Public display eller TV för konferensrummet
Fördelarna med en display jämfört med en TV

Speciellt priset skiljer sig mellan en vanlig TV och Display. För användning i vardagsrummet eller hemmabio är en TV bäst lämpad. Om du däremot är intresserad av en skärm för företaget eller skolan har inte en TV de passande funktionerna. Varför du ska välja en display över en TV förklarar vi här.


Jämförelse mellan display och TV.


Fördelar med en display

Fördelar med TV
Möjligheten att använda den mellan 12-24 timmar per dag Billigare än en display
Touch funktion för mer interaktivitet Smart-TV funktioner som t.ex. Netflix
Multiscreen användningar  
Integration i företagsnätverket  
Installation i vertikalt läge -> image rotation för igenkänning av läget  
Timer för automatisk på och avstängning och tidsplanering  
Stängd ramkonstruktion för skydd mot smuts och damm  

Fördelar med en display

Möjligheten att använda den mellan 12-24 timmar per dag

Touch funktion för mer interaktivitet

Multiscreen användningar

Integration i företagsnätverket

Installation i vertikalt läge -> image rotation för igenkänning av läget

Timer för automatisk på och avstängning och tidsplanering

Stängd ramkonstruktion för skydd mot smuts och dammFördelar med TV

Billigare än en display

Smart-TV funktioner som t.ex. Netflix

En display för användning i skolor eller företag är betydligt bättre lämpad än en TV

Display Lösung im Konferenzraum

Fördelar i överblick

  • Professionell användning
  • Flera anslutningsmöjligheter
  • Portrait Modus und Image Rotation
  • Vissa kan användas upp till 24/7
  • Omfattande serviceAlla display lösningar

 

 
Fördelar med en display i överblick

Flexibla installationer

Oavsett hur ditt konferensrum ser ut erbjuder displayer olika installationsmöjligheter. En fördel är t.ex. möjligheten att ställa displayen i vertikalt läge. Displayen har ett porträttläge och den roterande bild-funktionen gör det möjligt att vrida innehållet.
En TV är normalt sett inte diskret integrerad i rummet och brukar tydligt sticka ut. Dessa bildskärmar brukar även inte kunna vridas eller ge möjligheten till olika höjdinställningar.Ljusstyrka

En normal TV-skärm ligger på en ljusstyrka om cirka 350 cd/m2. Används en vanlig TV-skärm i ett upplyst rum upplever kunden inte mycket av innehållet. Professional-displayer har en väsentligt högre prestationsförmåga. För interaktiva lösningar är i regel upp till 500cd/m2 tillräckligt, vilket också undviker att användaren blir bländad av displayen. För speciella lösningar behövs en ljusare display. Eftersom offentliga displayer har en dimmerfunktion så bör man vid osäkerhet snarare välja en ljusstark display.Touchfunktion

Många offentliga displayer erbjuder idag en touchfunktion. I en tillräcklig storlek kan displayerna till och med ersätta en Whiteboard. Touchfunktionen möjliggör kollaborativt arbete och maximal interaktivitet. På så sätt kan man inte bara öka samarbetet utan även effektiviteten inom företaget. Med en TV är dessa möjligheter inte tillgängliga.Dammskydd

Professional-displayerna är skyddade mot damm tack vare förslutningar på hörnen samt skruv- och öppningsförslutningar. De har en sluten ramkonstruktion och är på så sätt även passande för användning i svårare miljöer.

En TVs kvalitet blir ofta lidande av det ofta låga skyddet mot damm. Det påverkar produktens livslängd negativt.

Anslutningar

En Professional-display har mångsidiga anslutningar, både consumer- och professionalanslutningar i en produkt (t.ex HDMI, DVI, DisplayPort, VGA, USB). För att kunna ansluta till företagsnätverket är även LAN-anslutning tillgänglig. Ett RS232-uttag gör styrning och administrativa aspekter enkla.
En TV har ingen kabelanslutning och anslutningsmöjligheterna är reducerade till consumer-standard (HDMI, VGA, Scart, USB).HDBaseT

Inom området Digital Signage blir HDbaseT lösningar såsom celexon expert HDBaseT Cat Extender Set för offentliga displayer allt vanligare. Installationer med placeringar på längre avstånd underlättas med med HDBaseT, som ger en praktisk möjlighet att visa innehåll även på längre sträckor. Med denna teknologi kan man överföra okomprimerade video-, audio- och styrningssignaler med hjälp av en enda nätverkskabel.

Display eller TV? - Facit

En kort sammanfattning: en TV är oftast billigare än en offentlig display och passar bra för användning i vardagsrummet. För att visa reklam har en TV inte de rätta egenskaperna. Är detta något man är ute efter så är Professional-displayerna ett bättre val då de tack vare sin långa användningstid, särskilda funktioner och de många anslutningsmöjligheterna. Detta gör displayen passande för professionell användning. Hur du hittar den passande storbildsdisplayen för ditt syfte är något vi kan hjälpa dig med!


Beamershop24 Ansprechpartner

Har du frågor gällande Professional-displayerna?
Vi hjälper dig gärna personligen via telefon eller mail. Om du hellre vill bli uppringd av oss så lämna dina kontaktuppgifter.
 Kontaktformulär  Kontaktperson


Våra rekommendationer för Professional-displayer

BenQ RM8602K

BenQ RM8602K

BenQ RM8602K är optimal när man vill kunna arbeta interaktivt. Den kan användas av flera användare samt har en Plug n Play-funktion för olika källor (PC, Laptop, Mac). EZ Write Software för det möjligt att bearbete, spara och fördela det digitala innehållet via Cloud. 4K UHD-upplösningen erbjuder över 300% mer yta än en Full HD-display.Upplösning:3840 x 2160 4K UHD

Diagonal:86"

Ljusstyrka:450 cd/m²

Kontrast:1200:1

Till BenQ RM8602K

ViewSonic IFP8650

ViewSonic IFP8650

ViewSonic IFP8650 är en storbilds-touchdisplay på 86” med 4K ultra HD-upplösning, som är optimalt för att kunna arbeta interaktivt. Den kan användas av flera användare samt har en Plug n Play-funktion för olika källor (PC, Laptop, Mac). ViewSonic ViewBoard Software gör det möjligt att markera innehåll och man kan även trådlöst överföra innehåll till displayen, exempelvis via Screen Mirroring.


Upplösning:3840 x 2160 4K UHD

Diagonal:86"

Ljusstyrka:350 cd/m²

Kontrast:1200:1

 

Till ViewSonic IFP8650

Samsung Smart Signage Display QH65H

Samsung Smart Signage Display QM85N

Samsung Smart Signage Display QM85N imponerar med sin högupplösta display med 4K UHD-upplösning som gör även de minsta detaljerna tydliga. Tack vare sin smala ram förblir skärmen extremt smart och elegant. Digitalt innehåll spelas utan problem med den 6: e SoC-generationen av QuadCore CPU med Tizen 4.0 OS.


Upplösning:3840 x 2160 4K UHD

Diagonal:85"

Ljusstyrka:500 cd/m²

Kontrast:3000:1

 

Till Samsung QM85N

 
Displayrådgivning - 10 steg till den riktiga displayen