Logitech-MeetUp-Konferenzkamera-4K-13MP-30fps-120-FOV-5x-Zoom

Logitechs videokonferenslösningar

Det gör mötena roliga!

Intuitiva videokonferenssystem för varje rum

Få dina digitala möten att fungera med rätt videokonferensteknik från Logitech! Integrering i rum av alla storlekar och former är enklare än någonsin. Hitta rätt videokonferenslösning för små mötesrum (huddle rooms), mötesrum och konferensrum. Har du frågor om videokonferenssystem? Vi svarar på dem i vår kompakta FAQ!

Innehåll

Videokonferenssystem för samlingsrum

Huddle rooms (små mötesrum) är bland de mest använda rummen i företag världen över. De är vanligtvis små och erbjuder lite utrymme för omfattande videokonferenslösningar.

Därför har Logitech utvecklat flera kompakta videokonferenssystem som ger bredast möjliga synfält och övertygande bild- och ljudöverföringskvalitetFör samlingsrum rekommenderar vi dessa fyra Logitech-videokonferenssystem:

För upp till 6 deltagare

Logitech MeetUp: Den bästa konferenskameran för samlingsrum

Logitech MeetUp-konferenskameran är särskilt utformad för små rum. Tack vare kamerans mycket breda synfält (120°) och den vinklade och vridbara kameralinsen kan alla mötesdeltagare vara med i bilden. MeetUp har en integrerad ljudutgång som automatiskt anpassas till rumssituationen med RightSound-teknik. Integrerade är också 3 mikrofoner som överför deltagarnas röster utan förvrängning.

Logitech-MeetUp-Konferenzraum
 • fungerar med ditt videokonferensprogram, t.ex. Zoom, Skype, Teams
 • mycket brett synfält (120°)
 • Objektiv med panorering och lutning
 • 4K Ultra HD-upplösning (upp till 3 840 x 2 160 pixlar vid 30 FPS)


För upp till 6 deltagare

Logitech Connect: Det kompakta och bärbara videokonferenssystemet

Logitech Connect har också utvecklats för små rum. Detta kompakta videokonferenssystem fokuserar dock på maximal rörlighet . Logitech Connect är därför portabel och redo att användas med bara en kabel. Detta innebär att du kan hålla spontana videomöten var som helst - oavsett om det är på kontoret, i mötesrummet eller på vägen.

Logitech-Connect-Konferenzraum
 • fungerar med ditt videokonferensprogram, t.ex. Zoom, Skype, Teams
 • Bluetooth- och NFC-kompatibel
 • mycket lätt och kompakt
 • mobil strömförsörjning via inbyggt uppladdningsbart batteri

För upp till 4 deltagare

Logitech BCC950: Insidertips för hemmakontoret

Logitech BCC950 är en allt-i-ett-videokonferenslösning för små team eller enskilda arbetsstationer. Förutom den högupplösta Full HD-kameran har den en högtalartelefon och högtalare för ljudöverföring. Liksom videokonferenskamerorna MeetUp och Connect är Logitech BCC950 utformad för användning i små mötesrum. Videokonferenskameran är så kompakt att den till och med får plats på skrivbordet på hemmakontoret.

Logitech-BCC950-Konferenzkamera-Konferenzraum
 • fungerar med ditt videokonferensprogram
 • Allt-i-ett-lösning för videokonferenser
 • lätt, kompakt, utrymmesbesparande
 • enkel plug-and-play-princip

Videokonferenssystem för medelstora mötesrum

Medelstora mötesrum är platser där viktiga beslut fattas, nya affärsrelationer skapas och företagspresentationer hålls. De behöver tillförlitliga och enkla videokonferenslösningar som är flexibla i förhållande till antalet deltagare och ljusförhållanden.

Logitechs videokonferenssystem är utformade med alla nödvändiga funktioner för att förvandla ett frustrerande möte till ett inspirerande hybridevenemang.

För medelstora mötesrum rekommenderar vi dessa två videokonferenslösningar från Logitech:

För upp till 10 deltagare

Logitech Rally: Den bästa kvaliteten för mötesrum

Logitech Rally är en videokonferenskamera som bäst används i stora och medelstora rum. För detta ändamål har den utrustats med omfattande tekniska innovationer som gör en videokonferens till en inspirerande händelse.

Den största innovationen är RightSense-tekniken, som adaptivt förbättrar bild och ljud. Kameran ställer till exempel om sig själv så snart andra konferensämnen ansluter sig till diskussionsrundan. Dessutom anpassas kamerabilden till de aktuella ljusförhållandena och deltagarnas ansikten lyfts fram i förhållande till omgivningen.

RightSound-tekniken förbättrar också ljudåtergivningen: Störande bakgrundsljud tonas bort och rösterna från aktiva talare anpassas dynamiskt till röstvolymen.

