Köp videokonferenssystem online

Videokonferenssystem används i både privata och professionella miljöer. Med lite teknik och lämplig programvara, som Microsoft Teams, Zoom eller Google Meet, kan ett spontant videosamtal eller en planerad videokonferens förverkligas. Men vad är ett bra videokonferenssystem och vad behöver man för en professionell videokonferens?

Innehåll

Letar du efter en skräddarsydd lösning för videokonferensrum? Våra visunext-produktexperter ger dig gärna råd om hur du kan förvandla din vision till verklighet!

Vad behöver jag för en videokonferens?

Du behöver totalt fyra komponenter för att genomföra en videokonferens: mikrofon, högtalare, kamera och en terminal eller bild skärm.

Enheterna kan antingen anslutas individuellt till terminalen eller så kan du använda ett allt-i-ett-system för videokonferens. I de flesta fall finns kombinationer av de enskilda komponenterna redan tillgängliga.

Vilken mikrofon behöver jag - headset eller högtalartelefon?

Många apparater har redan inbyggda mikrofoner. Alla som har haft en samtalspartner som har ställt in högtalarfunktionen på sin mobiltelefon för att ringa ett samtal vet att rösten låter mer metallisk och att omgivningsljudet hörs mycket högre. Med en extern mikrofon garanterar du ett bättre ljud med din samtalspartner.

Vilken mikrofon är lämplig för en videokonferens?

Beroende på hur du väljer den perfekta mikrofonen är antalet personer som deltar i samtalet viktigt. Du bör också tänka på var du ofta kommer att hålla en videokonferens.

Om du har ett eget kontor eller ett rum där du kan arbeta och prata ostört är högtalartelefoner ett bra val. Om kollegorna inte kan höra samtalet eller om du har en instabil arbetsplats är headset ett bättre val.

headset-oder-speakerphone-4-3

Headset: Den praktiska kombinationen av hörlurar och mikrofon

Headset är numera standardutrustning för videosamtal från hemmakontoret. Om du reser mycket och måste hålla videokonferenser däremellan är det mer praktiskt att bara packa ett headset istället för separata hörlurar och en mikrofon. Även på kontoret är det enklare att bara kontrollera en enhet vid ljudproblem.

Varför du bör använda headset under en videokonferens

Numera har slutenheterna redan en inbyggd mikrofon och högtalare. Men de rekommenderas inte för permanent användning i videokonferenser. Om en samtalspartner är närvarande utan headset och det finns en ljudöverlappning, undertrycks denna samtalspartner och kan inte höras av de andra deltagarna under korta ögonblick. Resultat: Deltagare utan headset missgynnas omedvetet.

Webbkamera eller PTZ-kamera: Vilken konferens kamera är bäst?

För enstaka videosamtal räcker det med kameran i den bärbara datorn. Men för regelbundna möten med externa partners och kunder ger det ett professionellt intryck om du använder en webbkamera som återger en högupplöst bild, fokuserar den automatiskt och gör bakgrunden suddig om det behövs.

Den största skillnaden mellan de två teknikerna är att PTZ-kameran (Pan Tilt Zoom) automatiskt "spårar" den person som står framför den. Detta är användbart när flera personer är närvarande vid en videokonferens och var och en av dem talar. Då fokuseras automatiskt den person som talar. Moderna webbkameror kan automatiskt fokusera på personen. Det är mer för videosamtal med en person.

Webbkamera och PTZ-kamera: Konferenskameror i jämförelse

Fastigheter
Rum
Personer
Kostnader
Ingång
Mikrofon
Webbkamera
Hemmakontor, kontor, singel1 - 2från ca 35 euroUSB typ A, B, Cinbyggd
PTZ-kamera
Konferensrum, mötesrum, huddle room> 2 personerfrån ca 200 eurovanligt: USB typ A, RS232, HDMIinbyggd

Vilken displayenhet kan jag använda för att hålla en videokonferens?

Hjärtat i en videokonferens är slutenheten. PC, laptop, surfplatta eller smartphone - du kan hålla en videokonferens med alla dessa enheter. För privata videosamtal räcker det med en smartphone eller surfplatta. Om du håller regelbundna onlinemöten på jobbet måste du använda en bärbar dator eller PC.

För professionella videokonferenser i mötesrummet behöver du en visningsenhet, t.ex. en beamer, display eller skärm, så att du kan se din samtalspartner tydligt.

En separat kamera, högtalare/hörlurar och mikrofon behövs för att du ska kunna se och förstå din samtalspartner på bästa sätt. Vid många tillbehör är det bekvämare att ansluta dessa permanent till en terminal med flera anslutningar.

Icon Beamer och display

Beamer eller display för konferensrummet?

Du kan inte bestämma dig för om du hellre vill använda en beamer eller en display i konferensrummet? Vi har jämfört fördelarna och nackdelarna med de olika enheterna åt dig.

Allt-i-ett-lösning: Fördelarna med videokonferenssystem i konferensrummet

Tillverkarna har anpassat sig till den fortsatta trenden med videokonferenser och utvecklat högkvalitativa system som kombinerar alla viktiga komponenter. Dessa allt-i-ett-system erbjuder den perfekta ingången till videokonferensvärlden. Beroende på rummets storlek och möbleringen i mötesrummet behövs endast ett fåtal tillbehör, t.ex. extra mikrofoner.

all_in_one_logitech_videokonferenzsystem

Därför rekommenderar vi ett allt-i-ett-system för videokonferenser

  • Istället för tre enheter (högtalare, mikrofon och kamera) behöver du bara ansluta en
  • Snabbt redo för användning
  • Billigare än att köpa enheterna separat (modeller finns från 499,99 €)
  • Mindre kabeltrassel
  • Diskret och modernt i konferensrummet