Köp komponenter för ljud, hi-fi och hemmabio online från experterna

Bra ljud är en viktig del av hemmabioupplevelsen, eftersom de inbyggda högtalarna i en beamer eller TV har en medioker ljudkvalitet. Därför behövs ytterligare högtalare eller ett hemmabiosystem!

Innehåll

En AV-receiver tillsammans med surroundhögtalare är en oslagbar hemmabio-duo! Skapa en äkta hemmabioatmosfär med ett kraftfullt ljudsystem. Vi ger dig gärna råd!

denon-home_150
Hemmabio med beamer, skärm och ljudsystem
shutterstock_640111216 (1) (1)

AV-receiver: Kontrollcentret i hemmabion

En AV-mottagare förstärker och distribuerar ljudsignaler, förbättrar videosignaler och ansluter olika multimediaenheter och högtalare. På så sätt kan du styra flera uppspelningsenheter som Blu-ray-spelare, bärbara datorer och projektorer samtidigt från en central AV-receiver.

De flesta AV-receivrar är integrerade förstärkare. Det innebär att de redan har en integrerad förförstärkare och en effektförstärkare. Det innebär att du, bortsett från separat tillgängliga högtalare, har alla komponenter i ett fullfjädrat hemmabiosystem i en enhet.

Möjligheter med AV-mottagare

raum-nobubble

4K uppskalning

Många AV-mottagare klarar nu 4K-uppskalning. I den här processen uppskalar mottagaren Full HD-videosignalen till 4K UHD-format. Detta är en användbar funktion för hemmabio. Högupplösta bilder ser helt enkelt bättre ut på stora skärmar.
Icon högtalare

Surroundljud

En AV-receiver har minst 5.1 kanaler (5.1 surround) som tillsammans skapar surroundljud. Nästan alla AV-receivrar har stöd för flerkanaliga ljudsystem som DTS eller Dolby Digital. Vissa modeller kan till och med spela upp HD-ljudformat som Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio. AV-receivrar med 11.2 surround är riktiga ljudtrollkarlar: Elva högtalare och två subwoofers tar dig rakt in i handlingen i en blockbuster.
Ikon 3D

3D-ljud

För att förstärka effekten rekommenderar vi en AV-receiver med stöd för Dolby Atmos, DTS:X eller Auro 3D. I kombination med takhögtalare eller Atmos-aktiverade högtalare skapar dessa surroundtekniker en tredimensionell ljudbild.

Vårt tips:

Vi erbjuder även kompletta hemmabiosystem som set. De består av en AV-receiver och flera högtalare för surroundljud.

HiFi-förstärkare och effektförstärkare

HiFi-förstärkare och effektförstärkare förstärker stereoljudsignalerna från de anslutna enheterna - oavsett om det är en skivspelare eller en annan uppspelningsenhet. Jämfört med AV-receivrar är hifi-förstärkare konstruerade för ren ljudupplevelse.

Nätverksspelare och högtalare för flera rum

Nätverksspelare och multiroom-högtalare öppnar vägen till WiFi-världen för ljudstreaming. En nätverksspelare ansluter din hi-fi-anläggning till Internet och ditt hemnätverk. Om du vill kan du också ansluta alla nätverkskompatibla enheter som smartphones eller surfplattor till en nätverksspelare. På så sätt kan du bekvämt lyssna på din favoritmusik.

Många nätverksspelare har stöd för Bluetooth eller Apple AirPlay, så att du kan komma åt ditt iTunes-bibliotek.

denon_home_150_stereopair_02
250_denon_home_1
denon_home_250_ls_01_hr

Med Multiroom-högtalare kan du njuta av musik i flera rum via WLAN. Du kan ställa in dessa högtalarboxar i vardagsrummet, sovrummet eller köket och styra dem via en Multiroom-app .Du kan definiera musikvalet för varje rum individuellt eller synkronisera alla rum med varandra.

