header-interaktive-tafelsysteme

Framtidens lärande: Hur interaktiva whiteboards förändrar klassrummet

Ta reda på hur interaktiva whiteboards inleder en ny era inom utbildning och revolutionerar landskapet för undervisning och lärande.

Interaktiva skärmar kombinerar fördelarna med konventionella svarta tavlor med den senaste tekniken. De gör det möjligt att skapa handskrivna tav lor i olika färger och erbjuder digitala verktyg som ersätter linjaler och kompasser. Dessutom bidrar teckenigenkänning, integrering av ytterligare enheter och multimediainnehåll till att berika lektionerna. Låt dig inspireras av de många möjligheterna!

Innehåll
visunext_montage

Våra experter är redo att hjälpa dig att hitta det perfekta trådlösa presentationssystemet. Läs vår guide eller prata med vårt team av rådgivare så kan vi arbeta nära dig för att utveckla en lösning som uppfyller dina krav och överträffar dina förväntningar.

Grundläggande hårdvarukomponenter för det digitala whiteboardsystemet

Upptäck världen av digitala whiteboardsystem, där interaktiva skärmar omdefinierar samarbete och skräddarsydda monteringssystem uppfyller rumsspecifika krav. Upplev hur blandningen av digitala och traditionella tavellösningar skapar en mångsidig och framtidssäker inlärningsmiljö.

pylone-einzeln

Våra partners för det digitala klassrummet

Interaktiva skärmar

P8200123

Displayen är det centrala elementet i det interaktiva whiteboardsystemet. För att säkerställa bästa möjliga synlighet för alla deltagare är det därför viktigt att välja rätt skärmstorlek. Denna bör stå i relation till rummets storlek.

I utbildningssammanhang rekommenderar vi interaktiva skärmar med en minsta storlek på 75 tum. För ännu bättre läsbarhet och interaktion är dock skärmar med en storlek på 85 tum att föredra. Större skärmar ger ett bredare synfält, vilket är särskilt fördelaktigt i stora klassrum. Större skärmar ökar också möjligheterna till samarbete, så att flera personer kan arbeta på skärmen samtidigt.

75-zoll-nobubble

75 tum

En 75-tumsskärm är lämplig i mindre rum för ca 6-9 personer. Som tillval kan displayen också anslutas till en projektor via en HDMI-utgång, där bilden överförs. På så sätt kan bilden visas mycket större.
85-zoll-nobubble

85 tum

En 85-tumsskärm passar för lite större klassrum och arbetsrum. I kombination med magnetiska whiteboards som blackboard-vingar är denna kombination den perfekta ersättningen för den klassiska svarta tavlan.
98-zoll-nobubble

98 tum

En 98-tumsskärm är särskilt lämplig för stora rum där det inte är möjligt att visa en andra bild med hjälp av en projektor.
display-groessen-blau
Jämförelse av storlek
Format
Bredd x höjd (i cm)
Yta (i m²)
Jämförelse
Tavla2:1200 x 1002,00100 %
75-tums skärm16:9166 x 931,5477 %
85-tumsskärm16:9188 x 1061,9999 %
98-tums skärm16:9217 x 1222,3132 %

De enskilda displaystorlekarna kan variera något beroende på tillverkare.

Monteringssystem

pylone-komplett

Att välja rätt monteringssystem är avgörande för inlärningsutrymmets funktionalitet. Fasta pylonsystem erbjuder en robust och hållbar lösning och är idealiska för rum där den interaktiva skärmen är avsedd att ersätta den klassiska griffeltavlan. Mobila vagnar, å andra sidan, erbjuder flexibilitet och kan enkelt flyttas inom ett rum eller från rum till rum, vilket gör dem särskilt lämpliga för multifunktionella anläggningar eller som ett komplement till en befintlig tavla.

