visunext-gebaude-tower

Koncernen av företag

Om visunext.se

visunext startade i början av 2000-talet som projektorshop24.

visunext.se är en del av visunext-koncernen, en av de största och viktigaste leverantörerna av hemmabio- och presentationsteknik i Europa. Koncernen startade ursprungligen i Tyskland 2003 och etablerade snabbt en bred närvaro i Europa. Under tiden är åtta andra systerföretag verksamma i hela Europa.

Innehåll

Den mest säljande delen av visunext / visunext.se-gruppen riktar sig uteslutande till konsumenter och erbjuder ett komplett sortiment med mer än 10 000 produkter från alla kända tillverkare. Företaget drar nytta av starka partnerskap med de mest relevanta AV-tillverkarna som Acer, Benq, EPSON, Optoma, Panasonic, Samsung och många fler.

En annan viktig del av koncernen är celexon. Denna ansvarar för den internationella produktionen av tillbehör som projektordukar, monteringssystem, signalhantering etc. samt försäljning av dessa produkter till distributörer och fackhandeln.

Sedan lanseringen i augusti 2004 har visunext / visunext.se redan betjänat mer än 800 000 kunder i mer än 25 länder. Bland dem finns många välkända globala aktörer som Allianz, BMW, Bosch, Burger King, Daimler,  Lufthansa och många fler.

Vår fullständiga service

Från ren online-verksamhet till systemhus för AV-lösningar

people-nobubble

Experter

Specialiserade rådgivare som är certifierade av tillverkarna
pen-nobubble

Planering

3D-visualisering och Crestron
Ikon lastbil

Leverans

även av oss utöver de kända leverantörerna av frakttjänster
Nätverksikon

e-upphandling

Industriella shoppingkorgar, API, ramavtal

Historien

De två grundarna Matthias Hemesath (*1983) och Christoph Hertz (*1984) fick erfarenhet av e-handel och utformning och genomförande av webbplatser redan under skoltiden. Deras första företag specialiserade sig på marknadsföring av Second Life-projektorer strax efter att de tagit examen från gymnasiet.

I början handlade företaget med enskilda leasingavkastningar och senare med stora återstående lager av välkända tillverkare. En kort tid senare, under studietiden, föddes visionen om en digital specialiserad återförsäljare för hemmabio- och presentationsteknik. Redan 2004 lanserades portalen visunext. Samtidigt skapade Hemesath och Hertz varumärket celexon för tillverkning av AV-tillbehörsprodukter, t.ex. projektordukar och takfästen.

celexon-group-gebauede-emsdetten

Våra utmärkelser

Starka partnerskap med tillverkare och ett kundorienterat tänkande gjorde att visunext snabbt kunde växa till en av Tysklands största leverantörer av projektorer.

För tre år i rad utsåg Chip onlineportalen till årets bästa butik i kategorin projektorer. Testsieger.de utsåg den också till bästa nätbutik för projektors två gånger i rad.

visunext har uppnått en ledande marknadsposition och är en av de mest populära butikerna för hemmabio- och presentationsteknik i Tyskland.

visunext-koncernen

Efter flera europeiska och internationella expansioner samt förvärvet av en av de största nationella konkurrenterna, Projektor AG, är de sammanslagna företagen nu verksamma på marknaden som visunext-koncernen.

visunext-group-schriftzug-gebaeude

Med påståendet "Smarta visuella lösningar" erbjuder koncernens verksamhet i huvudsak visuella produktlösningar till kunderna, t.ex. projektorer, interaktiva displayer, videoväggdisplayer eller till och med LED-väggar.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.