joshua-golde-qIu77BsFdds-unsplash

guide för visunext

De bästa skärmarna 2024

De bästa enheterna för klassrum, skyltning och mycket mer i testet

Professionellt Display Test - Experternas bästa listor

I det här bildskärmstestet har våra experter sammanställt de bästa professionella bildskärmarna för olika användningsområden. Med de bästa listorna hittar du alltid rätt skärm - oavsett om det gäller kontoret, klassrummet, som videovägg eller digital signage-lösning. På visunext hittar du all information du behöver för att enkelt kunna jämföra skärmarna. Om du har några frågor hjälper våra experter naturligtvis gärna till.

Innehåll

De bästa interaktiva skärmarna

Interaktiva pekskärmar används i mötesrum för samarbete, brainstorming och anteckningar. I kombination med ett videokonferenssystem kan de också användas för att hålla hybridmöten.

De bästa skärmarna för digital skyltning

Digital Signage-displayer är den moderna lösningen för riktad digital reklam. En 24/7-utlösning möjliggör kontinuerlig drift. Tack vare sin höga ljusstyrka kan displayerna även användas utomhus. Interna innehållssystem eller externa signage-spelare med motsvarande programvara säkerställer en smidig innehållsförsörjning.

De bästa skärmarna för klassrum

Klassrumsskärmarna ersätter overheadprojektorn och TV-vagnen och är ett attraktivt tillskott till moderna, digitala lektioner. De stora skärmdiagonalerna säkerställer att innehållet är lätt att läsa även i de bakre raderna. Pekskärmar gör lektionerna mer interaktiva än någonsin.

De bästa videoväggarna

Videoväggsdisplayerna är särskilt lämpliga för montering i en videovägg på grund av sin smala ram. Displayerna kan enkelt anslutas till varandra med daisy-chain-teknik. Godkännandet för 24/7 kontinuerlig drift gör displayerna särskilt attraktiva. Detta gör att du kan presentera digitalt innehåll dygnet runt.

De bästa allt-i-ett LED-väggarna

LED-väggar används allt oftare som ett alternativ till videoväggar för skyltning eller i mötesrum. LED-väggar kännetecknas av hög ljusstyrka, starka kontraster och briljant färgåtergivning. De har dessutom en lång livslängd och kan användas under många år. All-in-one LED-väggar levereras förkonfigurerade och behöver bara installeras.

Bildskärmar - De vanligaste frågorna

Bildskärmar blir allt viktigare inom företag, utbildningsinstitutioner och den offentliga sektorn. Både de många användningsmöjligheterna och den snabba installationen gör bildskärmar till ett attraktivt alternativ till kombinationen projektor och skärm. Professionella bildskärmar erbjuder betydligt fler funktioner än sina småbröder, de konventionella TV-apparaterna. De är dessutom i de flesta fall ljusstarkare än TV-apparater och kan användas oberoende av ljusförhållandena i rummet.

Ikonupplösning

Vad måste jag tänka på när jag väljer resolution?

Den önskade upplösningen bör motsvara skärmstorleken och det innehåll som visas. Nyare bildskärmar har vanligtvis en 4K UHD-upplösning. I vissa fall är även Full HD-skärmarmöjliga. Men om du vill visa högupplöst innehåll i 4K är det värt att investera i en 4K-skärm.

Eftersom antalet pixlar ökar här kan innehåll visas med skarpa detaljer även på stora skärmar.
Ikonvisning

Vilka bildskärmar är lämpliga för en videovägg?

I en videovägg är flera bildskärmar placerade bredvid varandra för att skapa en stor helhetsbild. För att undvika stora svarta fält mellan de enskilda bildskärmarna måste man se till att bildskärmarna har smala ramar.

Det är också viktigt att skärmarna kommunicerar med varandra, och daisy chain-tekniken gör det enkelt att koppla ihop skärmarna.
touch-display-nobubble

Vilka är skillnaderna mellan de olika touchteknikerna?

