vx-conference-solution

Videokonferensrum - skräddarsydda med perfekt ljud- och videoteknik

Hybridlösningar och plattformsoberoende lösningar för tillgänglighet

visunext står för förstklassiga lösningar för videokonferensrum som revolutionerar kommunikation och samarbete i företag. Vårt mål är att designa teknik som kopplar samman människor, oavsett var de befinner sig. Oavsett om du behöver ett litet huddle room-koncept för kreativ brainstorming, ett fullt utrustat konferensrum för styrelsemöten eller ett modernt utbildningsrum för kunskapsöverföring - vi har expertisen och kunskapen för att göra din vision till verklighet.

Innehåll
din personliga kontakt

Kontakta oss nu - njut av specialisthandelns kvalitet. Våra experter ger dig gärna råd om alla kanaler och svarar omedelbart på dina frågor!

Grundläggande hårdvarukomponenter i ett videokonferensrum

I dagens affärsvärld, där distansarbete och team som arbetar på distans blir allt vanligare, har videokonferenssystem blivit ryggraden i företagskommunikationen. De gör det möjligt att upprätthålla kommunikation ansikte mot ansikte och samarbete i realtid över geografiska gränser. Men för att dra full nytta av detta verktyg är det viktigt att ha rätt utrustning och att ta hänsyn till olika aspekter när man planerar ett videokonferensrum.

Ljud: Nyckeln till framgångsrika videokonferenser

Ljudkvaliteten i ett videokonferensrum kan göra skillnaden mellan en produktiv session och en otrevlig upplevelse. Vi presenterar tre vanliga ljudinställningsalternativ som används i videokonferensrum.

din personliga kontakt

"Ljudet är avgörande och till och med viktigare än video! Oavsett rummets storlek och antalet deltagare bör ljudkvaliteten alltid vara av största vikt, eftersom tydlig kommunikation är en förutsättning för en lyckad videokonferens."

Ljudkonferenssystem i jämförelse: Allt-i-ett-system, högtalartelefoner och takmikrofoner

Allt-i-ett-enheter
Högtalartelefoner
Takmikrofoner
LjudkvalitetInom en mycket begränsad radie för ett litet antal deltagare.Seriekoppling av flera mikrofoner möjlig. Lämplig för flera deltagare.Högsta avancerade ljudkvalitet inklusive brusreducering.
AnslutningsmöjligheterIngen komplicerad kabeldragning krävs.Anslut via USB- eller Ethernet-gränssnitt.Maximal stabilitet vid anslutning via Ethernet
InstallationJämförbart enkel, som vanligt plug-and-play.Kabeldragning under bordet. Vi ritar gärna upp anslutningsskisser åt dig eller tar hand om installationen.Professionell installation av våra tekniker.
HanteringMycket användarvänlig, eftersom endast en enhet behöver manövreras.Intuitiv hantering. Mikrofonen kan dock störa bordet.Enkel hantering.

Videokonferenssystem i jämförelse: Allt-i-ett-system vs. PTZ-kameror

Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när det gäller videoteknik. Allt-i-ett-enheter är enkla att installera och använda, men kan vara begränsade när det gäller bildkvalitet och funktionalitet. PTZ-kameror (pan-tilt-zoom), å andra sidan, ger mer kontroll och flexibilitet, men kräver en separat ljudinstallation.

Från upplösning till zoom: viktiga funktioner när du väljer en videolösning

Ikon Synfält

Vinkel

En bredare betraktningsvinkel kan fånga fler deltagare.

zoom-nobubble

Optisk zoom

Detta gör att du kan zooma in på talare eller objekt utan att kompromissa med bildkvaliteten.

videokonfkamera-nobubble

Upplösning

Hög upplösning ger en tydlig och detaljerad bild.

ki-nobubble

AI-teknik

Talarspårning och andra AI-funktioner ökar interaktiviteten i videokonferenser.

Ikon glödlampa

Spårning av talare

Att känna igen och fokusera på personer som talar möjliggör dynamisk kommunikation.