Ett lämpligt monteringssystem är viktigt för att säkert kunna hålla fast displayen och eventuella skyltvingar. Förutom manuell höjdjustering för digitala tavlor finns nu även elektronisk höjdjustering tillgänglig.

celexon-expert-elektrisches-2-saeulen-pylonensystem-adjust-6586w-fuer-displays-mit-fluegeln

Elektroniskt system

Elektroniska monteringssystem har fördelen att de kan justeras individuellt och enkelt till önskad höjd och placeras exakt utan någon manuell ansträngning.
celexon-expert-manuelles-2-saeulen-pylonensystem-adjust-w-fuer-75-displays

Manuellt system

Klassiska manuella mastsystem kan enkelt flyttas för hand. En fördel är att de kan flyttas när som helst och inte kräver någon extra strömförsörjning.

Ett pylonsystem består vanligtvis av två metallpelare på vilka ett monteringssystem för interaktiva skärmar är fäst. Systemet är lämpligt för skärmar i storlekarna 75'' eller 86'' och en lastkapacitet på upp till 120 kg. Dessutom kan whiteboardvingar, en soundbar och andra tillbehör enkelt installeras och eftermonteras när som helst. Balansvikter kan läggas till med hjälp av den integrerade viktkorgen. Tack vare TÜV- och GS-certifiering är whiteboarden alltid säker att använda i klassrummet.

samsung-flip-pro-85-wm85b-mit-rollwagen

Monteringsalternativ

Förutom de olika höjdjusteringsalternativen kan systemen också monteras på olika sätt. Vägg- och golvmontering är lämpliga för permanent installerade system, medan mobila vagnar möjliggör rumslig flexibilitet.

display-wandhalterung-flexibel-nobubble

Montering på vägg

Väggmontering är ett lämpligt alternativ om endast en interaktiv display ska monteras. De flesta väggar kan inte bära kompletta tavelsystem på grund av deras tunga vikt.
boden-wandmontage-nobubble

Montering på golv eller vägg

Om du vill installera ett helt pylonsystem med en interaktiv display och panelvingar är golv-väggmontering ett lämpligt alternativ. Pylonsystemet fästs i både golv och vägg för att optimera vikthantering och stabilitet.
mobiler-rollwagen-nobubble

Mobilt system

Ett mobilt system är idealiskt för rum med många olika användningsområden. Det ger maximal flexibilitet eftersom det kan användas på olika platser. Ett plant golv och tillräckligt manövreringsutrymme är nödvändigt för att systemet ska kunna utnyttjas optimalt.

Klassiska brädor

celexon-tafelflu__gel

Integrationen av traditionella whiteboardvingar möjliggör kompletterande undervisningsmetoder utöver de digitala lösningarna. Traditionella krittavlor eller whiteboards kan fästas på pylonsystemen som whiteboardvingar, vilket möjliggör en multimodal undervisningsstrategi. Detta möjliggör en smart kombination av digitalt och analogt innehåll och skapar en mångsidig och anpassningsbar inlärningsmiljö.

Med de olika linjerna kan du anpassa whiteboardvingarna perfekt efter dina behov - oavsett om de är linjerade eller rutiga. Andra linjaler finns tillgängliga på begäran.

lineatur-0

Whiteboard (olinjerad)

lineatur-1

Kvadratisk 5 x 5 cm

lineatur-2

Kvadratisk 10 x 10 cm

lineatur-3

Kryssmarkering 5 x 5 cm

lineatur-4

Fodrad

lineatur-5

Staves

Valfria tillbehör

clickshare-button-tray

Beroende på display kan ytterligare OPS PC eller mini PC anslutas till displayen för att utöka funktionsutbudet och få tillgång till klassiska PC-applikationer. I detta sammanhang kan det kompletta systemet utökas med kameror, högtalare och mikrofoner för att realisera en hybrid undervisningsupplevelse. Dessutom kan trådlösa presentationssystem användas för att lärare och elever ska kunna presentera sitt innehåll på ett bekvämt sätt.

Vilken programvara är lämplig för interaktiva whiteboards?

Programvara för interaktiva whiteboards erbjuder lärare ett brett utbud av alternativ för att digitalisera lektioner. Tillverkare av interaktiva pekskärmar som SMART, Promethean, ViewSonic och Samsung erbjuder ofta programvara som är skräddarsydd för deras skärmar. Programvarorna skiljer sig åt när det gäller funktioner, omfattning och motsvarande appar för mobila enheter och datorer.

smart-logo
SMART-Board-65-MX265-V4-interaktives-Display-mit-iQ

SMART anteckningsbok

SMART Notebook är en pedagogisk programvara för digitala whiteboards. Den gör det möjligt för lärare att skapa dynamiska undervisningsenheter med multimediaelement. Det pedagogiska värdet förstärks av funktioner som handskriftsigenkänning, geometriverktyg och frågesporter, och elevernas deltagande uppmuntras.

interactive-tools-nobubble

Interaktiva verktyg

Använd interaktiva verktyg för att göra abstrakt innehåll mer konkret. Eleverna kan också expandera och redigera innehållet självständigt.
multi-sensorisch-nobubble

Multisensorisk upplevelse

Hjälp eleverna att finslipa moderna färdigheter med hjälp av valtavlor, interaktiva språkmallar och verktyg som gör lärandet till en taktil och multisensorisk upplevelse.
Ikon pensel

Verktyg för media

Eleverna kan på ett kreativt sätt dokumentera och presentera sina framsteg med hjälp av olika mediaverktyg. Det finns många alternativ för dem att utveckla och presentera sina resultat.
pc-mac-nobubble

Windows och MacOS

SMART Notebook kan användas optimaltWindows och MacOS för att få tillgång till undervisningsenheter. Importera PDF- och PPT-filer samt ditt favoritinnehåll i läroplanen.
promethean-removebg-preview
Promethean-75-ActivPanel-9-Premium-Interaktives-Touch-Display-fur-den-Klassenraum

Promethean ActiveInspire

Promethean ActiveInspire är en programvara för interaktiva skärmar som är speciellt framtagen för att användas inom utbildning. Programvaran har verktyg för att skapa dynamiska lektioner samt realtidsanteckningar och integrering av multimediainnehåll. Lärare kan använda den för att utforma och leverera visuellt tilltalande och interaktiva lektioner.

multimedia-flexibel-nobubble

Multimedialitet

Bilder, videor eller kompletta webbplatser kan integreras sömlöst i lektionerna. Du kan använda tusentals gratis innehåll för att göra dina lektioner spännande och interaktiva.
notizen-flexibel-nobubble

Anmärkningar

Med anteckningsverktyg kan du interagera med olika resurser. Ändra rotationscentrum för valfritt objekt med XY-verktyget.
zoom-nobubble

Spotlight

Med Spotlight kan du rikta elevernas uppmärksamhet på ett målinriktat sätt. De integrerade tidshanteringsverktygen som klocka och stoppur hjälper till att säkerställa att tiden används effektivt.
mathe-tools-nobubble

Verktyg för matematik

ActiveInspire är en värdefull partner på matematiklektionerna. De virtuella kuberna, linjalerna och gradskivorna möjliggör en djupare förståelse.
viewsonic
tab-participate

ViewSonic myViewBoard

Kombinationen av ViewSonic IFP-displayer och myViewBoard erbjuder en mångsidig och kraftfull lösning. Med färdigt innehåll av hög kvalitet, användarvänliga pekskärmsfunktioner och avancerad programvara är denna lösning idealisk för användning i skolor. MyViewBoard från ViewSonic kan användas i klassrummet för många ändamål, till exempel för att presentera innehåll, genomföra övningar eller samarbeta i grupper.

plattformunabhaengig-nobubble

Plattformsoberoende

myViewBoard kan användas på Windows PC, Android-enheter samt iOS-enheter och Mac-datorer med Apple M-Chip. En online-version finns också tillgänglig.
Ikon glödlampa

Magisk låda

Magic Box gör det möjligt att integrera befintligt undervisningsmaterial, digitala medier, interaktiva element och till och med frågesporter antingen i en lektionsplan eller spontant under lektionen
Ikonkontroller

