joshua-golde-qIu77BsFdds-unsplash

visunext guide

De bästa bildskärmarna 2024 - de bästa enheterna i jämförelse!

Ledartavlor från experterna

Monitor test - bästa listorna från experterna

Här hittar du de bästa bildskärmarna. För att ge dig en bättre överblick har vi delat in våra testapparater i olika användningsområden och prisklasser. Efter en detaljerad jämförelse har vi sammanställt de bästa bildskärmarna i tydliga topp 5-listor. Med detta PC-skärmtest hittar du din perfekta skärm - oavsett om det gäller spel, kontor, i bästa 4K-upplösning eller för din ergonomiska arbetsplats!

Innehåll

De bästa bildskärmarna för bättre ergonomi vid skrivbordet

Om du tillbringar mycket tid vid skrivbordet på jobbet eller hemma behöver du både en ergonomisk bildskärm och ett höj- och sänkbart skrivbord. Då skonar du bland annat rygg och nacke. När du köper en bildskärm, se till att den har ett flexibelt stativ så att du kan justera den till din individuella sitt- och ståhöjd samt din betraktningsvinkel.

De bästa kontorsmonitorerna för ditt kontor

En högkvalitativ kontorsskärm måste uppfylla många kriterier. Förutom bra ljusstyrka och en lämplig upplösning är ergonomiska faktorer som höjdjustering och svängbarhet avgörande för ett hälsosamt arbete.

De bästa spelmonitorerna för ultimat spelande

Bra gamingskärmar kännetecknas framför allt av lägsta möjliga responstid och en hög uppdateringsfrekvens i intervallet 144-165 Hz. De vanligaste storlekarna för gamers är 27-tums och 24-tums bildskärmar.

De bästa 4K-skärmarna för fantastisk upplösning

En 4K Ultra HD-upplösning för bildskärmar är ett måste för många användningsområden! Särskilt vid visning eller redigering av grafiskt innehåll är den avsevärt förbättrade bildskärpan till stor hjälp. Dessutom är 4K-monitorer mycket populära bland spelare eftersom de visar spel mer realistiskt.

De bästa 21:9 ultrawide-skärmarna

En ultrawide-skärm ger dig ett bildformat på 21:9, vilket öppnar upp för helt nya visningsalternativ. Använd en skärm istället för två skärmar sida vid sida, utan en distraherande ram i mitten.

Optimala monitorfästen för dina behov

chief-kontour-k1d220w-tischhalterung-2-monitore-removebg-preview

Monitorfästen används vanligtvis när du antingen vill placera flera skärmar på skrivbordet eller när dina skärmar inte kan justeras ergonomiskt. Många fästen kan justeras i höjdled så att de kan ställas in på bästa sätt för att skydda ryggen.

Våra produktrekommendationer för de perfekta monitortillbehören

Monitorer - de vanligaste frågorna

Bildskärmar är en del av standardutrustningen på varje kontor, spelrum ocharbetsrum. På grund av de många egenskaperna och funktionerna hos de olika bildskärmarna uppstår det ofta frågor.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande några frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller mejl! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt kan du lämna dina kontaktuppgifter nu.