Rätt val: bildskärmsteknik i videokonferenser

Displaytekniken spelar en avgörande roll för presentationen av och interaktionen med innehåll under en videokonferens. Det är viktigt att valet av hårdvarukomponenter för videokonferensrummet är skräddarsytt för användarnas specifika krav och sammanhang. Ett välutrustat rum ska inte bara erbjuda bästa möjliga ljud- och bildkvalitet, utan också möjliggöra en användarvänlig och ergonomisk användning. Här följer några jämförelsepunkter.

dualscreen-nobubble-kein-abstand

Dubbelskärm

Möjliggör samtidig visning av videoflöden och presentationsinnehåll.
zoll-nobubble

Storlek i tum

Storleken på skärmen bör väljas beroende på antalet deltagare och rummets storlek.
Ikonvisning med sol

Ljusstyrka

Tillräcklig ljusstyrka säkerställer tydlig synlighet av innehållet, även i starkt upplysta rum. LED-väggar kan vara en bra lösning.
videokonferenz-nobubble

Betraktningsvinkel

En display med bred betraktningsvinkel ser till att innehållet syns tydligt från olika positioner i rummet.
touch-display-nobubble

Interaktivitet

En interaktiv skärm kan vara användbar för att möjliggöra direkt interaktion med det innehåll som presenteras.
hoehenverstellbare-displayhalterung-nobubble

Ergonomisk hållare

Ergonomiska fästen ger en bekväm höjd för att undvika ansträngning av ögon och nacke.

tisch-hoehe-nobubble

Höjdjusterbara mötesbord

Förutom mötesbord bör även skärmens höjd och position kunna justeras så att alla deltagare kan se skärmen.
visunext-dual-screen

En jämförelse av de viktigaste mjukvarulösningarna

Programvarulösningar för videokonferensrum gör det möjligt att planera, genomföra och följa upp videokonferenser. De kan erbjuda funktioner för allt från video- och ljudöverföring till skärmdelning, integrering av artificiell intelligens och rumshantering. Valet av rätt programvara beror på många faktorer, bland annat användarnas specifika krav. De mest kända mjukvarulösningarna ärMicrosoft Teams, Zoom och Google Meet.

circle-microsoft-teams-logo
circle-zoom
Google Meet
csm_yealink_teams_room_e454f0cbaf

Microsoft Teams

Microsoft Teams är en heltäckande lösning för videokonferenser och teamsamarbete. Det möjliggör video- och ljudsamtal, textchatt, fildelning och skärmdelning, och stöder realtidssamarbete i Microsoft Office-dokument.

Personal i ett mötesrum tittar på en skärm med en pågående videokonferens

Zoom

Zoom är känt för sin användarvänlighet och sitt breda utbud av funktioner som inkluderar videokonferenser, webbseminarier, skärmdelning och interaktion. Det erbjuder också funktioner som virtuella bakgrunder och touch-up-filter

google-meet

Google Möte

Google Meet är en del av Google Workspace (tidigare G Suite) och erbjuder videokonferenser, skärmdelning och integration med Google Kalender och Gmail. Det är känt för sin enkelhet och effektivitet

En överblick: En jämförelse av ledande applikationer för videokonferenser

Funktioner

Microsoft Teams

Zoom

Google Meet

Antal deltagareUpp till 10 000 deltagare i Live Event-lägeUpp till 50 000 deltagare med licens för stora evenemangUpp till 1 000 deltagare
AnvändningAnvändarvänlig, med ett brett utbud av funktionerAnvändarvänlig med enkel installationMycket enkel och intuitiv, färre funktioner
AnslutningsmöjligheterStarka anslutningsmöjligheter, stöd för många enheterBra anslutningsmöjligheter, stöd för många enheterBra anslutning, bäst med Google-enheter
SekretessStarka kontroller och efterlevnadsfunktionerStark, viss oro tidigareAvancerade säkerhetsfunktioner
InteraktivitetStark interaktivitet, med whiteboard och live-svarInteraktiv, med omröstningar och interaktiva whiteboardsBegränsad interaktivitet, främst genom chatt
AI-integreringAI-integrering för automatisk transkribering och översättningTranskription, översatta undertexterAI-integration för brusreducering och undertextning
Hantering av rumAvancerade rumshanteringsfunktioner med teamrumEnkel rumshantering som "Breakout RoomsEnkel rumshantering
SupportOmfattande telefon- och webbsupport dygnet runtOmfattande live-support dygnet runt för företagBegränsad support för kostnadsfria konton
EnhetshanteringAvancerade funktioner för enhetshantering, t.ex. fjärråtkomst och konfigurationGrundläggande enhetshanteringBegränsade funktioner för enhetshantering

(BYOD) Bring-Your-Own-Device vs. (MTR) Rumslösningar

En BYOD-strategi är fördelaktig för småföretag som värdesätter flexibilitet och vill spara kostnader. I det här fallet kan en lösning som Barco ClickShare användas, så att medarbetarna kan ansluta sina egna enheter och dela skärmen med andra. Det krävs ingen särskild utrustning för detta, förutom personalens personliga enheter och en skärm eller projektor för skärmdelning.

