landing_beamer_ipad

iPad-projektor i expertjämförelse

Problemfri presentation med Apple iPad

Beamer för iPad

Eftersom allt fler smartphones, surfplattor och liknande används för presentationer hemma, blir detta ämne också allt mer spännande för projektorer.

Eftersom Apple iPad är mycket utbredd frågar sig användarna allt oftare vilken projektor som är den rätta för min iPad? Hur kan jag ansluta min iPad till min projektor? Finns det några krav som en projektor för iPad-användare måste uppfylla? Vad måste jag vara uppmärksam på?

Det första du bör tänka på är hur du vill överföra innehållet från din iPad till projektorn. Det finns för närvarande två olika sätt. Det första sättet är via en kabelanslutning, det andra sättet är via WLAN. Det bör noteras att med en kabelanslutning kan hela iPad-skärmen visas, medan trådlös överföring vanligtvis är begränsad till appen eller dess innehåll.

wireless-nobubble

Anslutning via WLAN

När det gäller matning via WLAN rekommenderas Epson-projektorer som stöder WLAN, till exempel eftersom Epson erbjuder en mycket bra applikation med iProjection-appen. Epson-projektorn för iPad-användare erbjuder ett bra urval av format som stöds och som kan presenteras via appen från en iPad. Dessa projektorer är särskilt lämpliga för företagssektorn. Men nu finns det också lösningar som kan överföra filmer via Wi-Fi. Detta är till och med möjligt från iPad. Det handlar om MHL-adaptrar, som till exempel finns hos Acer eller BenQ. Förutsättningen för detta är MHL-kompatibla HDMI-anslutningar som kan förse dongeln med ström.
Ikon Anslutning mellan enheter

Stöd för Airplay

Tack vare AirPlay-stödet kan iPads enkelt och trådlöst anslutas till kompatibla beamers. Med AirPlay kan innehåll som videor, foton, musik och till och med hela skärminnehållet strömmas från iPad till projektorn. Detta ger ett särskilt bekvämt och smidigt sätt att visa filmer, presentationer eller annat innehåll från iPad på en större skärm. För surfplattor från andra märken som inte erbjuder inbyggt AirPlay-stöd, kan Miracast-teknik användas. Med Miracast-kompatibla donglar kan även Full HD-videor överföras från surfplattor eller smartphones som också är Miracast-kompatibla. Apparna från BenQ och Acer erbjuder ytterligare lösningar som buffrar videofiler och möjliggör videoöverföring från surfplattan till projektorn. Användare av olika surfplattor har därmed möjlighet att använda olika beamer-lösningar och dra nytta av den trådlösa flexibiliteten genom både AirPlay och Miracast
Anslutningar för ikoner

Kabelansluten lösning

Förutom app-lösningen finns det naturligtvis möjlighet att överföra signalen till projektorn via kabel. Valet av projektor för Apple iPad-användare är faktiskt obegränsat, eftersom det finns adapterlösningar för VGA-anslutningar och HDMI-anslutningar. Det är dock viktigt att välja rätt adapter för den aktuella iPad-generationen. Fram till och med den 3:e generationen av iPads användes nämligen 30pin-kontakten, medan Lightning-kontakten används från och med den 4:e generationen. Du måste alltså tänka mer på att välja rätt adapter än på att välja rätt beamer. Om rätt adapter används behövs bara en HDMI-kabel eller VGA-kabel. Då kan iPad anslutas till beamer. I det här fallet speglas hela skärmen, inte bara appytan, som är fallet med trådlösa lösningar. Även om rörligheten i rummet är begränsad är denna metod annars mycket användbar

Tips:

Om du upptäcker att det inte går att ansluta projektorn via WLAN eller AirPlay behöver du inte oroa dig. Det finns ett antal alternativa sätt att använda trådlösa presentationssystem som gör att du kan strömma ditt innehåll sömlöst och bekvämt. Eftertraktade presentationssystem som Apple TV, Barco ClickShare och Airtame 2 erbjuder ett beprövat sätt att trådlöst strömma innehåll från Apple-enheter som iPhones, iPads och MacBooks till en projektor eller TV. Upptäck vårt sortiment här .

