och styrning av innehåll i realtid
 • Mjukvaror från tillverkaren med ett flertal mallar
 • Effektiv återanvändning av sparat material

Montering av interaktiva Whiteboards

En interaktiv whiteboard kan användas antingen med en projektor monterad på tavlan eller med en projektor för tak eller väggmontering. Fördelen med en förkonfigurerad whiteboard-projektor-lösning är att den förblir höjdjusterbar. Med denna postion undviks även smidigt skuggor och perfekt anpassning uppnås.


Montering av interaktiva Whiteboards

Overheadprojektor: värderfull presentationsklassiker

Overheadprojektorer (OHP) är högklassiga och tillförlitliga redskap. Med enkel hantering och beprövat driftskoncept övertygar de fortfarande. För presentationer, utbildning och allmänna läromiljöer är overheadprojektorn ett stabilt presentationsverktyg.

I vår shop hittar ni overheadprojektorer för såväl stationär som mobil insats.


Overheadprojektorer

Fördelarna med overheadprojektorer:

 • Kostnadseffektivare än de flesta projektorer
 • Stabil konstruktion och enkel användning
 • Inget behov av PC/laptop
 • Knappt behov av underhåll
 • Ingen mörkläggning av rum krävs

Intressant info: Overheadprojektorn uppfanns i slutet på 1800-talet. Firman Liesegang introducerade den första dagsljusprojektorn på marknaden under 30-talet.

Projektorbord, laptopvagn & Co - så undviks tekniskt trassel

Inför presentation, föredrag och moderation är en avgörande faktor att ha koll på tekniken för uppnå ett framgångsrikt resultat. Med stödjande utrustning transporteras projektorn och datorn smidigt och problemfritt.

Hos oss finns den bästa lösningen för alla syften - för en stabil grund, säker förvaring och ett professionellt intryck.

Projektorbord

På ett projektorbord står projektorn eller overheadprojektorn stabilt. De flesta projektorbord transporteras med hjul, vilket gör att det är smidigt att ställa in det optimala projektionsavståndet.

Med vår beräknare för projektionsavstånd nås effektivt och enkelt det optimala projektionsavståndet.


Projektorbord

Datorvagn

Lagra ett flertal laptops i en datorvagn. Med inbyggd design för strömuttag kan datorerna effektiv laddas med strömförsörjning under laddning. I regel konstrueras laptop-vagnar med hjul och är därför mobila. För miljöer som skolor eller universitet är en laptop-vagn ett smidigt alternativ.


Datorvagn

Elektriskt höjdjusterbara bord

Med ett höjdinställbart bord avbelastas ryggen och användaren håller sig på benen. Den bekväma och enkla användningen är ett bra alternativ inom företaget.


Elektriskt höjdjusterbara bord

Moderatorväska

En medhjälpare vid analog moderation och presentation vid möten, inom utbildning och kurser. Den robusta väskan i plast eller aluminium innehåller allt som en moderator kan behöva: moderationskort i olika storlekar och färger, filtpennor, markeringspennor och markeringspunkter.


Moderatorväska