I en BYOD-installation som vi planerar är det möjligt att komma åt den befintliga videokonferenshårdvaran med utbytbara bärbara datorer.

(MTR) Rooms-lösningar passar företag med högre krav på kvalitet och säkerhet vid videokonferenser. Rooms-lösningar kan kombineras med specialiserad hårdvara som professionella kameror, mikrofoner och skärmar för att säkerställa en högkvalitativ konferensupplevelse. Exempel på sådan hårdvara kan vara en Microsoft Surface Hub 2S för interaktion och samarbete, en Poly Studio X30-kamera för högupplöst video och en Shure MXA920 takmikrofon för högkvalitativt ljud.

clickshare-button-klick
how-to-integrate-microsoft-teams-rooms-with-other-conference-room-technology

Fördelar och nackdelar i korthet: Bring Your Own Device (BYOD) vs. (MTR) rumslösningar

BYOD
Lösningar för rum
Flexibilitet Personalen kan använda sina egna enheter och starta direkt.Datorn för att starta VC-programvaran är integrerad i rummet och redo att användas.
Enkel användningPersonalen är bekant med sina egna enheter och kan därför enkelt dela innehåll.Konferensen är klar direkt. Problem med hård- och mjukvara minimeras.
KostnadPersonalen tar med sina befintliga enheter.Speciell hårdvara behövs och måste köpas först.
SäkerhetPersonliga enheter är vanligtvis mindre väl skyddade.Hög datasäkerhet eftersom företagets hårdvara och mjukvara används.
KompatibilitetKan vara ett problem om olika enheter och operativsystem används.Hög, eftersom alla enheter och all programvara som används är kompatibla.

Inget rum är det andra likt - Vad bör man tänka på?

Att utforma ett videokonferensrum är en komplex uppgift där man måste ta hänsyn till en mängd olika aspekter. Faktum är att inget rum är det andra likt, och varje konfiguration måste uppfylla organisationens specifika behov och krav. Här är några av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när man utformar ett videokonferensrum:

Ikon glödlampa

Ljus

Belysningen är viktig för videokonferenser eftersom ogynnsamt ljus kan påverka sikten. En blandning av naturligt och artificiellt ljus, noggrant placerat för att minska skuggor och bländning, är idealisk.
Icon högtalare

Akustik

Rumsakustiken, som påverkas av hårda och mjuka ytor, påverkar hörbarheten. Akustiska justeringar som mattor, gardiner och specialpaneler kan bidra till att förbättra detta.
tisch-hoehe-nobubble

Ergonomi

Ergonomi i videokonferensrum omfattar korrekt placering av bord och skärm, samt lämpligt stolstöd för att säkerställa deltagarnas komfort och effektivitet.
mehrere-kabel-nobubble

Alternativ för kabeldragning

Genomtänkt kabeldragning är avgörande för att undvika rörighet och säkerställa att all utrustning i ett videokonferensrum fungerar effektivt.
uebertragungsqualitaet-nobubble

WLAN vs. trådbunden nätverksanslutning

Medan WLAN erbjuder flexibilitet och estetik, ger en trådbunden anslutning vanligtvis mer stabilitet och hastighet. Storleken på rummet, antalet användare och typen av enhet är avgörande för valet.
videokonferenz-nobubble

Placering av bord, utställning och sittplatser

Möbleringen har stor betydelse för hur utrymmet används. Bord och sittplatser bör placeras så att deltagarna kan sitta bekvämt och ha god sikt över skärmen och kameran, som bör vara i ögonhöjd och synliga för alla.
people-nobubble

Dimension

Rummets storlek och form påverkar hur väl deltagarna uppfattas och hur många personer som kan sitta ner. I små rum kan kameravyn vara begränsad, medan det i stora rum kan behövas ytterligare kameror och mikrofoner.

Att utforma ett videokonferensrum är en uppgift som kräver noggrann planering och hänsyn till en mängd olika faktorer. Även om de specifika kraven varierar från rum till rum, är belysning, akustik, dimension, möbelarrangemang, ergonomi och nätverksanslutning alla viktiga aspekter som bör beaktas i alla rum. Det är viktigt att ta hänsyn till verksamhetens specifika behov och krav och vid behov söka professionell rådgivning!

Antalet deltagare styr tekniken

Antalet deltagare i ett videokonferensrum har stor betydelse för vilken teknik och utrustning som krävs. Ett litet rum för sex personer kräver inte samma tekniska infrastruktur som ett stort rum för 18 eller fler deltagare. Nedan visar vi hur kraven på videokonferensteknik varierar med antalet deltagare.

