drahtlos-praesentieren-header

Framtiden för mötet: Effektiv trådlös presentation

Upptäck tillsammans med oss möjligheterna med effektiva trådlösa presentationer och upplev möten som aldrig förr.

Idag fokuserar vi på innovativa lösningar för din konferensupplevelse. Tack vare trådlös presentationsteknik behöver du inte längre hantera otympliga HDMI-kablar. Istället får du en sömlös och fördröjningsfri anslutning till skärmen, projektorn och resten av utrustningen i konferensrummet. Det sparar värdefull tid under mötena och gör att du kan koncentrera dig helt på innehållet. Upplev framtidens konferensteknik med oss!

Innehåll
visunext_montage

Vi planerar inte bara din trådlösa presentationsutrustning, utan erbjuder också fullständig installation och underhåll av de system som används. Vårt team av tekniker och planerare arbetar nära dig för att utveckla en lösning som uppfyller dina krav och överträffar dina förväntningar.

Fördelar med trådlösa presentationssystem

Trådlösa presentationssystem erbjuder ett antal fördelar jämfört med trådbundna anslutningar. De eliminerar inte bara behovet av HDMI-kablar, utan främjar också teamsamarbete genom fleranvändarfunktioner, erbjuder interaktiva touch-back-funktioner och möjliggör flexibel och smidig integration i din befintliga infrastruktur genom plattformsoberoende och BYOD- eller BYOM-funktionalitet.

dongle-neutral-nobubble

Trådlösa anslutningar

Inget mer krångel med att lägga HDMI-kablar. Tack vare avancerad trådlös teknik är det slut på att lägga HDMI-kablar. Denna lösning sparar inte bara mycket tid vid installationen, utan förbättrar också estetiken i ditt konferensrum. Ett rent och trådlöst rum ger alltid ett professionellt intryck.

people-nobubble

Funktionalitet för flera användare

Tack vare fleranvändarfunktionen kan flera personer ansluta trådlöst till presentationssystemet samtidigt. Med en knapptryckning kan de sedan dela sitt innehåll samtidigt i delad skärm eller efter varandra i helskärm. Detta främjar teamwork och ökar effektiviteten i möten, eftersom det inte finns någon HDMI-kabel att skicka runt och flödet i mötet inte störs.

touch-nobubble

Touch Back-funktion

Vissa trådlösa presentationssystem erbjuder en integrerad touch-back-funktion för interaktiva skärmar. Det innebär att touch-kontrollen överförs från den interaktiva skärmen till presentatörens bärbara dator. Detta möjliggör direkt interaktion med presentationen och innehållet kan styras bekvämt från skärmen.

videokonferenz-nobubble

Centralt videokonferenssystem (BYOM)

Med trådlösa presentationssystem med Bring Your Own Meeting-funktion kan du trådlöst ansluta och komma åt videokonferenssystemet och skärmen i mötesrummet som om de vore direktanslutna till din bärbara dator. Använd helt enkelt ditt favoritverktyg för videokonferenser som Zoom, Microsoft Teams eller Google Meet och använd mötesrummets kamera, högtalare och skärm utan någon extra kabelanslutning.

ptz-kamera-nobubble

Plattformsoberoende

Trådlösa presentationssystem är i regel plattformsoberoende och kompatibla med ett stort antal operativsystem. Detta möjliggör en smidig integrering i din befintliga IT-infrastruktur och undviker potentiella programvarukonflikter, särskilt om dina gäster också vill presentera. Vissa programvarubaserade lösningar som Apple Airplay kan dock bara användas av vissa enheter.

Enkelt att presentera snabbt med en knapptryckning med BYOD-enheter

I allmänhet kan man skilja mellan två anslutningsalternativ: Det ena är anslutningen via en dongle som är ansluten till den bärbara datorn. Å andra sidan anslutningen via ett programverktyg för vilket ingen ytterligare dongel krävs. Båda varianterna har sina respektive fördelar. Vissa presentationssystem stöder både anslutning via dongle och via programvara.

barco-header-banner-1200x800-2022-w47

Anslut via dongel / knapp

Med innovativa dongel-lösningar som Barco Clickshare, BenQ Instashow och Kindermann Klick & Show är det en barnlek att presentera. Anslut helt enkelt dongeln till din enhet och tryck på knappen för att dela ditt innehåll trådlöst. Denna "plug & play"-metod möjliggör omedelbar anslutning, vilket ökar användarvänligheten och effektiviteten i dina möten.

kachel_produkte_privatkunden

Anslutning via programvara

För dem som föredrar en mjukvarubaserad lösning erbjuder vissa presentationssystem kompatibilitet med populära tekniker som Airplay, Miracast och Chromecast. Dessa alternativ ger inte bara stor flexibilitet i valet av enhet, utan också sömlös integration i befintliga nätverk. Det innebär att du alltid kan välja den bästa lösningen för dina specifika krav.