Spelifiering

Människor lär sig genom spel. Lärare kan enkelt organisera sina lektioner genom att integrera lekfulla funktioner som 3D-kuber.
Formulär för ikoner

Uppslukande läsare

Tillsammans med Immersive Reader från Microsoft förbättrar myViewBoard läsförståelsen på alla prestationsnivåer. Det lättillgängliga läsverktyget aktiverar olika sinnen under inlärningen och gör det lättare att memorera.
Microsofts logotyp
Googles logotyp
Apple
Microsoft-Surface-Pro-X-13-SQ2-Prozessor-16-GB-RAM-256-GB-mattschwarz

Integrering av iPads och bärbara datorer

Många skolor använder redan mobila enheter som Apple iPads, Microsoft Surfaces eller Google Chromebooks i klassrummet. Dessa kan anslutas sömlöst till interaktiva skrivtavlor. Med trådlösa anslutningsalternativ som AirPlay, Miracast och Chromecast eller omfattande presentationssystem som Barco ClickShare kan lärare och elever dela sitt innehåll på ett bekvämt sätt i klassrummet.

dongle-neutral-nobubble

Trådlösa anslutningar

HDMI-kablar hör till det förflutna tack vare avancerad trådlös teknik. Denna lösning sparar inte bara tid vid installationen, utan undviker också hinder i klassrummet.
people-nobubble

Funktionalitet för flera användare

Tack vare fleranvändarfunktionen kan flera användare ansluta trådlöst till presentationssystemet. Med en knapptryckning kan du sedan dela ditt innehåll antingen samtidigt i delad skärm eller efter varandra i helskärm.
touch-nobubble

Touch back-funktion

Vissa trådlösa presentationssystem erbjuder en integrerad touch-back-funktion för interaktiva skärmar. Det innebär att touch-kontrollen överförs från skärmen till presentatörens bärbara dator.
plattformunabhaengig-nobubble

Plattformsoberoende

Trådlösa presentationssystem är i regel plattformsoberoende och kompatibla med en mängd olika operativsystem. Vissa programvarubaserade lösningar, t.ex. Apple Airplay eller Miracast, är dock begränsade till vissa enheter.

Ingen lektion är den andra lik!

För att interaktiva skrivtavlor ska kunna användas framgångsrikt måste lärarnautbildas i teknisk och didaktisk användning av dem och dessutom utrustas med hård- och mjukvara. Lämpligt undervisningsmaterial måste finnas tillgängligt. Olika online-databaser erbjuder en lösning för detta. Men om lärarna vill använda befintligt material kan detta behöva anpassas för digital användning. Lärarna bör organisera användningen av digitala anslagstavlor på ett sådant sätt att de inte blir alltför lärarcentrerade och att samarbetsmöjligheterna kan utnyttjas fullt ut.

Interaktiva whiteboardsystem i bruk

Digitala whiteboardsystem erbjuder många möjligheter till dynamisk och effektiv utbildning. De möjliggör kollaborativt lärande, hybridundervisningsmodeller och skräddarsydda pedagogiska tillvägagångssätt. Hur kan moderna undervisningsscenarier se ut i praktiken?

display_interaktiv_schule_klassenraum

Kollaborativt lärande

Lärarna använder allt oftare Apple-surfplattor eller bärbara Microsoft-datorer på lektionerna. Eleverna kan också arbeta individuellt med sina egna enheter. Det innehåll som skapas kan enkeltpresenteras på den interaktiva skrivtavlan i klassrummet med hjälp av skärmdelningoch vidareutvecklas tillsammans. Anteckningar och kommentarer kan läggas till.

Denna metod för kollaborativt lärande främjar inte bara lagarbete, utan gör det också möjligt att använda populära inlärningsapparsom Quizlet, Kahoot, Menti och Moodle i klassrummet. Dessutom finns det olika redigeringsalternativ som gör lektioner från grundskolan till gymnasiet varierade och effektiva.

lehrerin-schuelerin-weisswandtafel-schule

Anpassningsbara lektioner

Tack vare sin tekniska mångfald möjliggör interaktiva whiteboardsystem ett brett utbud av undervisningsmetoder. I kombination med konventionella svarta tavlor eller whiteboards erbjuder de pedagoger en omfattande repertoar av designalternativ - från digitala videor och interaktiva presentationer till traditionella tavlor.

