beamer_fernseher_bild

Projektor eller TV i vardagsrummet/hemmabio?

Fördelar och nackdelar med projektorer och TV-apparater

Vad är det bästa valet för vardagsrummet eller hemmabion - beamer eller TV? Vi presenterar de viktigaste skillnaderna mellan de två apparattyperna i detalj!

Ta reda på vilka fördelar en beamer eller en TV ger dig och vilken apparat som är lämplig för ditt hem- bestäm själv!

Innehåll

Projektor och TV: en jämförelse av fördelarna

projektor-nobubble

Beamer fördelar

  • Projektionsstorlekar utöver tillgängliga skärmdiagonaler
  • billigare än TV-skärmsdiagonaler av jämförbar storlek
  • mer utrymmesbesparande än en TV
  • färger och kontrast av hög kvalitet
  • Reflektion av skärmen ger behagligt och tyst ljus
  • riktig hemmabio
Ikonbild

Fördelar med TV

  • jämförbart låga priser för diagonaler för små skärmar
  • knappt något installationsarbete
  • bra bildkvalitet oberoende av omgivande ljus

Vi rekommenderar beamers för riktig hemmabiostämning i storformat - det finns inget bättre. TV-apparater är lämpliga för daglig användning av TV-programutbudet.

Fördelarna med en beamer i detalj

Om du lägger stor vikt vid största möjliga bild är en beamer det första och enda rätta valet. Endast med en projektor och en skärm kan du uppleva fantastisk film! Eftersom de flesta användare har ett mörkt hemmabiorum spelar omgivande ljus en mindre viktig roll. Men om du använder enheten i mycket ljusa rum och inte har någon möjlighet att mörklägga eller bara tittar på film ibland, erbjuder en TV tillräckliga funktioner.

Hemmabio med beamer som visar en fotbollsmatch

Men för ettliknande pris får du med enbeamer enbetydligt större bilddiagonal och naturliga, kontrastrika färger. Även strålkastarnas utbyteslampor är nu betydligt billigare och underhållskostnaderna har därför minimerats. Med en LED-beamer är denna faktor redan helt eliminerad.

I ett nötskal: En beamer erbjuder många fördelar jämfört med en TV-skärm. I vår köpguide för beamer förklarar vi hur du enkelt hittar din perfekta beamer!

Kombination av beamer och TV

Projektoroch TV kompletterar varandra på ett utmärkt sätt: Du kan t.ex. använda TV:n för korta serier eller nyheter och njuta av din favoritfilm eller blockbuster på den stora skärmen på kvällen. Våra kontaktpersoner förklarar gärna för dig på telefon eller via e-post hur du bäst använder projektorn och TV:n tillsammans!

Ultra-short-throw-projektor: strålas kort, ses långt borta

Om du vill kombinera det bästa från en TV och en projektor i en och samma enhet rekommenderar vi en ultra-short-throw-projektor. En ultra-short-throw-projektor (UST), ofta även kallad ultra-short-distance-projektor, är en typ av projektor som på mycket kort avstånd (bara några centimeter!) trollar fram en magnifik kingsize-bild på väggen. Den stolta bildbredden på 2,20 m drar blickarna till sig.

Våra favoriter bland TV-projektorer

De viktigaste frågorna om jämförelsen mellan beamer och TV

TV-apparater har jämförelsevis låga priser för mindre skärmdiagonaler och kräver nästan ingen installation. De erbjuder också bra bildkvalitet oberoende av omgivande ljus och finns nu även i 4K.
TV:n lämpar sig för daglig användning av TV-utbudet och är ett bra val när det inte är nödvändigt med en riktig hemmabioupplevelse med stora projektionsstorlekar och 4K-upplösning.
Beamers erbjuder projektionsstorlekar bortom tillgängliga skärmdiagonaler, är billigare för jämförbara storlekar, mer platsbesparande än TV-apparater, levererar högkvalitativa färger och kontrast och ett behagligt och lugnt ljus. De möjliggör också en äkta hemmabioupplevelse med 4K-upplösning, perfekt för filmer med fantastisk bildkvalitet.
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har ni fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ringer upp dig kostnadsfritt kan du lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.