Exempel på dongle-bundna lösningar

Upptäck mångfalden av dongle-baserade lösningar för optimerade presentationer och konferensupplevelser. Dongle-baserade presentationssystem kännetecknas av sin intuitiva användbarhet.

clickshare-button-tray

Barco ClickShare

Maximera dina presentations- och konferensupplevelser med Barco ClickShare-serien: intuitiv användning möter sömlös anslutning, med stöd av kraftfull appintegration. Ett verkligt mervärde för effektiv kommunikation och samarbete.

Barco ClickShare-serien är förstahandsvalet när det gäller enkla och intuitiva presentationer. Med ClickShare-knappen eller via appen kan du enkelt spegla din skärm på skärmen eller displayen i mötesrummet. På så sätt kan alla deltagare se ditt innehåll live. Dina gäster kan också presentera på skärmen eller projektorn i ditt mötes- eller konferensrum utan ansträngning.

clickshare-zwei-buttons
clickshare-button-macbook

Med ClickShare Conference Series från Barco är anslutningsmöjligheterna av största vikt! ClickShare Conferencing Button ansluts nämligen trådlöst till befintliga konferenskameror, soundbars, mikrofoner och dina videokonferensverktyg som Zoom eller Microsoft Teams. Du kan alltså ta med din bärbara dator in i ett mötesrum och starta en videokonferens med den befintliga hårdvaran.

Barcos fulla funktionalitet kan uppnås i kombination med Barco App. Den installeras på den bärbara datorn och tillhandahåller alla funktioner i bakgrunden för att du ska kunna utnyttja Barco ClickShare-systemen fullt ut. Appen finns också tillgänglig för mobila enheter och gör det möjligt att dela innehåll direkt från smarttelefonen eller surfplattan.

BenQ Instashow på mötet

BenQ InstaShow

Upplev en trådlös presentationslösning som kombinerar bekvämlighet, hög kompatibilitet och säker dataöverföring medBenQ InstaShow - ett enkelt plug-and-play-system som ökar produktiviteten och minimerar driftskostnaderna.

BenQ InstaShow är också en trådlös presentationslösning för konferens- och mötesrum. InstaShow möjliggör en enkel och snabb anslutning mellan en enhet och en skärm utan behov av ytterligare programvara eller drivrutiner. Med enkel plug-and-play kan en presentation startas på några sekunder.

BenQ Instashow
BenQ Instashow

Tekniskt sett erbjuder InstaShow hög kompatibilitet genom att stödja olika videoformat och upplösningar, inklusive 4K. Dataöverföringen är säkert krypterad, vilket är särskilt viktigt i affärskritiska miljöer.

Ett verkligt mervärde är tidsbesparingen och flexibiliteten under möten, vilket ökar produktiviteten. Dessutom är lösningen extremt underhållsvänlig, vilket innebär lägre driftskostnader på lång sikt.

kindermann-klick-and-show-uebersicht

Kindermann Klick & Show

Optimera dina möten med Klick & Show-enheterna från Kindermann: ett allt-i-ett BYOD-system för trådlösa presentationer som kombinerar flexibilitet, effektivitet och interaktiva verktyg i en och samma enhet. Perfekt för moderna företag som kräver de högsta nivåerna av anslutningsmöjligheter och användarvänlighet.

Med Klick & Show K-WM-serien erbjuder Kindermann en mångsidig BYOD-lösning för trådlösa presentationer. Den stöder alla vanliga operativsystem och möjliggör förutom knappanslutning även anslutning via AirPlay, Miracast och Chromecast. Med två nätverksgränssnitt är den idealisk för företag med separata nätverk för anställda och gäster.

9s7a7658-web-1-768x457
touchback-funktion-768x518

Click & Show kan ansluta mer än 30 enheter samtidigt och erbjuder ett särskilt moderatorläge för effektiva möten. Ytterligare funktioner som en integrerad whiteboard och anteckningsverktyg främjar interaktivitet. Överföringen sker i Full HD med låg latens. Splitscreen med 4K-stöd och enkla firmware-uppgraderingar är ytterligare höjdpunkter.

För trådlös videokonferens används Klick & Show K-FX-serien. Med BYOM-lösningen kan USB video soundbars, kameror och högtalartelefoner som finns tillgängliga i rummet enkelt användas trådlöst med den egna notebooken. Deltagande i mötet sker med egen notebook och eget UCC-konto, oavsett om det är via Teams, Zoom, Webex, Google eller annan leverantör.

