Skärm och beamer på en terrass
Lösningar för privatkunder

Projektion i dagsljus på terrassen

Du kan också projicera utomhus i dagsljus. För detta behöver du dock mer än bara en ljus projektor och en lämplig skärm. Korrekt placering av dessa komponenter är minst lika viktigt för en bra projektion. Projektionsvägen mellan projektorn och skärmen måste vara avskärmad från yttre ljus.

Innehåll

Lika viktigt är att enheterna är anslutningsbara till varandra. Både projektorn och Blu-Ray-spelaren eller annan uppspelningsenhet som används, inklusive ljudsystemet, måste vara korrekt anslutna till varandra. Beroende på vilken modell av enheterna som används kan detta innebära krävande installationer.

panorama6_b_v3

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för terrasser

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för terrasser av alla storlekar. Vi tar hand om planeringen, valet och hela installationen av apparaterna åt dig.

acer-h6815bd

Kraftfulla strålkastare

 • hög ljusstyrka för starkt omgivningsljus
 • Projektionsytor med en bredd på upp till 3 meter är möjliga
 • kraftfull lins för placering nära skärmen
Ikon glödlampa

ljusstyrka

5.000 lumen (minst) för LCD-projektorer och 6 000 lumen (minst) för DLP-projektorer för en skärmbredd på cirka två meter i en paviljong eller ett garage som är mörkt. För ett bättre projektionsresultat rekommenderas dock en högre ljusstyrka.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller XWUXGA (1 920 x 1 200) i 16:10-format. Om budgeten inte tillåter dessa upplösningar är en projektor med WXGA-upplösning (1 280 x 800) ett alternativ, men med begränsningar i bildkvaliteten.
Ikonväxel och verktyg

Montering

Om det finns ett fast tak, till exempel i ett garage, rekommenderas takmontering. Annars bör projektorn placeras på ett bord framför skärmen.

Experttips:

Använd en projektor med vidvinkeloptik för att komma nära skärmen. Projektionsbanan bör inte utsättas för solsken eller dagsljus. Installationsprojektorer med valfri vidvinkeloptik är ett alternativ för större skärmytor.
celexon-leinwand-ultramobil-professional-120-x-90-cm

Skärmar för den perfekta utomhusbiografen

 • mobil skärm för maximal flexibilitet
 • svart baksida (absorberar ljus som kommer bakifrån)
 • en skärmbredd på upp till 3 m kan realiseras
Mått på canvas-ikonen

Skärmstorlek

När du väljer skärmstorlek ska du se till att skärmen fortfarande passar in i paviljongen eller garaget. Bildens höjd bör baseras på den tillgängliga höjden. Exempel: 200 x 125 cm. Skärmens höjd bör inte ta upp hela rummets höjd. det bör finnas minst ett avstånd på 80 cm till golvet.
Ikondukar

Typ av skärm

Beroende på var du ställer upp skärmen kan du välja mellan en stativskärm, en mobil skärm eller en vikbar ramskärm. På grund av det lilla utrymme som krävs rekommenderas en mobil skärm med gasfjädrar för snabb uppställning.
Icon Canvas framsida och baksida

Svart baksida

Skärmens baksida bör vara svart så att ljuset som kommer bakifrån inte stör projektionen. I annat fall måste skärmen vara extra avskärmad bakifrån. Se till att skärmen inte utsätts för direkt solljus.

Experttips:

När du väljer en skärm ska du se till att den passar så bra som möjligt till projektorns format. En projektor med full HD-format kräver t.ex. en 16:9-skärm. Om formatet på projektorn och skärmen stämmer överens kan du rama in bilden i den svarta maskeringen på skärmen.

marantz_mm8077

Enkel ljudinstallation

 • ljudet kommer från källan eller projektorn
 • Stereoljud är den optimala lösningen för ett sådant projekt
 • Bluetooth som ett valfritt överföringsalternativ om en trådbunden lösning inte är möjlig
Icon högtalare

Uteffekt

Uteffekten måste väljas beroende på publikens storlek. En större Bluetooth-högtalare räcker ofta för att ge ljud till terrassen utan att störa grannarna. Du är dock oftast på den säkra sidan med två högtalare på 20 watt.
Ikon 3.5mm jack

Anslutning

Hur kommer ljudsignalen från källan till högtalaren? Anslutningsalternativ via 3,5 mm jack eller stereo cinch är obligatoriska. Beroende på högtalare eller system kan Toslink-gränssnitt vara intressanta

Icon Wireless

Trådlös

Om en trådbunden ljudlösning inte är ett alternativ kan du välja att använda en trådlös anslutning, t.ex. Bluetooth. Var uppmärksam på synkroniseringen av bild/ljudsignalen. Om denna inte stämmer överens är en trådbunden överföring den bättre lösningen.

Experttips:

Den valda projektorn ska helst ha en 3,5 mm jackutgång. Detta gör att du kan skicka ljudsignalen direkt till en högtalare som är placerad nära projektorn. Detta förhindrar att ytterligare kablar blir en snubbelrisk och att man köper särskilt långa ljudkablar.

Våra höjdpunkter för dagsljusstrålkastare

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.