joshua-golde-qIu77BsFdds-unsplash

guide för visunext

De bästa skärmarna 2024

De bästa enheterna för klassrum, skyltning och mycket mer i testet

Professionellt Display Test - Bästa listor från experter

I det här bildskärmstestet har våra experter sammanställt de bästa professionella bildskärmarna för olika användningsområden. Med de bästa listorna hittar du alltid rätt skärm - oavsett om det är för kontoret, klassrummet, som videovägg eller digital signage-lösning. På visunext hittar du all information du behöver för att enkelt kunna jämföra skärmarna med varandra. Om du har några frågor hjälper våra experter dig naturligtvis gärna.

Innehåll

De bästa interaktiva skärmarna

Interaktiva pekskärmar är lämpliga för användning i skolor och mötesrum och styrs med fingret eller en pekpenna. Beroende på teknik kan flera användare arbeta på skärmen samtidigt.

De bästa skärmarna för digital skyltning

Digital Signage-displayer är den moderna lösningen för riktad digital reklam. En 24/7-frisläppning möjliggör användning i kontinuerlig drift. Tack vare den höga ljusstyrkan kan displayerna även användas utomhus. Interna innehållssystem eller externa skyltspelare med lämplig programvara säkerställer en smidig innehållsförsörjning.

De bästa videoväggarna

Videowall-displayerna är särskilt lämpliga för installation i en videovägg tack vare sin smala ram. Displayerna kan enkelt anslutas till varandra med daisy chain-teknik. En release för 24/7 kontinuerlig drift gör displayerna särskilt attraktiva. Detta gör att du kan presentera digitalt innehåll dygnet runt.

De bästa skärmarna för klassrum

Klassrumsskärmarna ersätter både overheadprojektorn och TV-vagnen och är ett attraktivt tillskott för modern, digital undervisning. De stora skärmdiagonalerna säkerställer att innehållet är lätt att läsa även i de bakre raderna. Pekskärmar gör lektionerna mer interaktiva än någonsin.

Bildskärmar - De vanligaste frågorna

Bildskärmar blir allt viktigare på företag, utbildningsinstitutioner och inom den offentliga sektorn. Både det breda använd ningsområdet och den snabba installationen gör bildskärmar till ett attraktivt alternativ till kombinationen av beamer och skärm. Professionella bildskärmar erbjuder betydligt fler funktioner än sina småbröder, de konventionella TV-apparaterna. Dessutom är de i de flesta fall ljusstarkare än TV-apparater och kan användas oberoende av ljusförhållandena i rummet.

Ikonupplösning

Vad måste jag tänka på när jag väljer resolution?

Den önskade upplösningen bör matcha skärmstorleken och det innehåll som visas. Nyare skärmar har vanligtvis en 4K UHD-upplösning. I vissa fall är även Full HD-skärmar möjliga. Men om du vill visa högupplöst innehåll i 4K är det värt att investera i en 4K-skärm.

Eftersom antalet pixlar ökar här kan innehåll visas med detaljrikedom och skär pa även på stora skärmar.
Ikonvisning

Vilka bildskärmar är lämpliga för en videovägg?

I en videovägg är flera bildskärmar placerade bredvid varandra för att skapa en stor helhetsbild. För att undvika stora svarta fält mellan de enskilda bildskärmarna måste man se till att bildskärmarna har en smal ram.

Det är också viktigt att bildskärmarna kommunicerar med varandra. Daisy-chain-tekniken gör det enkelt att ansluta bildskärmarna.
touch-display-nobubble

Vilka är skillnaderna mellan de olika touchteknikerna?

De mest använda touchteknikerna är infraröd och kapacitiv. Medan den infraröda tekniken läser av pennan eller fingret via ett infrarött rutnät på displayytan, känner den kapacitiva tekniken av det tryck som utövas på displayen.

Detta avkänns exakt under displayytan genom spänningen på ytan och säkerställer en ännu mer exakt överföring av beröringen till displayytan. Interaktiva displayer med kapacitiv touchyta är i regel dyrare än displayer med IR-touchteknik.
Ikon glödlampa

Hur ljusstark ska en display helst vara?

Vilken ljusstyrka som krävs för displayen beror i hög grad på användningsområde och installationsplats. Som tumregel gäller: Om displayen även ska användas i solljus eller utomhus krävs minst 700 cd/m², varvid en högre ljusstyrka rekommenderas för bättre igenkänning.

Vid användning i rum med artificiell belysning men utan direkt solljus räcker det ofta med 500 cd/m². Om ljusförhållandena i rummet kan regleras efter behov och ljuset kan dämpas räcker det med 350-450 cd/m²
Ikon med frågetecken

Varför är inte alla bildskärmar lämpliga för 24/7 kontinuerlig drift?

Displayer för 24-timmars användningär utrustade med särskilt tåliga material. Dessa material klarar de höga påfrestningarna från den massiva värmeutvecklingen i enheten.

En display ska alltid användas inom den angivna drifttiden. I annat fall kan irreparabla skador uppstå enheten som inte täcks av garantin
display-wandhalterung-nobubble

Hur hittar jag en lämplig hållare för displayen?

När du väljer ett displayfäste bör du ta hänsyn till displayens storlek och vikt. Kontrollera VESA-monteringspunkterna och se till att de är kompatibla med din bildskärm. Fundera också på om du vill montera bildskärmen på väggen, i taket eller på en vagn.

För videoväggar kan du också använda speciella multi-fästen som kan hålla flera skärmar samtidigt. Du hittar rätt fäste för din bildskärm på visunext.
software-nobubble

Vad måste jag tänka på när jag väljer skyltprogramvara?

När du väljer en mjukvarulösning för skyltning bör du titta på användarvänlighet, anpassningsförmåga till dina behov och kompatibilitet med dina skärmtyper. Andra viktiga aspekter är kostnad, kundsupport och om programvaran har funktioner som schemaläggning och innehållshantering samt stöd för interaktivt innehåll. Det är så du framgångsrikt kan leverera digitalt reklaminnehåll.
Anslutningar för ikoner

Vilka anslutningar bör beaktas vid val av display?

När du väljer skärm ska du se till att den har anslutningsmöjligheter somHDMI och DisplayPort för video och ljud, DVI för äldre enheter och USB-C för mångsidighet . Du bör också fråga om inbyggda USB-hubbar för ytterligare anslut ningsmöjligheter. Vilka specifika krav som gäller beror på dina enheter och användningsvanor.
wireless-nobubble

Hur kan displayerna förses med innehåll trådlöst?

Displayer kan förses med innehåll trådlöst via Wi-Fi, Bluetooth eller speciella tekniker som Miracast eller AirPlay. I detta fall överförs innehållet trådlöst från en enhet (t.ex. dator, smartphone) till displayen.

Vissa bildskärmar har inbyggd Wi-Fi, Miracast eller AirPlay-funktion, medan andra kräver en extern adapter. Det är också viktigt om du vill komma åt videokonferenssystem trådlöst eller använda skärmar med interaktiva funktioner.
kachel_tipps_displaykauf

Köpguide för bildskärmar

kachel_display_oder_fernseher

Projektorer och bildskärmar för företag

kachel1.7

Microsoft Surface Hub

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har ni fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ringer upp dig kostnadsfritt kan du lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.