public-viewing-kneipe-fussball

Projektorer för utomhusanvändning

Projektorer för utomhusanvändning Vilken projektor som passar bäst för trädgården, terrassen, balkongen eller garaget.

Innehåll

Sommaren erbjuder möjlighet till utomhusbio och andra projektioner utomhus. Till skillnad från en TV kan man med en projektor ha en spontant filmkväll under stjärnorna. Projektorer kan även användas på läger och camping. Här får ni förslag för perfekta installationer utomhus. OBS! Notera att projektorer bara kan användas utomhus när det är mörkt ute. För användning under dagtid krävs en så kallad carport. Om du vill ha mer information angående detta kan du läsa stycken om det längre ner i texten eller kontakta vår kundservice.

De bästa projektorerna för utomhusbio

Det finns inga projektorer som är gjorda bara för utomhusanvändning. Däremot kan många hemmabio- och företagsprojektorer enkelt användas utomhus. För att projicera en stor och ljusstark bild rekommenderar vi att man väljer en HD-modell. De flesta hemmabioprojektorerna har 720p eller 1080p, och man kan även använda en företagsprojektor med 1280×800 pixlar eller högre upplösning. Projektorer utan HD kommer inte fungera bra utomhus och bildkvaliteten kommer bli under förväntan.

För utebio krävs en dator med HD-utgång, en DVD eller en Blu-ray som källa. Glöm inte förlängningskabeln för att ansluta källan! Se även till att aldrig lämna projektorn utomhus när den inte används.

HeadlineVåra förslag på projektorer

En utomhusprojektor bör ha:

Ikon glödlampa

Ljusstyrka: 3000 lumen eller mer

Ikonupplösning

Upplösning: HD (720p eller 1080p)

Anslutningar för ikoner

Anslutningar: HDMI eller HDBaseT

Icon högtalare

Ljud: Vissa projektorer har inbyggda högtalare

playbutton-nobubble

Videokälla: dator, DVD, Blu-ray

Kan jag installera en utomhusbio utan projektorduk?

Ja! För utomhusbio kan man använda en husvägg, garagedörr, platta eller lakan som projektionsyta. Hur du gör det är upp till dig. Ett bra förslag för utomhusbio är att spänna ett lakan mellan två träd. För mer hjälp för hur du ska få den perfekta utomhusbion kan du kontakta vår kundservice.

2017-07-14-1
2017-07-14

Vad är en carport?

En carport är ett sätt att lösa utomhusprojektion vid dagsljus. Som vid annan utomhusanvändning ska man tänka på att har förlängningskablar, ström och ett avställningsbord. Det extra som krävs är en paviljong med mörkläggning från tre sidor. En projektor kan alltså INTE användas utomhus i dagsljus utan någon form av mörkläggning, även om den är ljusstark.

Att tänka på när man vill installera en carport?

Ikon glödlampa

Projektorn bör ha minst 4500 lumen ljusstyrka

raum-nobubble

Optimal storlek på paviljongen är 3×3 meter

Ikondukar

Passande dukstorlek är ca. 2 meter, gärna en mobil duk

Ikonupplösning

Projektorns upplösning bör vara minst 1280×720 pixlar

Icon högtalare

Glöm inte ett extern ljudsystem för bästa upplevelse

Glöm inte: Kontakter, Förlängningskabel, Billig DVD eller Blu-ray, Film, Externa högtalare, Mat och dryck (men håll dessa på ett avstånd från de elektroniska enheterna…)

Tips för projektion i trädgården!

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.