Projektor för iPad i jämförelse

Nedan hittar du några förslag på vilka projektorer som är intressanta för iPad-användare på grund av de trådbundna eller valfria trådlösa anslutningsmöjligheterna.

Icon Sport, spel och hemmabio

Projektor för hemmabio

En hemmabioprojektor används för att projicera filmer, videor och annat visuellt innehåll på en stor skärm och skapa en bioupplevelse i ditt eget hem. Projektorn har olika anslutningar som HDMI och VGA som gör att den kan anslutas till olika enheter. En hemmabioprojektor kan användas i många olika situationer. Den är idealisk för filmkvällar med vänner eller familj för att njuta av filmer på en stor skärm. Projektorn är också perfekt för bildspel med semesterbilder eller presentationer på evenemang för att visa innehållet i ett stort format.
business

Projektor för företag

En business-projektor är en specialenhet för företagspresentationer och möten. Den har HDMI- och VGA-anslutningar för mångsidig kompatibilitet. Projektorn är idealisk för möten, konferenser, utbildning och presentationer för att visa innehåll på en stor skärm och förbättra diskussionerna. Kombinationen med en iPad möjliggör sömlös anslutning via HDMI eller AirPlay för att projicera presentationer och data direkt från en iOS-enhet. Detta skapar en flexibel och dynamisk presentationsdesign som fångar publikens intresse och uppmärksamhet.
Icon Outdoor

Miniprojektor

En miniprojektor är en kompakt, bärbar projektor som kan projicera innehåll i mindre storlekar på plana ytor. Den har HDMI- och VGA-anslutningar och är idealisk för mobil användning. Miniprojektorer är perfekta för presentationer, filmkvällar, campingresor och fritidsaktiviteter där innehåll behöver visas under resan eller i en liten krets. Genom att kombinera med en iPad kan filmer, videor och presentationer projiceras direkt från en iOS-enhet via en HDMI-anslutning eller AirPlay. Anslutningen av iPad och Mini Beamer erbjuder mångsidiga underhållnings- och presentationsmöjligheter på resan , hemma eller utomhus.

Våra rekommendationer för iPad

iPads, Air

Apple iPad Air

Apple iPad Air imponerar redan vid första anblicken med sin robusta och slimmade Liquid Retina Display med 10,5". Surfplattans kraftfulla prestanda och breda utbud av funktioner gör den idealisk för arbete eller studier i skolan. Med AirPlay-stöd kan du strömma innehåll trådlöst till kompatibla TV-apparater och högtalare för en uppslukande underhållningsupplevelse. Du kan också enkelt ansluta iPad Air till andra enheter för att öka din produktivitet. IPad Air kombinerar elegans, kraft och anslutningsmöjligheter i en mångsidig enhet.
iPad Pro

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro är den mest populära surfplattan i Apple-familjen. Den robusta glasytan säkerställer extremt låg reflektion och bästa möjliga färgprecision i din bild. Det inbyggda A12Z Bionic-chippet hjälper dig att utföra olika uppgifter på surfplattan snabbt och smidigt. Med totalt 3 integrerade kameror är iPad Pro ett verkligt alternativ till en standardkamera. Vidvinkelobjektivet, ultravidvinkelobjektivet och TrueDepth-frontkameran ger fantastiska bilder i alla miljöer. iPad Pro har också stöd för Apple Pencil, vilket gör kreativt arbete och anteckningar enklare än någonsin.
iPad, Mini

Apple iPad Mini

IPad mini är Apples minsta och lättaste surfplatta . Den låga vikten på bara 300 g gör den perfekt för alla väskor och situationer, och kombinationen av Retina-skärm, kameror och lång batteritid gör iPad mini till en riktig vardagskompis! IPad mini har också mångsidiga anslutningsmöjligheter för smidig anslutning till andra enheter, med olika kablar och adaptrar för anslutning till en projektor, TV eller andra kompatibla enheter för att njuta av innehåll i större format eller för att skapa professionella presentationer.