Bästa praxis för videokonferensrum med upp till 6 deltagare

jabra-panacast-50-grey-komprimiert

I ett litet konferensrum med upp till 6 deltagare kan man ofta klara sig med enklare teknisk utrustning. En enda, centralt placerad bordsmikrofon kan räcka för att fånga alla i rummet. På samma sätt kan en enda kamera, eventuellt med vidvinkel- eller fisheye-objektiv, räcka för att fånga alla deltagare. Kraven på bildskärmar beror på typen av konferens, en enda interaktiv bildskärm kan vara tillräcklig. När det gäller anslutningsmöjligheter kan en enkel WLAN-anslutning med tillräcklig bandbredd vara tillräcklig.

Alternativ för videokonferensutrustning för rum med upp till 6 deltagare

Bra ★★★★
Bättre ★★★★
Bäst ★★★★★
Mikrofoner Allt-i-ett-enhet för videokonferens
En central bordsmikrofon
Flera bordsmikrofoner
KamerorAllt-i-ett-enhet för videokonferensEnkel kamera
eller PTZ-kamera
Enkel kamera eller PTZ-kamera
BildskärmarEnkel display Enstaka display
Interaktiv skärm för videokonferens
AnslutningWLAN-anslutningTrådbunden anslutningTrådbunden anslutning med dedikerat nätverk

Bästa praxis för videokonferensrum med upp till 18 deltagare

03-Großer Konferenzraum

Ett medelstort konferensrum för upp till 18 deltagare ställer högre krav på tekniken. Här behövs flera mikrofoner för att säkerställa att alla i rummet hörs tydligt. Det kan vara i form av bordsmikrofoner, takmikrofoner eller till och med kropps- eller lavaliermikrofoner för enskilda talare. Flera kameror eller en PTZ-kamera (pan-tilt-zoom ) kan behövas för att fånga alla deltagare. För att säkerställa att alla deltagare tydligt kan se den information som presenteras är flera skärmar eller en projektor användbara.

Optimal utrustning för videokonferensrum för upp till 18 deltagare

Bra ★★★★
Bättre ★★★★
Bäst ★★★★★
MikrofonerBordsmikrofonerFlera bordsmikrofoner eller takmikrofoner i kombinationFlera strategiskt placerade mikrofoner i kombination med kropps- eller lavaliermikrofoner
KamerorEn kamera (vidvinkel- eller fisheyeobjektiv)Flera kameror eller en PTZ-kameraPTZ-kamera av hög kvalitet
BildskärmarEnkel bildskärmLösningar med dubbla skärmarInteraktiva lösningar med dubbla skärmar
AnslutningsmöjligheterWLAN-anslutning om bandbredden är tillräckligKabelanslutning för större datautbyteKabelanslutning för större datautbyte

Bästa praxis för videokonferensrum med 18 eller fler deltagare

conference_room_gross

I ett stort konferensrum ökar kraven på tekniken ännu mer. Flera strategiskt placerade mikrofoner kan användas för att säkerställa att alla hörs tydligt. På samma sätt kan flera kameror eller en PTZ-kamera av hög kvalitet placeras för att fånga alla deltagare, och flera stora skärmar eller projektorer säkerställer att alla deltagare kan se det innehåll som presenteras. När det gäller anslutningsmöjligheter är en trådbunden anslutning det bästa alternativet för att säkerställa en tillförlitlig och högkvalitativ anslutning

Översikt över produktrekommendationer för rum med fler än 18 deltagare

Bra ★★★★
Bättre ★★★★
Bäst ★★★★★
MikrofonerFlera bordsmikrofoner av hög kvalitet
Flera professionella takmikrofonerFlera takmikrofoner i kombination med kropps- eller lavaliermikrofoner
KamerorFlera kameror eller en PTZ-kamera Flera professionella PTZ-kamerorProfessionella PTZ-kameror med högtalarspårning
BildskärmarFlera professionella videokonferensskärmarFlera interaktiva skärmar för videokonferenserLED-vägg i stort format
AnslutningsmöjligheterTrådbunden anslutning till dedikerat nätverkKabelanslutning med flera dedikerade nätverkKabelanslutning med flera dedikerade nätverk och WLAN-backup

Har du några frågor om hur du installerar ditt videokonferensrum?

din personliga kontakt

Vi ger dig gärna personlig rådgivning via telefon eller e-post. Dra nytta av våra professionella konsulttjänster!

E-postkontaktTel.: 031 308 88 55

Våra experter ger dig råd om alla kanaler och ger dig omedelbara svar på dina frågor. Skicka ett meddelande till oss: