beamer_fernseher_bild

Projektor eller TV i vardagsrummet/hemmabio?

Fördelar och nackdelar med projektorer och TV-apparater

Vilket är det rätta valet för ditt vardagsrum eller din hemmabio - projektor eller TV? Vi presenterar de viktigaste skillnaderna mellan de två typerna av apparater i detalj!

Ta reda på nu vilka fördelar en projektor eller en TV ger dig och vilken enhet som passar bäst i ditt hem.

Innehåll

Projektor och TV: en jämförelse av fördelarna

projektor-nobubble

Fördelar med projektorer

  • Projektionsstorlekar som överskrider tillgänglig skärmdiagonal
  • billigare än TV-skärmdiagonaler av jämförbar storlek
  • mer utrymmesbesparande än en TV
  • högkvalitativa färger och kontrast
  • riktig hemmabio
Ikonbild

Fördelar med TVs

  • jämförbart låga priser för små diagonala skärmar
  • knappt någon installationsinsats
  • god bildkvalitet oavsett omgivande ljus

Vi rekommenderar projektorer för en riktig hemmabioatmosfär i stort format - det finns inget bättre. TV-apparaterna lämpar sig för daglig användning av TV-programutbudet.

Fördelarna med en projektor i detalj

Om du lägger stor vikt vid en så stor bild som möjligt är en projektor det första och enda rätta valet. Det är bara med en projektor och en duk som du kan uppleva stor bio! Eftersom de flesta användare har ett mörkt hemmabio-rum spelar det omgivande ljuset en mindre viktig roll. Om du däremot kör apparaten i mycket ljusa rum och inte har någon möjlighet att mörklägga eller bara tittar på film ibland, erbjuder en TV tillräckliga funktioner.

Hemmabio med beamer som visar en fotbollsmatch

För ett liknande pris erbjuder en projektor dock en betydligt större bilddiagonal och naturliga, kontrastrika färger. Även byteslamporna för projektorn är numera betydligt billigare och underhållskostnaderna har därför minimerats. Med en LED-projektor är den här faktorn redan helt eliminerad.

Sammanfattning: En projektor erbjuder många fördelar jämfört med en TV. Vi förklarar hur du enkelt kan hitta din idealiska projektor i vår köpguide för projektorer!

Kombinera projektor och TV

Projektorer och TV kompletterar varandra på ett utmärkt sätt: du kan till exempel använda TV:n för korta serier eller nyheter och njuta av din favoritfilm eller serie på storbildsskärmen på kvällen. 

Projektor med ultrakort kast: UST-projektorer

Om du vill kombinera det bästa av en tv och en projektor i en och samma enhet rekommenderar vi en projektor med extremt kort räckvidd. En ultra short-throw-projektor (UST), ofta även kallad ultra short-distance-projektor, är en typ av projektor som trollar fram en magnifik king-size-bild på väggen från ett mycket kort avstånd (bara några centimeter!). Den imponerande bildbredden på 2,20 m kommer att fånga allas ögon.

Våra favoriter bland TV-projektorerna

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.