De viktigaste frågorna om användningen mellan beamer och iPad

 1. HDMI: HDMI (High-Definition Multimedia Interface) är den vanligaste anslutningen i moderna beamers. Den möjliggör överföring av högupplösta video- och ljudsignaler i digital form. 
 2. VGA: VGA (Video Graphics Array) är en äldre kontakt som fortfarande finns i många beamers. Den används ofta för att ansluta till äldre datorer och laptops. 
 3. USB: En USB-port kan finnas i vissa beamers och används ofta för att spela upp mediefiler direkt från ett USB-minne. 
 4. Ljudportar: Beamers har vanligtvis ljudanslutningar som 3,5 mm jackuttag eller RCA-kontakter för att överföra ljudsignaler till externa högtalare eller ljudsystem. 
 5. Kompositvideo: Denna kontakt, som ibland kallas RCA eller RCA-kontakter, används för att överföra videosignaler med standarddefinition. 
 6. Komponentvideo: En komponentvideoanslutning möjliggör överföring av högkvalitativt videoinnehåll i separata färgkanaler. 
 7. DVI: DVI (Digital Visual Interface) är en digital videokontakt som kan finnas i vissa projektorer. 
 8. DisplayPort: DisplayPort är en digital videoanslutning som finns i vissa moderna beamers.
 1. Epson Beam-enheter med iProjection-kompatibilitet: Epson erbjuder en rad Beam-enheter som är kompatibla med iProjection-appen. Appen möjliggör trådlös anslutning mellan projektorn och mobila enheter som t.ex. iPads. 
 2. QCast-kompatibla BenQ-beamrar: Utvalda BenQ-beamrar är kompatibla med QCast-appen, som möjliggör en trådlös anslutning mellan beamer och en mobil enhet. Detta gör att innehåll kan överföras trådlöst från enheter som iPads till projektorn. 
 3. Acer-projektorer med trådlös projektion: vissa Acer-projektorer har trådlös projektion, vilket gör att innehåll från mobila enheter som iPads kan projiceras på projektorn via Wi-Fi. 
 4. Barco ClickShare: Barco ClickShare är inte en beamer-modell, men är ett populärt trådlöst presentationssystem som är kompatibelt med många beamers. Det möjliggör en trådlös anslutning mellan ett presentationssystem och en mobil enhet, t.ex. en iPad.
Det finns två huvudsakliga sätt att ansluta iPad till en projektor: 
Trådbunden anslutning: iPad är ansluten till projektorn via en adapter. Beroende på iPad-generation kan en Lightning- eller 30-polig adapter användas, som ansluts till beamer via antingen en HDMI- eller VGA-anslutning. Med denna metod kan hela iPad-skärmen speglas på skärmen.
Trådlös anslutning (WLAN): Vissa beamers, t.ex. Epson-projektorer med iProjection-appen, stöder en trådlös anslutning via WLAN. Med iProjection-appen kan innehåll överföras trådlöst från iPad till projektorn. Med denna metod är överföringen ofta begränsad till appinnehållet istället för att spegla hela iPad-skärmen. Valet av anslutningsmetod beror på de individuella kraven och de tillgängliga anslutningarna för både iPad och projektor.
För att ansluta iPad till en trådbunden projektor behöver du olika adaptrar beroende på iPad-modell. Valet av adapter beror på vilken kontakt iPad använder. Det finns två huvudtyper av adaptrar:
 1. För äldre iPad-modeller med 30-polig kontakt: Om du har en äldre iPad-modell med en 30-polig kontakt (t.ex. första till tredje generationens iPad) behöver du en 30-polig till VGA- eller HDMI-adapter. Med dessa adaptrar kan du ansluta iPad till en projektor via VGA eller HDMI för att spegla skärmen på projektorduken.
 2. För nyare iPad-modeller med Lightning-kontakt: Om du har en nyare iPad-modell med Lightning-kontakt (t.ex. fjärde generationens iPad och senare) behöver du en Lightning till VGA- eller HDMI-adapter. Med dessa adaptrar kan du också ansluta din iPad till en projektor via VGA eller HDMI. 
När du har valt rätt adapter för din iPad-modell behöver du bara en VGA- eller HDMI-kabel för att ansluta adaptern till beamer. På så sätt kan du projicera innehållet på din iPad på skärmen och visa presentationer, videor eller annat innehåll i ett större format.
kachel_kaufberater

Råd vid köp av duk

kachel_beamer_anschlie__en

Beamer testvinnare

kachel6

Lösningar för digital skyltning

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har ni fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ringer upp dig kostnadsfritt kan du lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.