Logitech-Rally-Konferenzkamera-Konferenzraum
 • fungerar med ditt videokonferensprogram
 • Allt-i-ett-lösning för videokonferenser
 • 4K Ultra HD-upplösning (upp till 3 840 x 2 160 pixlar vid 30 FPS)
 • modulär design för individuell, flexibel placering

Logitech Rally Bar: Den bästa allt-i-ett-lösningen för ditt mötesrum

För upp till 12 deltagare

Nya standarder för videokonferenser i medelstora lokaler

Med panorering, lutning och zoom kan du fånga hela rummet. AI-sökaren i kameran känner av personerna i rummet och justerar utdatabilden. Apparatläget gör det möjligt att direkt köra videokonferensprogram som stöds, till exempel Zoom, vilket eliminerar behovet av en extra dator.

 • fungerar med ditt videokonferensprogram
 • 6 mikrofoner och 2 högtalare inbyggda
 • anpassar sig till rådande ljusförhållanden.
 • undertrycker oönskat buller

Logitech Rally Bar eller Logitech MeetUp: Vilket videokonferenssystem passar dig?

I vårt blogginlägg jämförde vi de två mest populära videokonferenslösningarna från Logitech.

Videokonferenssystem för stora mötesrum

Vare sig det gäller kreativa workshops med deltagare på olika platser eller klassiska möten och kick-off-rundor: Stora konferensrum som används multifunktionellt behöver en flexibel videokonferensinstallation. Den måste snabbt och enkelt kunna anpassas till respektive evenemang.

För dessa tillämpningar rekommenderar vi dessa två Logitech-lösningar:

För upp till 14 deltagare

Logitech Group: Bäst valuta för pengarna

Logitech Group-videokonferenskameran är den optimala lösningen för stora konferensrum med många deltagare. Systemet är mycket kompakt och kan enkelt integreras i alla konferens- och mötesrum. Kamerans diagonala synfält på 90° är perfekt för stora rum. Den sväng- och lutningsbara kameran kan anpassas individuellt till alla rumsscenarier med olika antal deltagare.

Logitech Group har också utrustats med RightSound-teknik, som avsevärt förbättrar ljudkvaliteten. Det intelligenta systemet filtrerar bort alla störande ljud så att rösterna från talande personer överförs mycket klart och tydligt.

Logitech-Group-Videokonferenzsystem-Konferenzraum
 • fungerar med ditt videokonferensprogram
 • Allt-i-ett-lösning för videokonferenser
 • Full HD-bildupplösning vid 30 FPS
 • idealisk för stora rum
 • utmärkt akustisk täckning
 • Plug-and-play-anslutning via USB

För upp till 20 och fler deltagare

Logitech PTZ Pro 2-kamera: Full HD-kamera för stora rum

Logitech PTZ Pro 2-kameran är en videokonferenskamera av högsta kvalitet som är utformad speciellt för användning i stora utrymmen som klassrum, konferensrum eller till och med universitetsauditorier. Logitech PTZ Pro 2 har utrustats med en högkvalitativ kameralins som överför en högupplöst Full HD-bild och har en praktisk 10x zoom. Med den medföljande fjärrkontrollen kan du specifikt styra kameralinsen och flexibelt justera bilddelen individuellt.

Logitech-PTZ-Pro-2-Konferenzkamera
 • fungerar med din programvara för videokonferenser
 • motoriserad panorering och lutning
 • 10x kamerazoom
 • enkel installation med plug-and-play
 • fungerar med befintligt ljudsystem

Logitech Tap: Praktisk touchkontroll för Logitechs videokonferenssystem

Utöka Logitechs tekniska utrustning för videokonferenser med Logitech Tap pekskärmskontroll för enkel och intuitiv kontroll. Alternativt kan du använda den tillsammans med en dator som en smart styrenhet för rumsautomatisering, digital skyltning eller miljöövervakning.

Logitech Tap levereras med förkonfigurerad videokonferensprogramvara så att du snabbt kan starta dina möten eller utbyta idéer i farten.

Logitech-Tap-Lösung-Konferenzraum

Här är fördelarna med Logitech Tap

Logitech Tap har många praktiska funktioner för smidiga videokonferenser, effektivare arbetsflöden och automatiserade uppgifter:

 • delta i videokonferenser med en knapptryckning
 • snabb skärmdelning (trådlös eller trådbunden)
 • Kalenderintegration certifierad för många videokonferensprogram, t.ex. Google, Microsoft och Zoom.
 • intuitivt användargränssnitt

Logitechs rumslösningar för videokonferenser

Det finnstre olika helhetslösningar för videokonferenser från Logitech Tap att välja mellan. Vi erbjuder dessa som förkonfigurerade uppsättningar som är optimerade för användning med videokonferensprogrammen Zoom Rooms, Google Meets och Microsoft Teams.

Satserna är baserade på olika rumsstorlekar och består var och en av en minidator, en Logitech-videokonferenskamera med den innovativa RightSense-tekniken, ett stabilt PC-fäste och uppsättningens hjärta - Logitech Tap.

Logitech-Tap-Bundle-Small

Logitech Tap: Små paket

Logitech-Tap-Bundle-Medium

Logitech Tap: Medelstora paket

Logitech-Tap-Bundle-Large

Logitech Tap: Stora paket

Logitech RightSense-teknik: Proaktiv optimering av bild och ljud

RightSense är namnet på en serie innovativa funktioner som består av RightSight, RightLight och RightSound och som utvecklats särskilt för användning i videokonferenssystem.

