beamer-deckenhalterungen

projektor takfäste köpguide

Hitta rätt takfäste för ditt vardagsrum, hemmabio, mötesrum eller klassrum med vår köpguide!

Innehåll

Takfästen för projektorer - Vad du behöver tänka på

En stor del av projektorerna är permanent installerade i användarens lokaler, oavsett om det är hemma i vardagsrummet eller biorummet, i företagets mötesrum eller i klassrum.

Varför ett projektor takfäste?

projektionsabstand-distance-nobubble

projektors kräver ett visst avstånd från skärmen. Eftersom denna punkt ofta ligger mitt i rummet kan det vara svårt att placera projektorn diskret där. Genom att installera den i taket kan en projektor integreras diskret i rummet.

Icon Beamer till takfäste

Du kan röra dig fritt under projektorn, det kan finnas ett bord under den eller du kan till och med sitta under den. Takfästet för projektorn skapar mer fritt utrymme på detta sätt.

projektor-nobubble

En annan aspekt är rummets utformning. Att placera en projektor mitt i rummet kan vara störande. Särskilt när det gäller stora hemmabio-projektorer är takmontering vettigt, eftersom den annars är särskilt iögonfallande i rummet.

Vilket projektor takfäste är det rätta?

När du väl har bestämt dig för ett takfäste är nästa fråga: Vilket takfäste är det rätta? Denna fråga påverkas av flera faktorer. Vilken projektor använder du? Hur högt är taket? Var hänger skärmen? Många frågor - vi ger svaren!

Vilken projektor ska installeras på takfästet?

För att hitta rätt projektorfäste måste du först se vilken projektor du vill installera. Det finns numera en mängd olika projektorer som alla har olika gängade punkter på undersidan. Vissa är längre ifrån varandra och andra närmare varandra.

beamer-deckenhalterungen

urvalet av projektorfästen finns därför en mängd olika universella fästen. Ett universellt projektorfäste erbjuder justerbara fötter som du kan placera över respektive gängade hål och skruva fast där. Om du köper en projektor som är något större och därför har större avstånd mellan varje projektor är det viktigt att du väljer ett projektorfäste som har extra långa armar eller har en platta som är specialtillverkad för din projektor.

Om du är osäker på vilket fäste som passar din projektor kan du fråga våra expertervi hjälper dig gärna!

De viktigaste köpkriterierna

Takfäste för projektor för undertak

Idag hittar vi undertak framför allt på fakturar, i mötes- och konferensrum. Eftersom en enskild takplatta inte kan bära upp en projektor, måste fästet i det här fallet skruvas fast i betongtaket innanför eller installeras på metallkonstruktionen med ett speciellt fäste för undertak. Nedan hittar du våra produktrekommendationer för dessa tillämpningar.

kaufberatung-deckenhalterung-abgehaengtedecken

Hur tung kan projektorn vara?

kaufberatung-deckenhalterung-waageleicht

Konventionella projektorer väger i genomsnitt mellan 2 och 5 kg. Denna viktklass är inget problem för de universella takfästena. Hur många kilo ett fäste kan bära anges i produktbeskrivningen eller de tekniska uppgifterna. Du kan arbeta med detta värde utan att oroa dig. Om du har en projektor som är större och tyngre rekommenderar vi ett takfäste som har en bärförmåga som ligger över genomsnittet. En annan aspekt här är att fästets armar kan behöva vara längre än vanligt.

Takfästen för projektorer för särskilt tunga och stora projektorer

kaufberatung-deckenhalterung-beamerschwer

Om du vill installera en stor installationsprojektor eller hemmabio-projektor i taket räcker det ofta inte med konventionella projektorfästen. I dessa fall behöver du ett takfäste som har en särskilt hög bärförmåga och använder ett brett spann av monteringsarmar eller en platta som är gjord för projektorn. När du väljer ett fäste ska du vara medveten om att projektorns vikt vanligtvis anges utan linsen. Du måste lägga till vikten för linsen. Nedan hittar du våra rekommendationer för projektorfästen för stora och tunga projektorer.

Projektorfäste för lutande tak

deckenhalterung_fuer_schreage

Om du vill installera en projektor i taket i ett vindsrum har du ofta problem med ett lutande tak. Tyvärr kan ett konventionellt fäste inte användas här eftersom den platta som skruvas fast i taket är fäst vid resten av fästet. Detta skapar en hävstångseffekt och fästet faller ner tillsammans med projektorn. Lösningen på detta problem är ett takfäste för lutande tak! Fästets huvud, som är monterat i taket, kan svängas och anpassas till takets lutning!

De mest populära takfästena för projektorer

Precis som för andra produktgrupper finns det naturligtvis några favoriter bland våra kunder när det gäller projektorfästen.

kaufberatung-multicel_1200_w

celexon takfäste universal MultiCel1200W

Multicel1200-fästet har ett fast takavstånd på 12 cm till taket. Det kan lutas och svängas i alla fyra riktningar.
kaufberatung-multicel_4070_weiss

celexon takfäste universal MultiCel4070W

Multicel4070 har ett justerbart avstånd från 40 till 70 cm till taket tack vare det medföljande förlängningsröret.
kaufberatung-multicel_1500_expert

celexon takfäste universal MultiCel 1500 Expert

Multicel 1500 Expert har ett fast takavstånd på 15 cm. Projektorn kan lossas från fästet med en knapptryckning.

Vill du inte installera en projektor i taket? Ta då en närmare titt på våra väggfästen för projektorer!

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.