Vill du köpa en strålkastare online?

Vill du köpa en beamer? Utbudet av beamers är enormt. Och att bestämma sig för en favorit är ofta inte lätt. Vi har sammanställt endast de bästa beamers efter märke för dig. Använd sökningen efter märke för att snabbt hitta din favoritbeamer. Acer, Epson, Optoma eller Panasonic: varje märke har sina fördelar och funktioner. Ta reda på vilka de är i detaljerade produktbeskrivningar och i våra beamer-tester.

Innehåll

Företag, hemmabio eller utbildning: Rätt beamer för alla

Projektorer finns för många olika användningsområden. Kraven på en projektors funktioner och utrustning är därför mycket höga. I kategorin projektorer efter användningsområde hittar du projektorer i vår shop som är särskilt lämpliga för ett visst område:

tasche-nobubble

Företag

Kontorsprojektorer är perfekta för användning i företag och offentliga institutioner.
popcorn-nobubble

Hemmabio

För de högsta kraven och den bästa underhållningen har vi även avancerade hemmabioprojektorer, HD-projektorer och de senaste projektorerna med 4K-upplösning.
Icon Education

Utbildning

Särskilt för utbildningsinstitutioner har vi en kategori med skolledare.

Vårt tips

Vilket användningsområde en beamer passar bäst för ser du genom symbolen för respektive användningsområde och lämplighetsvärdet i procent.

Tekniker för projektorer: DLP, 3LCD & Co.

Projektortekniken avgör inte bara vad du ser, utan också hur du ser det: verklighetstrogna färger eller starka kontraster, en väl upplyst projektionsduk eller detaljerade bilder. Till exempel är rika färger och detaljerade bilder viktigare förhemmabio än för affärspresentationer i ljusa mötesrum. Här är det mer en fråga om ljusstark projektorteknik. Beprövade projektortekniker är DLP (Digital Light Processing) och 3LCD (3 Panel Liquid Crystal Display).

Varje strålkastarteknik har sina fördelar

Hos oss hittar du projektorer med alla kända tekniker: från 3LCD till LCoS. Vilken teknik är din favorit?

dlp-inverted

DLP

ger starka kontraster och överlag bra bildåtergivning, men något lägre ljusflöde.
3lcd-inverted

3LCD

övertygar med rika och levande färger och bra ljusstyrka (ANSI-lumen). Den erbjuder dock en jämförelsevis låg kontrast.
lcos-sxrd-inverted

LCoS, SXRD

och andra innovativa ljusgenereringstekniker med LED och laser ger betydligt bättre bildkvalitet och energibesparande projektorlampor med lång livslängd.

Vad kostar en bra strålkastare?

Det beror på hur och var du vill använda en projektor. En hemmabioprojektor måste t.ex. uppfylla andra krav än en skolprojektor. De tekniska egenskaperna är avgörande: Ju bättre tekniska egenskaper en beamer har, desto dyrare är apparaten. Till dessa egenskaper hör bildupplösning, ljusintensitet, ljusgenererande teknik (t.ex. DLP, LED), projektionsteknik och beamer-egenskaper.

Med avseende på de tekniska egenskaperna kan projektorer grovt delas in i fyra prisklasser:

ca 2000 - 6000 SEK

Beamer för nybörjare

I den här prisklassen hittar du projektorer för din hemmabio samt projektorer för kontoret eller klassrummet. Dessa projektorer har inte en hög ljusstyrka och bildupplösning, men är billiga och mycket lämpliga för instegsanvändning.

ca 6000 - 11000 SEK

Strålkastare i mellanklass

I den här prisklassen hittar du också projektorer för hemmabio samt projektorer för kontoret eller klassrummet. Dessa projektorer är dock mycket kraftfullare och tekniskt mer avancerade än projektorer i den lägre prisklassen.

ca 11000 - 18000 SEK

Beamer av högsta klass

I den här prisklassen är projektorerna betydligt kraftfullare och bättre utrustade än projektorerna i de lägre prisklasserna. Här hittar du redan beamers med 4K E-Shift samt beamers med laserljuskälla. Eftersom projektorerna i den övre klassen vanligtvis är ljusstarkare än de billigare enheterna rekommenderar vi dessa projektorer särskilt för rum som bara kan mörkläggas i begränsad utsträckning.

från ca. 18000 SEK

Högkvalitativ strålkastare

Naturligtvis kan vi även erbjuda beamers som ligger över de nämnda prisklasserna. Dessa är i allmänhet bättre utrustade och lämpar sig för respektive användningsområde. Hit hör t.ex.installationsbeamers och 4K-beamers för hemmabio.

I vårt aktuella beamer-test hittar du projektorer i alla prisklasser. Du kan också hitta en skärm som matchar din projektor i vårt test av stora projektordukar.

Beamer-ersättningslampor och beamer-tillbehör: Passar för din beamer

Om din projektorlampa har tjänat ut behöver du inte oroa dig för att hitta en ny ljuskälla. Här hittar du rätt ersättningslampa för din projekt or och kan välja mellan en original projektorersättningslampa, en UHR-lampa (Ultra-High Pressure Replacement Lamp) eller en kompatibel modul. Och vad vore en 3D-beamer utan 3D-glasögon? Eller en installationsprojektor utan projektorfäste? För att du inte ska behöva leta länge har vi sammanställt de viktigaste tillbehören för din beamer:

Checklista för köp av Beamer

Med så många tekniska termer är det lätt att tappa överblicken. Med vår checklista har du alltid de viktigaste funktionerna i åtanke. Du kan också få omfattande information i vår köpguide för beamer.

Icon Beamer och display

1. Användningsområde

technologie-nobubble

2. Beamer-teknik

DLP3LCD, LCoS, SXRD

Ikonens dimensioner

3. Installation/uppriktning

Rumsstorlek, montering, avstånd till skärm
Ikonupplösning

4. Upplösning / Format

sonne-nobubble

5. Ljusstyrka

ANSI-värden för lumen:
Ju högre värde, desto ljusare bild.
Ikonkontrast

6. Kontrast

Maximalt förhållande mellan svart och vitt:
Ju högre värde, desto starkare kontrast.
Icon högtalare

7. Volym

Så låg som möjligt:
Beamer-fläktar anses vara högljudda från ca 32 dB.
usb-nobubble

8. Anslutningar

Digital och analog, audio och video, kontrollanslutningar
Ikonlista med stjärnor

9. ytterligare funktioner

3Dlinsförskjutning, optisk zoom, keystone-korrigering etc.