Soundbar: Det kompakta hemmabiosystemet

Soundbars är eleganta, tunna och framför allt mer kompakta än en hemmabioanläggning. Om du inte har plats för en hemmabioanläggning är en soundbar ett verkligt alternativ till ett konventionellt surroundljudsystem.

Med en soundbar kan du förbättra ljudet på din TV. Soundbaren har flera inbyggda högtalare och ofta en extra subwoofer. Soundbars är oftast trådlösa och kan placeras under TV:n eller monteras på väggen efter önskemål.

Ansluta soundbars till slutenheter

Du kan ansluta spelkonsoler, Blu-ray-spelare och andra uppspelningsenheter mycket enkelt via kabel eller trådlöst, beroende på soundbarens modell:

Ikon 3.5mm jack

Anslut soundbar med kabel

HDMI-kabel, koaxialkabel eller optisk kabel (Toslink). Anslutningen via HDMI-kabel har en fördel: Du behöver inte längre någon extra ljudkabel. Ljuddata överförs enbart via HDMI-kabeln.

wireless-nobubble

Anslut soundbaren trådlöst

WLAN eller Bluetooth

Surroundhögtalare: 2.1, 7.1 och 11.2

Hemma har du det största utrymmet för fantasifulla idéer. Sätt ihop ett imponerande hemmabiosystem med flera högtalare.

En klassisk 5.1-surroundanläggning består av två golvhögtalare, två bokhyllehögtalare, en centerhögtalare och en subwoofer . Med lämpligt flerkanalsstöd i din AV-receiver kan du installera ett 7.1- eller till och med ett 11.2-hemmabiosystem.

surround-sound-2-1

7.1 Stereoljud

surround-sound-5-1

5.1 Surroundljud

surround-sound-6-1

6.1 Surroundljud

surround-sound-7-1

2.1 Surroundljud

Högtalare för hemmet och på resande fot

Vårt tips:

Vi har även kompletta högtalarset för stereoanläggning och hemmabio. Våra experter förklarar vilken uppsättning som passar bäst med din AV-receiver eller en HiFi-förstärkare!

Professionell ljudutrustning för företag

Professionella konferenssystem och högtalarsystem är en integrerad del av det moderna näringslivet. Digital kommunikation, till exempel vid internationella möten och konferenser, är avgörande för företagets framgång.

Våra rekommendationer för professionellt ljud:

Högtalare för konferensrum och restauranger

Högtalarsystem hör sedan länge till den professionella standarden inom detaljhandel och catering. Musik påverkar nämligen köpbeteendet och har en positiv effekt på kundnöjdheten. I princip kan man här skilja mellan olika typer av högtalare:

Inbyggd högtalare

Du kan fälla in högtalare både i tak och i vägg. Ett undertak eller en gipsvägg lämpar sig bäst för detta. De flesta infällda högtalare är utrustade med ett monteringssystem som gör det mycket enklare att installera och fixera högtalarna. Du kan använda infällda högtalare där du inte vill att de ska synas, t.ex. i mötesrum eller förel äsningssalar.

Högtalare med kabinett

Kapslade högtalare monteras vanligtvis på ett väggfäste och justeras för att passa in i det. Denna typ av högtalare är populär i barer, restauranger och hotellbranschen i allmänhet. Deras kompakta storlek och diskreta design gör att de smälter in sömlöst i rummets atmosfär. Dessutom ger de trots sin storlek ett klart och kraftfullt ljud, perfekt för att spela bakgrundsmusik eller sända meddelanden

System för videokonferenser

En konferensanläggning möjliggör samtidig, platsoberoende kommunikation mellan konferens- eller mötesdeltagare. Konferenssystem kan installeras trådbundet eller trådlöst. Vi erbjuder både konferenssystem med enbart ljud och videokonferenssystem. För internettelefoni rekommenderar vi ett VOIP-system (Voice Over IP).

Denon-AH-GC30-kabellose-Kopfhorer-weiss

Hörlurar - musik från överallt

Hörlurar är bärbara, individuella högtalare som fästs direkt på öronen och gör att man kan lyssna på musik, podcasts, ljudböcker och annat ljudinnehåll privat utan att störa andra i omgivningen. De finns i en mängd olika utföranden, bland annat in-ear-hörlurar som sitter direkt i hörselgången, over-ear-hörlurarsom omsluter hela örat och on-ear-hörlurar som vilar på örat. Moderna hörlurar kan vara trådbundna eller trådlösa och har ofta funktioner som aktiv brusreducering, inbyggda mikrofoner och touchkontroller. Kvaliteten och lyssningsupplevelsen kan variera kraftigt beroende på märke, modell och pris. Hörlurar är en viktig vardagsaccessoar för många, oavsett om man pendlar till jobbet, tränar på gymmet eller bara kopplar av hemma.

Många använder också hörlurar för att streama online eller för att lyssna på gamla vinylskivor i en skivspelare. Streaming av musik och podcasts är särskilt populärt bland yngre generationer eftersom det ger ständig tillgång till ett oändligt urval av innehåll. Det finns också speciella hörlurar som är optimerade för sådana streamingtjänster och garanterar bästa möjliga ljudkvalitet. Ett annat kriterium vid köp av hörlurar är designen. För vissa är de inte bara en teknisk apparat, utan också en modeaccessoar. Många tillverkare erbjuder därför produkter med individuell design, färg och material. Vissa modeller finns även med personlig design, men då är priset i regel högre.

De vanligaste frågorna om ljud

 • 5.1-system har fem huvudkanaler (vänster fram, höger fram, center, vänster surround, höger surround) och en subwoofer. 
 • 7.1-system har ytterligare två bakre surroundkanaler. 
 • Dolby Atmos lägger till höjdkanaler och låter ljudobjekt röra sig fritt i det tredimensionella rummet, vilket ger en mer uppslukande upplevelse.
 1. Analoga anslutningar överför ljudsignaler som kontinuerliga vågformer. 
 2. Typiska exempel är cinch- och jackanslutningar. 
 3. Digitala anslutningar överför ljudsignaler som digitala data. 
 4. Exempel är optiska (Toslink), koaxiala eller HDMI-anslutningar.
 • Mono (monofonisk) avser ljud som återges via en enda kanal. Oavsett hur många högtalare du använder hör du samma ljud från dem alla. 
 • Stereo (stereofonisk) använder två oberoende ljudkanaler (vänster och höger) för att ge en rymligare och mer realistisk ljudåtergivning. När du lyssnar med hörlurar eller två högtalare kan du tydligt se effekten där olika ljud spelas antingen till vänster, höger eller utspridda.
 • En förstärkare är en enhet som ökar kraften i en ljudsignal så att den kan driva högtalare. 
 • En receiver är vanligtvis en allt-i-ett-enhet som innehåller en förstärkare, radiotuner och andra ljudkomponenter. Den fungerar som den centrala styrenheten för ett ljudsystem i hemmet.
Med frekvensområde avses det frekvensområde för ljudvågor som ett ljudsystem kan återge. Det uttrycks vanligtvis i hertz (Hz). Ett typiskt frekvensområde för mänsklig hörsel är mellan 20 Hz och 20 000 Hz. Inom detta område finns det olika frekvenser för bas, mellanregister och diskant. Den exakta återgivningen av dessa frekvenser är avgörande för ljudkvaliteten och lyssningsupplevelsen.
 • Analoga anslutningar överför ljudsignaler som kontinuerliga vågformer. Typiska exempel är cinch- och jackanslutningar. 
 • Digitala anslutningar överför ljudsignaler som digitala data. Exempel är optiska (Toslink), koaxiala eller HDMI-anslutningar.
Långvarig exponering för höga ljud kan leda till permanenta hörselskador. För att skydda hörseln bör man:
 • Hålla volymen på en säker nivå. 
 • Använda hörselkåpor eller brusreducerande hörlurar i bullriga miljöer. 
 • Ta regelbundna pauser från att lyssna på musik med hög volym. 
 • Vid konserter eller andra högljudda evenemang, stå inte direkt bredvid högtalare.