Köp LED Walls eller videovägg? Skillnader och fördelar

Även om LED Walls och videoväggar ofta används för liknande ändamål är de fundamentalt olika.

De största skillnaderna ligger i tekniken, konstruktionen och de tekniska egenskaperna. Detta resulterar också i fördelarna med LED Walls.

Innehåll

Teknik för LED Walls

Till skillnad från videoväggar, som vanligtvis använder LCD-paneler för att generera bilder, använder LED Walls DIP-teknik (Dual In-line Package) eller SMD-teknik (Surface Mounted Device ).

De senare har en betydligt högre ljusstyrka, vilket är särskilt viktigt för tillämpningar för digital skyltning, både utomhus och inomhus.

led-walls-installation2_114291962
led-walls-installation1_114291926

Uppbyggnad av en LED Wall

Av tekniska skäl måste LCD-paneler vara inneslutna i en ram, medan enskilda LED Walls (skåp) tillverkas utan kanter och därför kan sättas ihop till ytor av valfri storlek som är helt sömlösa och utan kanter.

Dessutom kan LED Walls sättas ihop relativt fritt för att skapa individuella, kreativa LED Walls, medan enskilda Videowall-skärmar ger mycket litet spelrum i konstruktionen av en Videowall.

Vilket är bäst - LED Wall eller Videowall?

Är en LED Wall bättre än en videovägg? Det beror mycket på användningsområdet, det tillgängliga utrymmet och projektets budget. Våra produktexperter svarar på alla dina frågor i en kostnadsfri konsultation om LED Wall och videoväggar!

led-wall

Fördelar med LED Walls

  • helt sömlös
  • mycket stora områden möjliga
  • mycket lång livslängd
  • mycket god ljusstyrka
  • individuella former möjliga
videowall

Fördelar med videoväggar

  • bästa valet för mindre rum
  • lättare installation
  • högre upplösning möjlig (4K UHD)
  • mycket god bildkvalitet även vid mycket litet betraktningsavstånd

Våra produktrekommendationer - LED Walls och videoväggar

LED Walls: Installation och montering

Installationen av en LED Wall är relativt enkel, beroende på LED Wall storlek och modell.

Detta bör dock alltid utföras av en professionell person som har de nödvändiga verktygen och framför allt kunskap om installation och montering av LED Walls.

Eftersom LED Walls är jämförelsevis tunga bör man ta hänsyn till installationsytansstatik och maximala belastning före monteringen. Dessutom kräver installationen av en LED Wall på en svårtillgänglig plats, till exempel på flera meters höjd, rätt utrustning och säker transport.

Därför erbjuder vi dig en komplett service för din LED Wall: vi tar hand om planering, leverans och installation av den LED Wall du har valt. Kontakta våra experter på LED Wall för en kostnadsfri konsultation!

LED Walls: Dessa är de ledande tillverkarna

Bland de ledande tillverkarna av LED Wall finns Absen, Optoma och Samsung. Alla tillverkare erbjuder LED Walls som enskilda moduler och som kompletta lösningar.

samsung-16-9

Samsung LED Walls

Samsung LED Walls är oslagbara när det gäller bildkvalitet. Tillverkaren överför sin erfarenhet och sitt kunnande från tillverkningen av högkvalitativa bildskärmar till LED Walls, som tillverkas med samma precision och omsorg om detaljerna. Du kan genast känna igen Samsungkvaliteten!

delta-16-9

Delta LED Walls

Delta erbjuder ett brett utbud av kompletta lösningar och enskilda moduler. Delta LED Walls är kända för sin mycket långa livslängd och höga kvalitet på utförandet.

Våra produktrekommendationer - Samsung LED Walls