LED projektorer - den sparsamme och långlivade projektorn

LED projektorer syns sedan länge till i mötes- och klassrum samt på kontor. Nu har även LED projektorerna hittat hem till vardags- och hemmabiorum. LED-tekniken imponerar inte längre bara på företagskunder utan även hemmabiofantaster.


Idéen att använda LED som ljuskälla är inte ny däremot saknade den den starka ljusstyrkan för en bra projektion. Med åren har LED tekniken utvecklats, ljusstyrkan blev starkare och bildkvaliteten förbättras.

Moderna LED projektorer är framförallt kända genom den kompakta konstruktionen och mobilitet. Mini LED projektorer syns framförallt hos säljare som dagligen visar sitt innehåll på olikaa platser.

 

För mötesrum är LED projektorer platssparande och tystlåtna projektorer. Utöver det är LED projektorer snabba att starta igång jämfört med andra projektorer med vanliga lampor. Du behöver alltså inte slösa tid på uppstartning av lampan utan kan köra igång direkt! !

LED projektorer är även en konkurrent till vanliga hemmabioprojektorer med kvicksilverlampor tack vare den låga strömförbrukningen. I jämförelse med vanliga lampor behöver LED projektorer betydligt mindre ström.

 

Tänker man även på den långa livslängden på LED lampor är det extra tydligt hur effektiva de här. Med vanliga lampor i hemmabioprojektorer märker man en försämrad ljusstyrka efter 3000-4000 timmar. LED lampor tappar inte ljusstyrka och kan därför jämföras med en TV, vilket är extra intressant för hemmaanvändning.

Vorteile der EB-14er Serie

Sammanfattning av fördelar

  • Väldigt lång lamplivslängd
  • Inget byte av lampor
  • Inga extra underhållskostnader för lampbyte
  • Låg strömförbrukning
  • Lägre ljudnivå än vanliga projektorer med vanliga lampor
  • Snabbare uppstartning än projektorer med vanliga lampor
  • Kompakt konstruktion av mobila projektorer

Till alla LED projektorer

 

 

LED projektor: även med Full HD, UHD och 3D

När det kommer till upplösning halkar inte LED heller efter. LED projektorer har idag högupplösta format som Full HD (1920 x 100 pixlar) och UHD (3840 x 3160 pixlar) samt WXGA (1280 x 800) som fortfarande är standarden för presentationer. WXGA (1280 x 800).


Vissa LED projektorer kan även visa 3D innehåll.Även 3D fantaster kan alltså hitta en passande LED projektor! .

Så fungerar en LED projektor

En LED projektor fungerar i princip som en vanlig projektor med ett DLP, LCD eller SXRD. Här används en lampa med tre LED enheter i grundfärgerna röd, grön och blå. I laser LED hybrid projektorer visar en blå laser färgen blå och tillsammans med fosforhjulet färgen grön.

LED är ingen teknologi som skapar bilder som LCD, 3LCD, DLP, LCoS eller SXRD utan LED enheten sitter i själva lampan. .

LED projektorer i jämförelse

Mini LED projektor


Mini LED Beamer


Mini LED projektorer är extra konstruerade för dem som är på språng! Vissa modeller är till och med så små att de får plats i en jackficka. Även om de här små LED projektorerna inte har samma ljusstyrka som större modeller är de extremt mobila och enkla att använda. Om du ofta åker runt och visar presentationer eller andra innehåll passar en mini LED projektor perfekt


Köp mini LED projektor

LED projektor för företag


Office LED Beamer


LED projektorer har en väldigt lång livslängd. Därför tillkommer inga extra kostnader som annars skulle uppstå vid lampbyte. Speciellt för företag är detta intressant då man på detta sätt inte endast sparar pengar utan även tid. LED projektorer kan användas inom olika sorters mötes- eller konferensrum däremot rekommenderar vi laser hybridprojektorer i miljöer med väldigt mycket ljus då de har bättre ljusstyrka.


Köp LED projektor för företag

LED laser hybrid projektor


LED Laser Hybrid Beamer


Laser LED hybridprojektorer är på två punkter betydligt bättre än vanliga LED projektorer: de har högre ljusstyrka och bättre kontrast. En av de kändaste tillverkarna när det kommer till LED laser hybridprojektorer är Casio. Den japanska projektor-tillverkaren är perfekt för utbildningsväsendet.


Köp LED laser hybrid projektor

LED projektor: praktiska funktioner

LED projektorer kommer med flera praktiska egenskaper och funktioner. Här tar vi upp de mest intressanta.

 

Inbyggda högtalare

Den kompakta konstruktionen är perfekt för att ta med sig för en filmkväll eller en affärsresa för presentationer och föreläsningar. Ofta fattas då en högtalare eller att anslutningsmöjligheten för en kabel kan bli svårlöst. Just av den här anledningen har många tillverkare valt att bygga in högtalare i sina projektorer. Att synka bild och ljud går därför smidigt och utan krångel med extra kablar.Kom igång inom 10 sekunder

Starta igång din projektor och kör igång direkt inom 10 sekunder. Speciellt för företag eller skolväsendet är detta en viktigt för att spara tid.Direct-Power-Off

Förutom en snabb uppstartning har projektorerna även en Direct Power Off för en snabb avstängning. På så sätt slipper du vänta på att lampan ska svalna och kan mitt i allt stänga av projektorn utan att den påverkas negativt.Wi-Fi

För att slippa kablar har även vissa projektorer inbyggt Wi-Fi för trådlös överföring av bild och ljud. Viktigt att tänka på här är att du då inte samtidigt kan vara ansluten till något befintligt nätverk då enheter endast kan vara ansluten till ett trådlöst nätverk i taget.

Tips:: På vår <img">WLAN-beamer sida lär du dig allt om trådlösa projektorer..
 

Casio LED projektor för skolan

Casio är kända för sina högkvalitativa skolprojektorer. Projektorerna uppfyller de viktigaste kraven för användning inom utbildningsväsendet: de är energisnåla och enkla att använda. Livslängden på ljuskällan är även ett plus för att slippa extra underhållskostnader.

 

Läs mer om Casios LED projektorer för skolor.

 

Casio LED Beamer für die Schule

Casio skolprojektorer

 


 

Beamershop24 Ansprechpartner

Har du några frågor? Vi råder dig också personligen - vi ser fram emot ditt samtal eller e-post! Om du hellre vill ringa tillbaka till oss, lämna oss helt enkelt dina kontaktuppgifter.
 kontakt kontaktperson