Denna flexibilitet gör det möjligt att anpassa hela inlärningsmiljön så att både hela klasser och enskilda elever kan följa personliga inlärningsvägar.

konferenzkamera-meeting-hybrid

Konferens- och presentationsläge

Om den interaktiva skrivtavlan utrustas med en dator, en kamera, mikrofoner och högtalare kan den även användas för videokonferenser. En särskild styrka med denna konfiguration är att den möjliggör hybridundervisningsmodeller. Detta gör det möjligt för studenter och elever att sömlöst delta i klassrumsinteraktioner på distans.

Systemet kan också användas för att bjuda in externa experter och genomföra digitala gästföreläsningar, vilket säkerställer högkvalitativ video- och ljudöverföring. Detta gör att undervisningsprogrammet kan utökas på ett meningsfullt sätt, externa perspektiv tas in och lektionernas attraktivitet ökar.

De viktigaste fördelarna jämfört med konventionella brädor

Den digitala whiteboarden kombinerar funktioner som tidigare behövde utföras av flera komponenter, vilket ger större interaktivitet och enorma tidsbesparingar. Upptäck de otaliga möjligheter som moderna digitala whiteboardsystem erbjuder dig för att ta din undervisning till en ny nivå.

Ikon enkel användning

Mer interaktivitet

Integrationen av webbläsare, appar och olika ritverktyg ökar interaktiviteten i inlärningsmiljön avsevärt. Dessa funktioner stöder både individuella och samarbetsinriktade inlärningsmetoder och möjliggör direkt integrering av online-resurser, vilket förenklar forskning och presentation av information.
time-nobubble

Tidsbesparing

Digitala whiteboards revolutionerar förberedelse och genomförande av lektioner. Material som har förberetts kan sparas och tas fram igen vid ett senare tillfälle, vilket sparar enormt mycket tid. Dessutom kan dessa filer enkelt skickas till frånvarande personer, vilket säkerställer kontinuiteten i inlärningsprocessen.
Ikonprogramvara

Alternativ för lagring

Digitala lösningar erbjuder olika möjligheter att visualisera och spara innehåll. Både lärare och elever kan använda olika metoder för att göra sitt arbete synligt för alla i rummet och spara det för senare användning om det behövs. Detta underlättar utvärdering och utbyte av information och främjar en delaktig inlärningskultur.
multimedia-flexibel-nobubble

Multifunktionalitet

Multimediaelement som bilder, foton, videor, klickbara länkar och ljudfiler kan integreras sömlöst. Du kan också skapa geometriska former, frågesporter eller interaktiva spel direkt på skärmen. Denna mångsidighet berikar inlärningsupplevelsen utan att avbryta lektionens flöde och främjar en dynamisk och engagerande inlärningsmiljö.
software_nobubble

Programvara

Utöver de befintliga funktionerna erbjuder vissa tillverkare sina egna programvarulösningar. Dessa programvarulösningar är speciellt anpassade till specifika utbildningskrav. Lärare kan till exempel förbereda sina lektioner på sin hemdator. De kan använda samma funktioner som displayen erbjuder.
boden-wandmontage-nobubble

Flexibilitet

Du kan bläddra igenom flera sidor för att enkelt jämföra olika tavlor. Den interaktiva tavlan blir ännu mer flexibel genom de analoga tavlans vingar som kompletterar den interaktiva displayen. En kombination av digitala och analoga verktyg gör lektionerna särskilt varierande.

Vi hjälper dig med planering och installation av din interaktiva skrivtavla!

din personliga kontakt

Vill du utrusta ett klassrum med modern AV-teknik? Dra nytta av vår professionella konsulttjänst!

Våra experter ger dig råd om alla kanaler och ger dig omedelbara svar på dina frågor. Skicka ett meddelande till oss: