joshua-golde-qIu77BsFdds-unsplash

visunext-guide

De bästa projektorerna 2023

Expertens tips

Det här är de bästa projektorerna 2023. För att du ska kunna orientera dig bättre innan du köper har våra projektorexperter testat de bästa projektorerna och sammanställt dem i tydliga topp 5-listor. Med det här projektortestet kan du snabbt hitta rätt projektor för hemmabio, skola eller företag. Prisvärda toppenheter och helt nya funktioner från märkestillverkare som Epson, Acer, BenQ och många fler väntar på dig!

Innehåll

De bästa projektorerna under 6000 Kr

Billiga märkesprojektorer: Finns det något sådant? Ja, det finns det! Fynd under 6000 kronor, beroende på modell, redan med HD-upplösning , 3D och/eller många andra funktioner.

De bästa projektorerna under 10 000 Kr

Projektor under 10 000 Kr med Full HD-bildkvalitet och spelfunktioner. Toppkvalitet för både hemmabio och längre videospelssessioner.

De bästa hemmabioprojektorerna 2023

Här är våra vinnare inom hemmabio med objektivförskjutning, Full HD-bildberäkning och bra optisk zoom. 4K UHD ingår också.

lg-hu810pw-forte-removebg-preview

Plats 1

LG HU810PW Forte

  • 4K UHD-upplösning
  • Laserljuskälla
  • Beräkning av mellanliggande bilder
  • SmartTV-funktioner
  • Stöd för Dolby Atmos

De bästa projektorerna för företag 2023

Dessa projektorer har alla de egenskaper som en företagsprojektor har: hög mobilitet, bra bildupplösning och Wi-Fi-funktion. Vissa av dem har Miracast- och MHL-funktioner .

De bästa skolprojektorerna 2023

Dessa skolprojektorer säkerställer effektiv undervisning. Ljusa projektorer med hög bildupplösning, många anslutningar från VGA till HDMI och DisplayPort.

De bästa HD-projektorerna 2023

En bra hemmabio med FullHD- eller WXGA-upplösning och multimediefunktioner. Lämplig för bildformat 16:9 och 16:10. Och de är lika lämpliga för fotbollsfans.

De bästa 4K-projektorerna 2023

4K-projektorer erbjuder fenomenal bildkvalitet: fyra gånger högre upplösning än Full HD-upplösningen i kombination med HDR förvandlar varje vardagsrum till en riktig hemmabio i toppklass.

De bästa projektorerna för korta avstånd 2023

Projektion från det kortaste avståndet: Detta är möjligt med projektorer för korta avstånd. Den utrymmessnåla lösningen är idealisk för klassrum och för hemmabio .

projektor-test

När det gäller hemelektronik testas numera en stor del av apparaterna av många olika branschtidningar eller institutioner. Genom dessa tester kan konsumenterna få en bättre bild av produkterna, deras kvalitet eller funktioner.

TV-testerna är till exempel de mest utbredda, men inom hemmabiosegmentet blir det också allt vanligare med projektor-tester. Det är vanligtvis mycket svårare att se en projektor live i aktion än vad det är med en TV-apparat, eftersom elbutiker har en mycket större spridning än specialiserade återförsäljare för hemmabioutrustning.

Vit projektor med fjärrkontroll
beamer-fernseher-kino-paar

I ett projektortest är det främst bildkvaliteten som är viktig, eftersom detta är en av de viktigaste egenskaperna hos en projektor. Naturligtvis finns det många andra punkter som bör testas och undersökas i ett projektortest. Förutom bildkvaliteten står även aspekter som ljusflöde, ljudutveckling och utförande på dagordningen. För att testet ska vara så neutralt som möjligt bör det alltid utföras under samma förhållanden. Detta gäller både för testmaterialet och för testmiljön där testerna äger rum.

shutterstock_607670297_(1)

När du testar en projektor bör rummet om möjligt vara helt mörkt, så att inget ljus stör projektionen eller resultatet på skärmen. Detta gäller även väggar, tak och golv. Om möjligt bör de vara mörka och inte skapa några reflektioner.

Testet för driftsljud bör ha jämförbara förhållanden, endast när det gäller akustik. Rummet bör utformas på ett sådant sätt att inget buller utifrån kommer in i rummet under projektortestet och förvanskar resultatet. Det är därför meningsfullt att isolera rummet mot buller. Mikrofonen bör sedan alltid vara på samma avstånd från fläktuttaget så att det alltid finns ett lika stort underlag även här.

Förutom de mätbara värdena beror projektortestet också på testarens egenskaper. Särskilt när det gäller fina bildskillnader uppfattar det mänskliga ögat skillnader som en kamera för närvarande inte skulle kunna upptäcka. Samma sak gäller för hörseln. Ofta uppfattas subliminala ljud som en mikrofon inte skulle kunna identifiera.

Förutom apparatens egenskaper ingår även andra egenskaper i ett projektor-test. Till exempel kan priserna för utbyteslampor eller strömförbrukningen också spela en roll. Särskilt priserna på ersättningslampor spelar ofta en viktig roll, både i tester av projektorer för hemmabio och för företagsapparater. I det här fallet är inköpspriset inte den enda kostnadsfaktorn, eftersom ett lampbyte är aktuellt efter några tusen timmar. Endast med LED- och Laser-projektorer är detta inte fallet.

kachel_kaufberater

Köpguide för projektor

Fylld med den viktigaste informationen om att köpa en projektor: teknik, funktioner, installation och mycket mer förklaras på ett begripligt sätt.
kachel_beamer_anschlie__en

Anslut projektorn på rätt sätt

Att ansluta en projektor är inte häxeri. Den här guiden gör det bara enklare.
kachel_kaufberater

Råd om köp av duk

Projektor och skärm är lagspelare. Vi förklarar vilken roll en bra projektorskärm spelar i ett team med en projektor.
kachel_beamer_projektionsfeachenberechner

Kalkylator för projektionsområde

Det är helt enkelt ett praktiskt verktyg för att beräkna projektionsavståndet och projektionsstorleken. Prova det!
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.