apple-iphone-apps

jämförelse av iOS-projektionsappar

iPhone och iPad har blivit en oumbärlig del av det dagliga affärslivet. Nu kan du också presentera direkt från din iPhone, iPod eller iPad tack vare praktiska presentationsappar från vissa projektortillverkare. Vår översikt visar vilka enheter apparna är kompatibla med och vilka filformat de spelar upp, så att du kan hitta exakt den app som passar bäst för dina presentationsvanor.

Innehåll

De populäraste iOS-projektionsapparna i direkt jämförelse

App
Tillverkare
Kompatibel med iPhone och iPad

Filformat som kan spelas upp
Funktioner
Acer eDisplay Pro
AcerPowerPoint, Excel, Word, JPEG, PDF, Keynote, URLKamerabildström Dropbox-stöd Markeringsfunktion Funktion för delad skärm Funktion för delad skärm
Trådlös projektor från Panasonic
PanasonicPowerPoint, JPEG, PDF, Keynote, URLMarkeringsfunktion
Epson iProjection-app
Epson PowerPoint, Excel, Word, JPEG, PDF, Keynote, URL
Markeringsfunktion Fjärrstyrning Molnstöd

Appen Acer eDisplay Pro

Acer eDisplay Pro-appen är för närvarande en av de mest intressanta apparna på marknaden, eftersom den stöder MWA3 MHL-dongeln utöver de vanliga trådlösa donglarna. Detta innebär att många Acer-projektorer med en MHL-kompatibel HDMI-anslutning kan utrustas med WLAN. Jämfört med WLAN-lösningen via USB-dongel är användningen betydligt större tack vare de många funktionerna i MWA3-dongeln.

Appen eDisplay Pro kan spela upp olika filformat, till exempel PowerPoint, Word, Excel och PDF. Även de format som Apple använder för Keynote, Pages och Numbers stöds.

Det är också möjligt att överföra kamerabilden från iDevice. Filmer, t.ex. i MP4-format, kan också spelas upp via appen. Dessutom finns det en funktion för delad skärm som gör det möjligt för upp till fyra användare att presentera samtidigt på en delad skärm.

Du kan se appens funktioner i vår video om appen Acer eDisplay Pro:

Panasonic trådlös projektor-app

Panasonic Wireless Projector App stöds av vissa Panasonic projektors.

Appen är kompatibel med PowerPoint och Keynote för presentationer. PDF-filer och bilder kan också presenteras från appen.

Använd din iPad eller iPhone som en dokumentkamera! Appen kan få tillgång till kameran på din slutenhet. På så sätt kan du spela in föremål eller tryckta texter med iPhone eller iPad och projicera dem samtidigt via projektorn.

panaconic_wireless_projector_app_screenshot_01
panaconic_wireless_projector_app_screenshot_02
panaconic_wireless_projector_app_screenshot_03

Så här ser Panasonic Wireless Projector-appen ut på iPhone.
Källa: https: //apps.apple.com/de/app/panasonic-wireless-projector/id423673959

Tips: Anslut projektorn till WLAN

I vår guide WLAN projektor: Vad den trådlösa projektorn kan göra förklarar vi steg för steg hur du kan ansluta din projektor trådlöst till din smartphone eller surfplatta.

Epson iProjection-appen

Med Epson iProjection-appen kan du ansluta din iPhone eller iPad direkt till projektorn. Till skillnad från andra appar är det inte nödvändigt att ansluta en router mellan dem.

Den är också kompatibel med vanliga filformat som PowerPoint, Keynote och Adobe PDF .

En annan fördel är att appen kan fungera med flera projektorer, eftersom majoriteten av Epsons projektorer kan eftermonteras med en WLAN-anslutning.

Vår tillämpningsvideo visar hur enkelt det är att använda Epson iProjection-appen:

Anslutning av projektorn via Apple Airplay i stället för via appen

Med hjälp av AirPlay kan du ansluta fler Apple-produkter trådlöst till varandra. Många projektorer kan också anslutas till din smartphone eller surfplatta via WLAN, Miracast eller AirPlay.

Fördelen: Du behöver inga ytterligare appar för projektion eftersom funktionen redan är integrerad i iPhone eller iPad.

Vi förklarar hur du använder AirPlay med din projektor i vår guide Anslutning av projektorer till iPhones.

Våra rekommendationer för trådlösa projektorer

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.