joshua-golde-qIu77BsFdds-unsplash

guide för visunext

De bästa projektorerna för hemmabio och företag 2024

Ledartavlor från experterna

Här är de bästa projektorerna för 2024. Våra projektorexperter har testat de bästa projektorerna och sammanställt dem i tydliga topp 5-listor för att hjälpa dig att hitta rätt projektor innan du köper den. Detta projektortest hjälper dig att snabbt hitta rätt projektor för din hemmabio, skola eller företag. Prisvärda toppenheter och helt nya funktioner från märkestillverkare som Epson, Acer, BenQ och många fler väntar på dig!

De bästa projektorerna under 500 euro

Billiga märkesprojektorer: finns de? Ja, verkligen! Fynd under 500 euro, beroende på modell, redan med HD-bildupplösning , 3D och/eller många andra funktioner.

De bästa projektorerna under 1 000 euro

Projektor under 1.000 euro med Full HD-bildkvalitet och gamingfunktioner. Toppkvalitet för både hemmabio och långa spelsessioner.

De bästa projektorerna för hemmabio 2024

Här är våra hemmabiovinnare med objektivförskjutning, Full HD mellanbildsberäkning och bra optisk zoom. 4K UHD är också inkluderat.

De bästa projektorerna för företag 2024

Dessa projektorer har alla de funktioner som kännetecknar en affärsprojektor: hög mobilitet, bra bildupplösning eller WLAN-kapacitet. Vissa med Miracast- och MHL-funktioner .

De bästa skolprojektorerna 2024

Dessa skolprojektorer säkerställer effektiv lektionsorganisation. Ljusstarka projektorer med hög bildupplösning, många anslutningar från VGA till HDMI och DisplayPort.

De bästa HD-projektorerna 2024

En bra start för hemmabio med FullHD- eller WXGA-upplösning och multimediafunktioner. Lämplig för bildformaten 16:9 och 16:10. Och de är lika lämpliga för fotbollsfans.

De bästa 4K-projektorerna 2024

4K-projektorer erbjuder fenomenal bildkvalitet: fyra gånger Full HD-upplösningen i kombination med HDR förvandlar vilket vardagsrum som helst till en riktig hemmabio i toppklass.

De bästa kortdistansprojektorerna 2024

Projektion från kortaste avstånd: Det är möjligt med kortdistansprojektorer. Denna utrymmesbesparande lösning är idealisk för både klassrum och hemmabiografer.

Test av projektor

När det gäller konsumentelektronik testas idag de flesta apparater av många olika facktidskrifter eller institutioner. Dessa tester ger konsumenterna möjlighet att få en bättre uppfattning om produkterna, deras kvalitet eller deras egenskaper.

TV-tester är till exempel de mest utbredda, men inom hemmabiosegmentet blir projektortester också allt vanligare. Detta beror på att det vanligtvis är mycket svårare att se en projektor live än en TV, eftersom elbutiker är mycket mer spridda än specialiserade återförsäljare för hemmabioutrustning.

Vit projektor med fjärrkontroll
beamer-fernseher-kino-paar

I ett projektortest är det främst bildkvaliteten som är viktig, eftersom det är en av de viktigaste egenskaperna hos en projektor. Naturligtvis finns det också många andra punkter som bör testas och granskas i ett projektortest. Förutom bildkvaliteten är det aspekter som ljusflöde, ljudutveckling och utförande som står på agendan. För att testet ska bli så neutralt som möjligt bör det alltid utföras under samma förhållanden. Det gäller både testmaterialet och den testmiljö där testerna utförs.

shutterstock_607670297_(1)

När du testar en projektor bör rummet om möjligt vara helt mörkt så att inget ljus stör projektionen eller resultatet på skärmen. Detta gäller även väggar, tak och golv. Om möjligt bör de vara mörka och inte skapa några reflektioner.

Testet för driftsbuller bör ha jämförbarakrav, endast i akustiska termer. Rummet bör utformas på ett sådant sätt att inget buller utifrån kommer in i rummet under projektortestet och förvränger resultatet. Det är därför vettigt att isolera rummet mot buller. Mikrofonen bör också alltid vara på samma avstånd från fläktutloppet så att det alltid finns samma bas.

Förutom de mätbara värdena spelar även testarens egenskaper en roll i projektortestet. Det mänskliga ögat uppfattar skillnader som en kamera inte skulle kunna se, särskilt när det gäller subtila bildskillnader. Samma sak gäller för hörseln. Vi uppfattar ofta subliminala ljud som en mikrofon inte skulle kunna identifiera.

Förutom enhetens egenskaper ingår också andra funktioner i ett projektortest. Till exempel kan priset på utbyteslampor eller strömförbrukningen också spela en roll. Särskilt priset på utbyteslampor spelar ofta en viktig roll, både i tester av hemmabioprojektorer och affärsenheter. I det här fallet är inköpspriset inte den enda kostnadsfaktorn, eftersom lamporna måste bytas ut efter några tusen timmar. Detta är bara inte fallet med LED-projektorer.

thumbnail_beamerlampe

Handledning

Byte av projektorlampa

Visste du att det är mycket enkelt att byta lampa på en projektor själv? Se den här videon för att ta reda på hur.

kachel_kaufberater

Råd vid köp av projektor

Fylld med den viktigaste informationen om att köpa en projektor: teknik, funktioner, installation och mycket mer förklaras på ett begripligt sätt.
kachel_beamer_anschlie__en

Ansluta projektorn korrekt

Att ansluta en projektor är inte raketforskning. Den här guiden gör det bara ännu enklare.
kachel_kaufberater

Råd vid köp av duk

Projektorer och dukar är lagspelare. Vi förklarar vilken roll en bra projektorduk spelar i ett team med en projektor.
kachel_beamer_projektionsfeachenberechner

Kalkylator för projektionsyta

Helt enkelt ett praktiskt verktyg för att beräkna projektionsavstånd och projektionsstorlek. Prova dig fram!
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har ni fortfarande några frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ringer upp dig kostnadsfritt kan du lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.