Dessa förbättrar avsevärt bild- och ljudkvaliteten i videokonferenser. Köp ett videokonferenssystem med RightSense-teknik och du kommer att märka skillnaden jämfört med konventionella videokonferenssystem!

raum-nobubble

RightSight (bilddetalj)

Varje deltagare i en videokonferens kan ses i bilden. Om nya deltagare läggs till justeras bilddelen och zoomen.

Ikon glödlampa

RightLight (belysning)

Dåliga ljusförhållanden kompenseras så att förgrunden förblir ljus och bakgrunden mörk. Deltagarnas hudtoner ser naturliga ut.

Icon högtalare

RightSound (ljudöverföring)

Den talandes röst betonas. Samtidigt dämpas alla oönskade ljud.

Logitech videokonferenssystem: Certifierade för Zoom, Microsoft Teams och Google & Co.

Logitechs konferenskameror, webbkameror och videokonferenssystem är certifierade för populära videokonferensprogram för företag:

Videokonferenssystem: De vanligaste frågorna

Videokonferenssystem är den populäraste kommunikationsformen i företag efter personlig kommunikation. Med hjälp av ett videokonferenssystem kan alla medlemmar i en organisation kommunicera med varandra oavsett var de befinner sig.

Och detta är också den största fördelen som talar för att skaffa ett videokonferenssystem: viktiga beslut kan fattas snabbare, avtal med partner, kunder eller till och med inom flera interna projektgrupper förverkligas snabbt.

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna om videokonferenssystem.

Ett videokonferenssystem är en kombination av ljud- och videoutrustning som används för kommunikation i realtid med samtidig bild- och ljudöverföring, främst i företag. I processen kommunicerar konferensdeltagarna med varandra oavsett var de befinner sig.
Inget företag kan klara sig utan möten och (intern) utbildning. För att kunna genomföra dessa på ett effektivt sätt har videokonferenser många fördelar:

 • Platsoberoende möten: Du kan samla dina anställda från hela världen - oavsett om det är från hemfakturaret, fakturaret eller filialerna. Mindre kostnader för tjänsteresor: Dina anställda stannar på sin plats och är digitalt närvarande vid möten. Detta eliminerar till exempel kostnader för transport, boende, måltider och eventuella utgifter.
 • Arbetstiden används mer produktivt: Den tid som du eller dina anställda skulle behöva för att resa till och från mötet kan fyllas med uppgifter från er dagliga verksamhet.
 • Mindre mötes- eller fakturarsrum behövs: Du behöver inte enorma mötesrum för att få plats med flera anställda vid ett möte. Om några av dina anställda arbetar på andra platser eller hemifrån kan du klara dig med mindre fakturarsrum. På så sätt kan du till och med spara på hyra och extra kostnader för el, vatten & co.
 • Digitala protokoll eller inspelningar möjliga: Du kan spela in möten, utbildningar eller demonstrationer som video. Anställda som inte var närvarande på dagen eller var tvungna att lämna evenemanget i förtid kan se inspelningen igen.
 • Positionering som en attraktiv arbetsgivare: Videokonferenser ger dina anställda möjlighet att arbeta hemifrån och vara närvarande vid viktiga möten. Detta främjar balansen mellan arbetsliv och privatliv och gör dina anställda gladare - ryktet sprids!
För en videokonferens behöver du
Om du har begränsat utrymme i mötesrummet är ett kompakt videokonferenssystem en bra idé. En kamera, mikrofoner och högtalare är redan inbyggda. Detta gör att du kan placera det direkt ovanför skärmen eller på till exempel en sidobord.
Många moderna videokonferenssystem kan konfigureras med några få steg . Logitech erbjuder en plug-and-play-lösning för sina produkter, med vilken du helt enkelt kan ansluta konferenskameran eller konferenssystemet till din slutenhet, t.ex. en skärm eller en bärbar dator, via USB. Du behöver inte installera någon ytterligare programvara.
Det optimala antalet deltagare beror på vilket videokonferenssystem som används. Beroende på hur bra kamerans och ljudsystemets täckning av rummet är kan det optimala antalet deltagare variera kraftigt.
Videokonferenssystemet Logitech Rally Bar är till exempel lämpligt för upp till 12 deltagare.
Detta beror på hur omfattande ett videokonferenssystem ska vara och vilka funktioner det har. Som regel är komplexa allt-i-ett-lösningar för stora konferensrum vanligtvis dyrare än kompakta system för små mötesrum. Men du kommer snabbt att få tillbaka dessa kostnader genom att spara flera tjänsteresor.
Detta beror mycket på hur många personer som deltar i en videokonferens . Små mötesrum och mötesrum erbjuder motsvarande mindre utrymme än konferensrum för stora sammankomster med flera dussin deltagare.
Rummets storlek spelar en viktig roll vid valet av ett lämpligt videokonferenssystem . Detta beror på att kameran samt mikrofonerna och högtalarna i ett videokonferenssystem om möjligt bör täcka hela rummet. Detta garanterar att varje deltagare är tydligt synlig och kan förstås akustiskt.
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.