AdobeStock_272103367

Projektor eller display för ditt företag

Projektor eller offentlig visning i affärer? För- och nackdelar med projektorer och displayer.

Vill du utrusta ditt företag med professionell presentationsteknik? Då har du två alternativ: Både projektorer och professionella displayer uppfyller kraven för imponerande presentationer. Beslutet mellan en projektor och en display är dock inte så enkelt. Vi förklarar vilken teknik som lämpar sig bäst för vilken tillämpning och vilka kriterier du bör titta på.

Innehåll

Användningsområden för projektorer och displayer

Projektorer och displayer kan användas i många olika tillämpningar - i klassrummet, i mötesrummet, men också i skyltfönstret. Vi presenterar kortfattat de viktigaste kriterierna som du måste tänka på innan du köper.

Storlek på rummet

Raumgroesse

Om du är ute efter en stor bild är en projektor det rätta valet för dig. Med en bildbredd på över 200 cm kan projektorer visa en betydligt större bildyta jämfört med displayer och är dessutom billigare.

Professionella displayer erbjuder dig en begränsad bilddiagonal och är ett bra alternativ för mindre rum. Alternativt kan du också använda en kortdistansprojektor. Dessa har fördelen att användarna inte bländas och att ingen skugga kastas.

Ljusstyrka

Helligkeit

En offentlig display är mindre känslig för omgivande ljus än en projektor. För att projicera en högkvalitativ bild även i ljusa miljöer måste projektorer ha en mycket hög ljusstyrka. Kontrastförhållandet lider dock av ljusstyrkan. Särskilt inom skyltningssektorn och på platser med mycket starkt omgivande ljus är en display därför lämplig för att uppnå en skarp bild även under svåra ljusförhållanden.

Rörlighet

Mobile

Särskilt inom företagssektorn är presentationer i mötesrum, hos kunder och på affärsresor en del av vardagen. Mobila projektorer som du enkelt kan transportera är den idealiska lösningen. De övertygar alla med sin låga vikt och praktiska funktioner som till exempel presentation direkt från ett USB-minne eller automatisk keystone-korrigering. Mobila projektorer är idealiska för flexibel användning på affärsresor!

Interaktivitet

Interaktiv

När det gäller interaktivitet är touchdisplayer särskilt övertygande. De lämpar sig för användning i konferensrum såväl som i klassrum i skolor. I mötesrummen kan du hålla interaktiva presentationer och främja samarbete med en display. När de används i skolor ersätter displays numera den traditionella svarta tavlan. När displayen används tillsammans med en dokumentkamera är den en utmärkt kombination för modernt, interaktivt lärande!

Projektor och display i jämförelse

Både projektorer och displayer kan visa sina styrkor i olika tillämpningar. Tumregeln är följande: för stora bilder och mobil användning bör du föredra en projektor; för mycket omgivande ljusstyrka och ljusa rum är en professionell display fördelaktig.

Projektor och display i jämförelse

Ikon Beamer med plustecken

Fördelar med projektorer

  • Stora bildstorlekar möjliga
  • Billigare för stora bildområden
  • Lättare att använda för mobil användning
  • Känner igen olika upplösningar och format 
Ikonvisning med plustecken

Fördelar med displayer

  • Mindre känslig för omgivande ljusstyrka
  • Tystare - ingen fläkt
  • Lätt underhåll - inga lampor behöver bytas ut
  • Inga skuggor vid presentationer

Våra rekommendationer för projektorer

Våra rekommendationer för displayer

Slutsats: Projektor eller display?

För stora bildområden är en projektor den bästa och billigaste lösningen. I små klassrum eller mötesrum är däremot en kortdistansprojektor eller en professionell display attraktiv.

För lösningar med mycket omgivande ljus och digital skyltning kan du använda en stor display om en ljus projektor är för dyrt. Om du byter användningsplats däremellan är en mobil projektor snabb och enkel att montera. 

I vår köpguide för projektorer och vår köpguide för displayer kan du på förhand ta reda på de viktigaste egenskaperna, användningsområdena och köpkriterierna för projektorer och displayer.

För att säkerställa att din projektion blir perfekt har vi också ett brett utbud av projektorduk för alla ändamål. Om du bestämmer dig för en kombination av projektor och projektorduk presenterar vi de olika duktyperna och användningsområdena i detalj i vår köpguide för projektordukar.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.