Exempel på lösningar utan dongel

Upptäck möjligheterna med programvarubaserade presentationssystem. Dessa system kräver ingen dongle och erbjuder ofta många ytterligarehanteringsalternativ för intelligenthantering av dina mötesrum.

Airtame dongel

Airtame

Öka effektiviteten i dina konferenser med Airtame: en hybridupplevelse som kombinerar 4K-skärmdelning, enkel enhetshantering och robusta säkerhetsfunktioner i en kompakt hubb.

Upplev en sömlös hybridkonferensupplevelse med skärmdelning och digital skyltning i 4K-kvalitet med Airtame. Airtame Hub är tillräckligt kraftfull för att styra videokonferenser och avlasta din bärbara dator. Inbyggd Power over Ethernet och säker låsning gör att din AV-utrustning alltid är redo och säkrad. Programvaran Airtame Rooms gör det enkelt att dela skärm och stöder olika tjänster som Microsoft Teams och Zoom.

office3-1024x667
solutions-box-1

Med bara ett klick kan alla deltagare i konferensrummetdela sin skärm utan att behöva ringa in till videokonferensen. Hantera alla enheter centralt via Airtame Cloud och dra nytta av användarvänlig och säker hantering. På så sätt optimerar du samarbetet och produktiviteten i dina mötesrum.

Apple TV

Apple TV med AirPlay

Integrera Apple TV i konferensrummet för enkel och sömlös innehållsdelning via AirPlay - perfekt för Apple-användare som värdesätter enkelhet och omedelbar tillgänglighet

En Apple TV i konferensrummet är ett enkelt sätt att snabbt dela innehåll på displayen eller skärmen via AirPlay. Airplay är inbyggt som standard i alla iOS-, macOS- och iPadOS-enheter. Så du kan dela innehåll från din MacBook, iPad eller iPhone när som helst med bara några klick. AirPlay är lämpligt för BYOD-konceptet, men möjliggör inte trådlösa videokonferenser eller touch-back.

apple-tv-4k-hero-221018_big.jpg.large
apple-tv-sideboard

Fördelen med AirPlay är att det är direkt tillgängligten mängd olika enheter, utan ytterligare programvara eller knappar. Windows- eller Android-enheter kan dock inte ansluta till Apple TV via AirPlay och kan därför inte streama innehåll via Apple TV.

ezcaststick2

Microsoft trådlös bildskärmsadapter

Maximera dina presentationsmöjligheter med EZCast Pro Dongle II, som kombinerar Miracast, Apple AirPlay och Google Cast - en mångsidig lösning för Windows-, Mac-, iOS- och Android-användare som behöver enkel skärmdelning.

EZCast Pro Dongle II använder bland annat Wi-Fi-certifierad Miracast-teknik, så att du inte är begränsad till specifika applikationer eller streaming av specifikt innehåll. Du kan visa vad som helst från din Miracast-aktiverade Windows- eller Android-enhet på en skärm eller projektor. Adaptern är också certifierad för Apple AirPlay och Google Cast och överföring av fyra enheter samtidigt till en skärm eller projektor.


gldn-p3q00020-pca-wda-feature2
gldn-p3q00020-pca-wda-feature4

Detta gör att du kan dela ditt innehåll direkt från en mängd olika enheter utan ytterligare programvara eller knappar. EZCast Pro Stick II stöder 4K-upplösningar på upp till 3 840 x 2 160 pixlar.

wolfvison-cynap-uebersicht

WolfVision Cynap

Förlita dig på WolfVision Cynap för en trådlös presentations- och konferensupplevelse som täcker flera operativsystem och applikationsområden. Användarvänlighet möter omfattande funktionalitet.

WolfVision Cynap är en allt-i-ett-lösning för trådlösa presentationer, webbkonferenser och samarbete. Den stöder en mängd olika operativsystem, inklusive iOS, Android, Windows, macOS och Chrome OS för sömlös skärmdelning. Cynap kräver ingen ytterligare programvara, appar eller donglar. Enheten är idealisk för ett brett spektrum av användningsscenarier, från utbildningsinstitutioner till professionella mötesrum.

1552-byom
871-byod-session4

Cynap gör det möjligt att dela innehåll i videokonferenser med personer som inte själva deltar i konferensen. Filer kan delas direkt från nätverksenheter eller molnet. Med funktioner som AirPlay, Miracast och Chromecast erbjuder enheten en robust och flexibel skärmdelning. Dessutom har den en HDMI-ingång för speciella tillämpningar.

Programvaran vSolution möjliggör också enkel fjärrhantering av flera system. Allt som allt erbjuder Cynap en kraftfull, kollaborativ arbetsupplevelse som ökar din produktivitet.

