DSC01039 (2) (1)

Gaming projektor - Spela och få huset att rocka!

Spela med dina vänner och få huset att rocka! En spelprojektor samlar er för en fantastisk spelkväll. Och som vi alla vet kan det snabbt bli en tradition.


Överlevde du nästa våg av zombieattacker? Yo, din kompis hade din rygg i ett samarbetsspel: På den delade skärmen har han just skickat ett tiopaket zombies in i livet efter döden för alltid med ett skickligt granatkast. Nu kan du svalka dig, äta lite snacks och skåla för din vapenbroder. Och så är vi igång!

Den gigantiska skärmen i en gaming projektor är gjord för att njuta av videospel tillsammans. En tv kan inte konkurrera med den höga sociala faktorn hos en modern projektor. Framför en projektorskärm kan alla dina vänner sitta ner och det finns tillräckligt med utrymme på skärmen för action i alla spelgenrer.

Innehåll
collage-gaming

Vad kan jag spela bra på en gaming projektor?

Du kan spela på vad du och dina kompisar vill. Du kommer definitivt att älska dessa spelgenrer på en spelprojektor. Hitta din favorit själv!

shutterstock_640111216 (1) (1)

Första person skytt

På en delad skärm kan du skjuta med eller mot varandra, slåss sida vid sida eller jonglera med vapen för att besegra dina motståndare. Chips, flips och en viss mängd målvatten ingår i spelkvällens ranson.
DSC01069 (1)

Sportspel

Det behöver inte alltid vara bollspel. Du har också mycket att göra med sportspel: Du kan varva förlängda fotbollsmatcher med svettiga dueller i roliga sportspel. Flickor och pojkar kommer närmare varandra!
shutterstock_534684511 (1)

Racing spel

På en projektor-skärm är ditt synfält enormt jämfört med en bildskärm eller TV. Varje drift in i ett hörn får adrenalinet att pumpa. Oavsett om du själv styr en ultrasnabb sportbil eller om du hejar på din kompis under hans blyfotade crosscountry-action, finns det ingen chans att du kommer att bli uttråkad här!
aufloesung

Upplösning

Minst Full HD (1920 x 1080). Det innebär att du inte bara kan utnyttja hela potentialen i spelkonsolens ursprungliga upplösning, utan även se Blu-ray-filmer i utmärkt bildkvalitet på PS4, Xbox One eller Wii U.
lightbulb

Ljusstyrka

ANSI-lumenvärde på minst 2000 lumen. Vi rekommenderar generellt att du mörkar rummet innan du spelar. På så sätt får du en ljus och kontrastrik projektionsbild.
anschluss

Anslutningar

En HDMI-anslutning är obligatorisk. Du överför högupplöst innehåll till projektorn via en HDMI-kabel. Det betyder: spel och filmer i full HD.
Ikon glödlampa

Tips:

Naturligtvis kan du också släppa ut ånga med spel för en spelare: Atmosfäriska skräck-, sci-fi- och rollspel ser särskilt bra ut på en projektor-skärm.

Så här ställer du in din spelprojektor korrekt

Denviktigaste regeln är att placera projektorn så parallellt som möjligt med projektionsytan. På så sätt undviker du att bilden blir snedställd och att bildupplösningen förlorar i kvalitet. Annars har du flera alternativ för att ställa in projektorn korrekt.

Antingen kan du

  • använda ett takfäste
  • placera projektorn på en fast, jämn yta några meter framför projektionsduken
  • eller, om det rör sig om en projektor för korta avstånd, inom några centimeter från skärmen.

På vår sida med köpguide för projektorer ger vi dig tips om hur du bestämmer det optimala sittavståndet och placerar projektorn på rätt sätt.

Ikon glödlampa

Tips:

Vill du veta mer om projektors? I vår blogg hittar du projektor-tester, nyheter och många andra spännande artiklar om ljud- och videokoncept.
DSC00910 (1)

Rätt skärm för spelprojektors

Du kan naturligtvis också projicera på en tom vägg. Du får dock bara en mycket bättre bildkvalitet om du använder en riktig projektorskärm. projektor-skärmar har en tygstruktur som är speciellt utvecklad för projektioner, vilket förstärker det reflekterade ljuset något och får färgerna att framstå som naturliga. För spel rekommenderar vi en skärm med följande egenskaper:

formate

Format

16:9 eller 16:10 Fördel: Detta format är också perfekt för hemmabio
gainfaktor

Luminansfaktor (förstärkning)

Värdena 1,0 till 1,5 är tillräckliga för mörka rum
leinwand-typ

Operation

Du kan enkelt rulla ut och dra in en motoriserad duk "som en chef". Vill du göra det själv? Använd då en rullduk.
Ikon glödlampa

Tips:

Använd vår projektionsskärmskalkylator för att hitta rätt skärmstorlek för ditt rum. Vill du veta mer om projektorskärmar? Ta reda på allt om projektorskärmar på vår sida om projektorskärmar.

Rätt ljud för din spelprojektor

Naturligtvis bör du inte avstå från ett bra ljud med en XXL-bild. Ljudet ska trots allt vara lika kraftfullt som bilden. Projektiler som susar genom luften, jubel från stadionläktarna, gnisslande däck: Allt detta kommer bäst till sin rätt när handlingen på skärmen stöds av surroundljud. Och det är vad du behöver:

Ikon glödlampa

Tips:

Förresten: Om du redan har en projektor och letar efter ett lämpligt surroundsystem kan du fråga någon av våra ljudexperter.

Köp Gaming projektor komplett uppsättning

Vi har sammanställt tre kompletta spelprojektoruppsättningar för dig. Varje uppsättning innehåller allt du behöver för att uppgradera ditt vardagsrum till ett spelkvarter.

De kompletta spelprojektoruppsättningarna från visunext har med kärlek satts ihop för dig av våra spelfantaster. Och om vi ska vara ärliga skulle vi gärna vilja behålla dem själva. Men som vi alla vet måste passionen delas!

Set för nybörjare

Avancerad uppsättning

Expertuppsättning

Du kanske också är intresserad av det här:

gaming-popcornmaschine

Popcornmaskiner

Har du fått nog av spelande? En bra idé är att avsluta kvällen med en Hollywood-film. En liten, elegant popcornmaskin ger dig och dina vänner utsökta popcorn och skapar en biostämning.
gaming-vr-brillen

VR-glasögon

Ge dig själv och din projektor en paus! Slappna av i virtuella smartphonevärldar med din favorit VR-app. Köp ett par Celexon VR-glasögon och upplev maximal komfort.
gaming-monitore

Spelmonitorer

Behöver din dator uppmärksamhet, din e-sport ambitioner en responsiv skärm? Med vårt breda urval av skärmar hittar du säkert en som passar din spelstil och som förgyller tiden före nästa spelpass. Vill du köpa en bra spelskärm? Fråga då oss om en optimal lösning!
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.