De mest använda touchteknikerna är infraröd och kapacitiv. Medan infraröd teknik läser av pennan eller fingret på displayytan via ett infrarött rutnät, känner kapacitiv teknik av det tryck som utövasdisplayen.

Detta skannas exakt under displayytan av spänningen på ytan och säkerställer en ännu mer exakt överföring av beröringen till displayytan. Interaktiva displayer med kapacitiv touchyta är i allmänhet dyrare än displayer med IR-touchteknik.
Ikon glödlampa

Hur ljusstark ska en display helst vara?

Vilken ljusstyrka som krävs för displayen beror i hög grad på användningsområde och installationsplats. Som tumregel gäller att om displayen även ska användas i solljus eller utomhus krävs minst 700 cd/m², varvid en högre ljusstyrka rekommenderas för bättre igenkänning.

Vid användning i rum med artificiell belysning men utan direkt solljus räcker det ofta med 500 cd/m². Om ljusförhållandena i rummet kan regleras och ljuset dimmas efter behov räcker det med 350-450 cd/m²
Ikon med frågetecken

Varför är inte alla bildskärmar lämpliga för 24/7 kontinuerlig drift?

Bildskärmar för 24-timmars användning ärutrustade med särskilt hållbara material. Dessa material klarar de höga belastningar som uppstår på grund av den kraftiga värmeutvecklingen i enheten.

En bildskärm ska alltid användas inom den godkända drifttiden. Om så inte sker kan det leda till irreparabla skador på enheten, som inte täcks av garantin
display-wandhalterung-nobubble

Hur hittar jag en lämplig hållare för displayen?

Ta hänsyn till skärmens storlek och vikt när du väljer skärmfäste. Kontrollera VESA-monteringspunkterna och se till att de är kompatibla med din bildskärm. Fundera också på om du vill montera skärmen på väggen, i taket eller på en vagn.

Särskilda multifästen kan också användas för videoväggar, som kan hålla flera skärmar samtidigt. Du hittar rätt fäste för din bildskärm på visunext.
software-nobubble

Vad behöver jag tänka på när jag väljer skyltprogramvara?

När du väljer en mjukvarulösning för skyltning bör du titta på användarvänlighet, anpassningsbarhet till dina behov och kompatibilitet med dina skärmtyper. Andra viktiga aspekter är kostnader, kundsupport och om programvaran har funktioner som schemaläggning och innehållshantering samt stöd för interaktivt innehåll. På så sätt kan du framgångsrikt kommunicera digitalt reklaminnehåll.
Anslutningar för ikoner

Vilka anslutningar bör beaktas vid val av display?

När du väljer skärm ska du se till att den har anslutningsmöjligheter som HDMIoch DisplayPort för video och ljud, DVI för äldre enheter och USB-C för mångsidighet. Du bör också fråga efter integrerade USB-hubbar för ytterligare anslutningsmöjligheter. De specifika kraven beror på dina enheter och användningsvanor.
wireless-nobubble

Hur kan displayerna förses med innehåll trådlöst?

Bildskärmar kan förses med innehåll trådlöst via Wi-Fi, Bluetooth eller speciella tekniker som Miracast eller AirPlay. Innehållet överförs trådlöst från en enhet (t.ex. dator, smartphone) till bildskärmen.

Vissa bildskärmar har inbyggda Wi-Fi-, Miracast- eller AirPlay-funktioner, medan andra kräver en extern adapter. Det är också viktigt om du vill ha trådlös åtkomst till videokonferenssystemeller använda bildskärmar med interaktiva funktioner.
kachel_tipps_displaykauf

Råd vid köp av bildskärm

kachel_display_oder_fernseher

Projektorer och bildskärmar för företag

kachel1.7

Microsoft Surface Hub

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har ni fortfarande några frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ringer upp dig kostnadsfritt kan du lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.