joshua-golde-qIu77BsFdds-unsplash

visunext-guide

De bästa skärmarna 2023

De bästa enheterna i testet

Test av professionella skärmar - Experternas bästa listor

I det här skärmtestet har våra experter sammanställt de bästa professionella skärmarna för olika användningsområden. Med de bästa listorna hittar du alltid rätt skärm - oavsett om det gäller kontoret, klassrummet, som videovägg eller digital signage-lösning. Du kan enkelt jämföra skärmarna med varandra. Om du har några frågor hjälper våra experter dig gärna.

Innehåll

De bästa interaktiva skärmarna

De interaktiva pekskärmarna är lämpliga för användning i skolor och mötesrum. De interaktiva skärmarna kan manövreras med fingret eller pennan. Beroende på tekniken kan flera användare arbeta på skärmen samtidigt.

De bästa skärmarna för digital skyltning

Digitala skyltar är den moderna lösningen för riktad reklam. En 24/7-utgång gör det möjligt att använda dem i kontinuerlig drift. Med hög ljusintensitet kan displayerna även användas utomhus . Interna innehållssystem eller externa skyltspelare säkerställer en smidig innehållstillförsel.

De bästa videoväggsskärmarna

Tack vare den smala ramen är Videowall Displays särskilt lämpliga förinstallation i en Videowall. Skärmarna kan enkelt anslutas till varandra. En frigörelse för kontinuerlig användning dygnet runt gör skärmarna särskilt attraktiva.

bestenliste_samsung_smart_signage_display_uh55f-e-led-removebg-preview

Samsung WM55T-E

  • 1920 x 1080 FullHD-upplösning
  • skärmdiagonal på 54,3 tum
  • 500 cd/m² ljusstyrka
  • 1200:1 Kontrast
  • 24/7 drifttid

De bästa visningarna i klassrummet

Klassrumsskärmarna ersätter både overheadprojektorn och TV-vagnen och är ett attraktivt komplement till modern undervisning. De höga diagonalerna på skärmen garanterar att innehållet är lätt att läsa även i de sista raderna.

Skärmar - De vanligaste frågorna

Skärmar blir allt viktigare i företag, utbildningsinstitutioner och inom den offentliga sektorn. Både det stora antalet möjliga tillämpningar och den snabba installationen gör skärmarna till ett attraktivt alternativ till kombinationen av projektor och skärm. Professionella skärmar erbjuder betydligt fler funktioner än sina mindre bröder - de konventionella TV-apparaterna. Dessutom är de i de flesta fall ljusare än tv-apparater och kan användas oberoende av rummets ljusförhållanden.

Ikonupplösning

Vad måste jag tänka på när jag väljer upplösning?

Den föredragna upplösningen bör matcha skärmens storlek och det visade innehållet. I regel räcker en Full HD-upplösning för skärmar med en diagonal på upp till 70 tum. För större skärmar är det värt att investera i en Ultra HD-upplösning.

Eftersom antalet pixlar ökar kan innehållet visas skarpt och detaljrikt även på stora skärmar. Om du i allmänhet visar innehåll i 4K-kvalitet lönar sig UHD-upplösningen även för mindre skärmar
Ikonvisning

Vilka skärmar är lämpliga för en videovägg?

Med en videovägg placeras flera skärmar bredvid varandra för att skapa en stor helhetsbild. För att undvika stora svarta streck mellan de enskilda skärmarna bör skärmarna ha en smal ram.

Dessutom är det viktigt med en felfri kommunikation mellan skärmarna. Daisy-chain-teknik gör det enkelt att ansluta skärmarna
Icon Touch

Vilka är skillnaderna mellan beröringsteknikerna?

De vanligaste beröringsteknikerna är infraröd och kapacitiv. Medan infraröd teknik skannar pennan eller fingret genom ett infrarött rutnät på displayens yta, känner kapacitiv teknik av trycket som utövas på displayen.

Detta registreras exakt under displayytan av spänningen på ytan och garanterar en ännu mer exakt överföring av beröringen till displayytan. Skärmar med kapacitiva pekytor är vanligtvis dyrare än skärmar med IR-teknik
Ikon glödlampa

Hur ljusstark bör en skärm helst vara?

Den ljusstyrka som krävs för skärmen beror till stor del på applikationen och installationsplatsen. En tumregel är att om skärmen även ska användas i solljus eller utomhus krävs minst 700 cd/m², men en högre ljusstyrka är tillrådlig för bättre synlighet.

Vid användning i rum med artificiellt ljus men utan direkt solljus räcker det ofta med 500 cd/m². Om ljusförhållandena i rummet kan kontrolleras och ljuset dämpas räcker 350-450 cd/m²
Ikon med frågetecken

Varför är inte alla skärmar lämpliga för kontinuerlig drift dygnet runt?

Skärmar som kan användas dygnet runt är utrustade med särskilt hållbara material. Dessa material klarar de höga påfrestningarna från den massiva värmeutvecklingen i enheten.

En display ska alltid användas inom ramen för runtime-releasen. Annars kan det uppstå irreparabla skador på enheten som inte täcks av garantin
kachel_tipps_displaykauf

Köpguide för skärmar

kachel_display_oder_fernseher

Projektorer och skärmar för företag

kachel1.7

Skärm eller TV i konferensrummet

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.