Hemmabio med beamer som visar en fotbollsmatch

Trådlösa-projektorer: Vad den trådlösa projektorn kan göra

Presentera trådlöst med våra WLAN-projektorer

Många projektortillverkare utrustar sina projektorer med WLAN. En funktion som får allt fler fans inom hemmabio och företagssektorn. Vad är hemligheten med en trådlös projektor? Vi avslöjar fördelarna och nackdelarna.

För- och nackdelar i en översikt

Projektorer med Wi-Fi blir allt populärare. Detta beror inte minst på att allt fler WLAN-projektorer matas med innehåll trådlöst från en smartphone eller surfplatta.

Våra WLAN projektorer höjdpunkter

Så här gör du din projektor WLAN-kompatibel

Det finns två alternativ för en trådlös anslutning till projektorn:

uebertragungsqualitaet-nobubble

Projektorn har en inbyggd Wi-Fi-mottagare:

Anslut sedan din WLAN-aktiverade enhet direkt till projektorn. Vissa tillverkare har en WLAN-dongel med vissa projektormodeller. Denna kopplas helt enkelt in i motsvarande gränssnitt. Vanligtvis tillhandahålls HDMI eller USB för detta ändamål.

usb-nobubble

Projektorn har ingen inbyggd Wi-Fi-mottagare:

Om din projektor har en MHL-kapabel HDMI-anslutning kan du köpa en WLAN-dongel. Om så inte är fallet finns det naturligtvis också WLAN-donglar för HDMI utan MHL-stöd och USB-donglar. Du behöver dock ett extra nätaggregat för att driva dongeln.

De två sätten att ansluta sig:

wlan-moeglichkeiten

Projektera på ett smart sätt: Från smartphone eller surfplatta via Miracast

Miracast är en standard för skärmvisning. Den gör det möjligt att strömma ljud- och videoinnehåll från mobila enheter som surfplattor och smartphones. Du kan till exempel enkelt strömma videor från din smartphone till en Miracast-aktiverad projektor via Miracast. För detta bör din mobila enhet också vara Miracast-aktiverad.

Situationen är liknande med WiDi (Intel Wireless Display). Här är det till och med möjligt att strömma från en enhet med WiDi-drivrutin till en projektor med Miracast-stöd.

Miracast och WiDi stöder båda videoupplösningar upp till 1920 x 1080 pixlar (Full HD).

Trådlösa HDMI-apparater: Upplev trådlös Full HD

Förutom en vanlig WLAN-överföring, som kan användas med en projektor via en USB-dongel eller via en MHL-adapter, erbjuder allt fler projektorer en trådlös HD-lösning som kan köpas som tillval.

Den här lösningen fungerar vanligtvis på HDMI-basis och förses antingen med ström via en separat strömförsörjningsenhet eller via en MHL-kompatibel HDMI-anslutning. Den trådlösa HD-lösningen använder en sändare och en mottagare. Sändaren är vanligtvis ansluten till källan via HDMI. Som källa kan du använda en Blu-ray-spelare, en bärbar dator, en spelkonsol eller en set-top-box.

wlan-dongle-beispiele-removebg-preview

Acer trådlös HD-uppsättning

Acer Wireless HD Set består av en sändare och en mottagare. I det här fallet överförs signalen via en 60 GHz-anslutning, vilket garanterar god överföringsstyrka.

acer-wireless-hd-set

Den överförda signalen kan vara upp till 1080p / 60f. Detta inkluderar även 3D-kompatibilitet. Själva överföringen sker med upp till 4 gigabit per sekund, och det utan komprimering. Acer Wireless HD Set är alltså inte bara lämplig för Acer Hidden Port-modellerna, utan även för alla andra projektorer med HDMI-anslutning. Med en lösning som Acer Wireless HD Set blir projektorernas WLAN-funktion ännu mer intressant - särskilt för hemunderhållning!

Acer Hidden Port Design

Acer går ett steg längre än andra tillverkare när det gäller WLAN. Vanligtvis ansluts dongeln till projektorns baksida - oavsett om det är USB eller HDMI. Nu, med projektorn Acer H7550ST, har Acer tagit steget mot så kallad "hidden port design".

acer-hidden-port-design

Den här konstruktionen har en MHL-kapabel HDMI-port som är gömd i projektorns hölje och en USB-kabel för att driva en icke-MHL-kapabel dongel. Den lilla anslutningsboxen stängs igen av det övre locket efter installationen. Den här lösningen är inte direkt synlig, vilket har en positiv effekt på projektorns design. Den skyddar också dongeln från obehörig åtkomst.

Förutom HDMI-anslutningen och USB-kabeln i den dolda portlådan erbjuder de projektormodeller som beskrivs ovan också samma gränssnitt på baksidan. Det innebär att du till och med kan använda dem på två sätt. Du kan till exempel sätta in en Google Chromecast-dongel i projektorn och ansluta en Acer MHL- eller Wireless HD-adapter via HDMI på baksidan. Dessa matchar projektorns design ännu bättre. När det gäller Wi-Fi kan projektorn till och med utrustas med två gränssnitt som kan väljas separat.

kachel_beamer_anschlie__en

Köpguide för projektor

Fylld med den viktigaste informationen om att köpa en projektor!
kachel_beamer_halterung

Anslut projektorn på rätt sätt

Att ansluta en projektor är inte häxeri. Den här guiden gör det bara enklare.
kachel_leinwand

Råd om köp av duk

Projektor och skärm är lagspelare. Vi förklarar vilken roll en bra projektorskärm spelar.
kachel_beamer_projektionsfeachenberechner

Kalkylator för projektionsområde

Ett praktiskt verktyg för att beräkna projektionsavståndet och projektionsstorleken!
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.