barco-clickshare-konferenzraum

Display eller TV i konferensrummet?

Fördelarna med en professionell display för användning på företag och utbildningsinstitutioner

Professionell display eller TV för ditt konferensrum?

En TV är perfekt för att titta på eller streama TV i vardagsrummet. Men om du vill utrusta din skola eller ditt företag med en TV för att visa presentationer eller hålla videokonferenser är funktionerna begränsade. Vi visar dig fördelarna med professionella bildskärmar för företag och varför det är värt att investera i högkvalitativ konferensrumsutrustning.

Innehåll

Professionell display och TV: En jämförelse av fördelarna

Kraven på affärs- och konferensrum förändras alltmer. Det handlar inte längre bara om ren visning av innehåll, utan också om interaktion och samarbete mellan deltagarna i en konferens eller i en skola. Vi presenterar fördelarna med displayer jämfört med traditionella TV-apparater och förklarar varför de är det bättre valet för professionella miljöer som konferensrum eller utbildningsinstitutioner.

Fördelar med bildskärmar

Våra rekommendationer för displayer

Fördelar med tv-apparater

För professionella tillämpningar är bildskärmar förstahandsvalet. Vissa fördelar finns dock även på TV-sidan.

Icon Discount

Billigare än en display

Redan för ca 1000 euro kan du få en 75-tums (189 cm) TV.

Ikon fjärrkontroll

Enkel och intuitiv användning

Smart-TV-apparater kan styras med din mobiltelefon eller surfplatta. På så sätt kan du snabbt och trådlöst spela upp en video eller serie via en streamingtjänst

persoenliches-gespraech-nobubble

Underhållning i väntrum

Business-TV kan också användas för att engagera eller informera väntande kunder. De kombinerar några av fördelarna med en TV med fördelarna med en professionell display. Du kan till exempel använda dem för att strömma nyheter och spela upp en bildfilm eller videor

Våra rekommendationer för Business TV

De främsta fördelarna med bildskärmar för kontor och skola i korthet

De viktigaste fördelarna med att displayer är den perfekta utrustningen för dina konferens- och mötesrum sammanfattas kortfattat för dig.

display_vorteie___berblick

Dina fördelar i korthet

  • Kontinuerlig användning upp till 24/7 möjlig
  • användbar med pekskärm
  • många anslutningsmöjligheter
  • bekväm skärmdelning och multiscreen

De viktigaste frågorna om användningen av bildskärmar i konferensrummet

Även om bildskärmar ibland kan vara dyrare att köpa, gör deras högre kvalitet, hållbarhet och extrafunktioner dem till den överlägsna lösningen med bättre valuta för pengarna i det långa loppet.
Bildskärmar är oftast mycket ljusstarkare och erbjuder ytterligare funktioner som pekskärmar och skärmdelning, vilket gör dem idealiska för företagspresentationer och videokonferenser. De är också oftast mer energieffektiva, mycket mer hållbara och kräver mindre underhåll, vilket gör dem till det mer kostnadseffektiva alternativet på lång sikt.
Även om det varierar från modell till modell är bildskärmar i allmänhet mer robusta och tillförlitliga än TV-apparater och är konstruerade för att fungera mycket längre (upp till 24/7).
Ja, Zoom kan överföras till TV:n genom att ansluta din bärbara dator eller spegla skärmen på din terminal till TV:n. Då används dock kameran och mikrofonen på din terminal. För privata onlinemöten är detta fullt tillräckligt. Men om du vill göra ett professionellt intryck på dina kunder är en konferenslösning i kombination med en skärm ett bättre val.
Högupplösta skärmar, gärna med interaktiva funktioner, är den perfekta utrustningen för mötesrum eftersom de ger en klar och skarp bild och uppmuntrar till samarbete i konferensen.
Personal i ett mötesrum tittar på en skärm med en pågående videokonferens

Vår guide om zoomlicenser

Alla känner till Zoom, men inte alla är medvetna om den fulla potentialen hos den molnbaserade allt-i-ett-programvaran för videokonferenser. I vår guide avslöjar vi alla fördelar med Zoom för företag och offentliga institutioner. Våra visunext-experter hjälper dig gärna att utrusta dina konferens- och mötesrum.

Vår hårdvaru- och mjukvarulösning för dina konferensrum

Hitta den perfekta inredningen för dina mötesrum på visunext.

Slutsats: Display eller TV för företag?

För professionell användning är bildskärmar förstahandsvalet. De är särskilt utformade för professionell användning i mötesrum. Med sin långa drifttid och specialfunktioner som pekskärmsfunktioner och integrering av företagsappar erbjuder de en hög nivå av interaktivitet och produktivitet som vida överstiger möjligheterna med konventionella TV-apparater.

Särskilt anmärkningsvärt är skärmarnas anslutningsmöjligheter, som gör att innehåll från en mängd olika enheter enkelt kan överföras och visas på flera skärmar samtidigt. Detta underlättar kommunikationen och samarbetet inom teamet och gör mötena mer effektiva.

Dessutom ger skärmarna utmärkt läsbarhet och synlighet, oavsett ljusförhållandena i rummet, tack varederas högre ljusstyrka ochdisnivå. Inbyggt dammskydd ger längre livslängd, vilket motiverar en långsiktig investering i den nya utrustningen. För kommersiella miljöer där underhållning är av största vikt, t.ex. väntrum på läkarmottagningar, kan dock business-TV vara ett lämpligt val. Men när effektivitet, flexibilitet och anpassningsbarhet är avgörande är professionella bildskärmar den perfekta lösningen.

För att hitta rätt displaylösningar för dina applikationer ger våra visunext-experter dig gärna individuell rådgivning.

Exempel på displayapplikationer på Samsung Flip

Samsung Flip Pro WM75B interaktiv skärm är perfekt för företag och utbildningsinstitutioner. Den kännetecknas av sin mycket stora arbetsyta, som är perfekt utformad för samarbete. I den här videon kan du lära dig mer om de viktigaste funktionerna och exempel på användning.

thumbnail_samsung_flip_wm75b

Fler videor om ämnet display

Detta kanske också intresserar dig

kachel_tipps_displaykauf

Översikt över displayen

kachel_die_besten_displays

Testvinnare för display

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har ni fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ringer upp dig kostnadsfritt kan du lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.