landing_beamer_ipad

iPad-projektor i expertjämförelse

Problemfri presentation med iPad

projektor för iPad

Eftersom allt fler smartphones, surfplattor och liknande används för presentationer i hemmet blir det här ämnet också allt mer spännande för projektorer.

Eftersom Apple iPad är mycket utbredd frågar användarna allt oftare vilken projektor som är rätt för min iPad? Finns det några krav som en projektor för iPad-användare måste uppfylla? Vad måste jag se upp för?

Det första du måste tänka på är hur du ska överföra innehållet från iPad till projektorn. Det finns för närvarande två olika sätt. Det första sättet är via en kabelanslutning, det andra sättet är via WLAN. Det bör noteras att med en trådbunden anslutning kan hela iPad-skärmen visas, medan trådlös överföring vanligtvis är begränsad till appen eller dess innehåll.

När det gäller matning via WLAN rekommenderas till exempel Epson-projektorer som stöder WLAN, eftersom Epson erbjuder en mycket bra applikation med appen iProjection. Epsons projektor för iPad-användare erbjuder ett bra urval av format som stöds och som kan presenteras via appen från en iPad. Dessa projektorer är särskilt lämpliga för företagssektorn. Nu finns det dock även lösningar som kan överföra filmer via WiFi. Detta är då även möjligt från iPad. Dessa är MHL-adaptrar, som finns tillgängliga från till exempel Acer eller BenQ. Förutsättningen för detta är MHL-kapabla HDMI-anslutningar som kan förse dongeln med ström.
Tack vare det inbyggda Miracast-stödet kan dessa donglar även överföra Full HD-videor från surfplattor eller smartphones som också har Miracast-kapacitet. Apparna från BenQ och Acer kan dock buffra videofiler som inte är för stora, vilket sedan också möjliggör videotransmission från iPad till projektorn. Detta innebär att du fortfarande har möjlighet att använda olika projektors för iPad-lösningar.

Förutom applösningen finns det förstås också möjlighet att överföra signalen till projektorn via kabel. Valet av projektor för iPad-användare är faktiskt obegränsat, eftersom det finns adapterlösningar för VGA-anslutningar och HDMI-anslutningar. Det är dock viktigt att välja rätt adapter för iPad-generationen. För fram till och med den tredje generationen iPads användes 30pin-kontakten, medan från och med den fjärde generationen används Lightning-kontakten. Du måste alltså ägna mer uppmärksamhet åt rätt val av adapter än åt projektorn. Om rätt adapter används behövs endast en HDMI-kabel eller VGA-kabel. Då kan iPad anslutas till projektorn. I det här fallet speglas hela skärmen, inte bara appytan, vilket är fallet med trådlösa lösningar. Rörligheten i rummet är begränsad, men den här metoden är annars mycket användbar.

Våra rekommendationer för iPads med projektor

Projektor för iPad i jämförelse

Nedan hittar du några förslag på projektorer som är intressanta för iPad-användare tack vare de trådbundna eller trådlösa anslutningsalternativen.

acer_p1383w

Acer P1383W TCO

Acer P1383W TCO är en prisvärd multimediaprojektor med lämplig upplösning, är bärbar och har en HDMI- och en VGA-ingång. HDMI-ingången är också MHL-kompatibel, vilket innebär att Acer MHL Wireless Dongle (tillval) kan användas för att skicka innehåll trådlöst från iPad till projektorn. Så P1383W TCO erbjuder både trådbunden och trådlös anslutning som tillval.

  • Upplösning: 1280 x 800 WXGA
  • ljusstyrka: 3 100 ANSI-lumen
  • Anslutningar: HDMI, 2 x D-SUB 15pin in (VGA), D-SUB 15pin ut (VGA), cinch video S-Video, RS232
benq_mw727

BenQ MW727

Den här multimedieprojektorn med bredskärm har redan en MHL-aktiverad HDMI-anslutning, vilket gör att den kan använda BenQ QCast-dongeln. Med QCast-appen kan du skicka innehåll till projektorn via Wi-Fi. Alternativt har du möjlighet att ansluta iPad till projektorn via en kabel med HDMI eller VGA.

  • Upplösning: 1280 x 800 WXGA
  • ljusstyrka: 4 200 ANSI-lumen
  • Anslutningar: 2 x D-SUB 15pin in (VGA), D-SUB 15pin ut (VGA), RS232, USB typ A mini, USB typ B, RJ45
acer_k137i

Acer K137i

Acer K137i är en liten, kompakt LED-projektor och har stor potential när det gäller mobil användning. Detta beror inte bara på den låga vikten och storleken, utan även på det laddningsbara batteriet som finns som tillval och som gör att projektorn även kan användas utan nätström. Den kan förses med en signal från iPad via trådlös anslutning och HDMI via motsvarande adapter.

  • Upplösning: 1280 x 800 WXGA
  • ljusstyrka: 700 ANSI-lumen
  • Anslutningar: HDMI, USB typ A, 3,5 mm minikontakt, micro SD-kortplats
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.