BYOD vs BYOM vs MTR - vilken teknisk utrustning är den rätta?

Lär dig mer om utvecklingen av mötesrumsteknik: från BYOD för enkla, trådlösa presentationer till fullt integrerade Microsoft Teams-rum - en översikt över tre koncept som kan öka flexibiliteten och effektiviteten i dina möten.

Ta reda på hur du framtidssäkrar dina mötesrum för videokonferenser i vår guide.

meetingraum-visunext

Ta med din egen enhet (BYOD)

Med Bring Your Own Device ligger fokus på trådlösa presentationer. Medarbetarna använder de bärbara datorer i mötesrummet som de ändå använder på sin arbetsplats.

På så sätt har varje deltagare tillgång till sina filer när som helst och kan dela dem direkt med andra. Inom ramen för BYOD-konceptet behöver man inteinstallera en separat dator i mötesrummet för att kunna hålla presentationer. Vissa BYOD-presentationssystem är utrustade med touch-back-funktionalitet. Det innebär att du kan styra din bärbara dator med touch-gester på din interaktiva skärm i mötesrummet. Videokonferenser är dock inte möjliga inom ramen för BYOD.

Det är detta som Bring Your Own Device handlar om:

pc-mac-nobubble

Egen bärbar dator med alla kända program och filer.

wireless-nobubble

Lämplig för trådlösa presentationer.

dongle-neutral-nobubble

Intuitiv användning för personal och gäster.

touch-nobubble

Touch-back-funktion för intuitivt arbete.

microsoft-surface-anwendung-3

Ta med ditt eget möte (BYOM)

Bring Your Own Meeting går ett steg längre än BYOD och möjliggör trådlös videokonferens. BYOM-konceptet handlar om att kunna använda valfri videokonferens- eller mötesprogramvara i ett mötesrum.

Eftersom du behöver använda olika videokonferensverktyg i ditt dagliga yrkesliv, till exempel för interna hybridmöten eller konferenser med externa personer, är BYOM-konceptet det mest flexibla sättet att hålla videokonferenser smidigt och när som helst. Du tar med dig mötet in i mötesrummet på din egen bärbara dator, men är inte beroende av den integrerade webbkameran och mikrofonen.

microsoft-teams-rooms-visunext

Istället använder du den utrustning som redan finns installerad i mötesrummet, t.ex. videokonferenskameror, mikrofoner, högtalare och visningsmedia som bildskärmar eller projektorer. För detta ändamål ansluts all konferensutrustning till presentationssystemets basenhet.

När du nu ansluter trådlöst till presentationssystemet, ansluter din bärbara dator till de anslutna enheterna som om de vore direkt anslutna till den bärbara datorn.

Ta med ditt eget möte: Kriterier för effektiva videokonferenssystem:

software-nobubble

Egen bärbar dator med önskad VC-programvara.

videokonfkamera-nobubble

Trådlösa videokonferenser med rummets konferensutrustning.

dualscreen-nobubble

Diskutera innehåll tillsammans i delad skärm-läge.

Flexibilitet för ikoner

Interoperabilitet med vanliga videokonferensverktyg.

dual_screen_teams_rooms_content_layout

Microsoft Teams-rummet (MTR)

Microsoft Teams Rooms är ett fysiskt mötesrum som är utrustatmed AV-hårdvara som är särskilt certifieradför Microsoft Teams. Denna hårdvara inkluderar skärmar, högtalare, kameror och mikrofoner och är lämplig för rum i alla storlekar, från små mötesrum till stora konferenssalar.

Microsoft Teams Rooms är sömlöst integrerat iMicrosofts ekosystem och ger enkonsekvent och användarvänlig mötesupplevelse. Detta gör Microsoft Teams Rooms till en pålitlig lösning för helt integrerade mötesrum.

Läs mer om Microsoft Teams Rooms i vår omfattande guide.

Fördelarna med Microsoft Teams Rooms:

check-nobubble

Mötesrum med certifierad och samordnad hårdvara.

persoenliches-gespraech-nobubble

Samarbetande möten från vilken plats som helst.

time-nobubble

Kan anpassas till rumsstorlekar och växande behov.

kalender-nobubble

Lätt att organisera, gå med i och aktivt delta i möten.

Vi hjälper dig att planera och installera ditt presentationssystem!

konstantin_knaub-neu

Vill du utrusta ett konferensrum med modern AV-teknik? Dra nytta av vår professionella konsult- och installationsservice!

E-postkontaktTel.: 022158834 5

Våra experter ger dig råd om alla kanaler och ger dig omedelbara svar på dina frågor. Skicka ett meddelande till oss: