Evenemangsrum med presentation på skärm

Lösningar för företagskunder

Bra utrustning för festlokaler

Ett evenemangslokal måste förberedas för många situationer, t.ex. festligheter, konferenser eller till och med föreläsningar. Denna mångsidighet innebär att många olika användningsområden kan komma i fråga.

Innehåll

Vid nästan varje evenemang projiceras olika presentationer. Med hjälp av en projektor kan du skapa vilken presentation som helst i högsta kvalitet. För perfekt integrering av skärmen i rummet är infällda takskärmar den idealiska lösningen.

Vill du kunna reagera på alla situationer? En bordanslutningspanel är till hjälp här och ger full uppkoppling! Lägg irriterande anslutningskablar bara en gång och i framtiden kan mobila enheter anslutas till projektorn utan problem.

I mer än 15 år har vi gett råd och stöttat våra kunder i alla projekt som rör medieutrustning för evenemangsrum. Vi hjälper dig att välja rätt utrustning och tar hand om hela genomförandet!

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för evenemangsutrymmen

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för evenemangslokaler. Vi tar hand om planeringen, valet och hela installationen av utrustningen åt dig.

Projektor och stationär skärm

projektors och stationära skärmar

 • väl lämpad för medelstora till stora evenemangslokaler
 • Projektionsytor upp till 4 meter breda
 • möjlighet till diskret, utrymmessparande integrering i rummet
 • ljusa projektorer med utbytbar optik som tillval
 • trådlös matning via WLAN eller Barco ClickShare
Ikon glödlampa

Ljusstyrka

7.000 lumen (minimum) för LCD-projektorer och 8 000 lumen (minimum) för DLP-projektorer för en skärmbredd på cirka tre meter i ett rum som bara är delvis mörkt.
Ikonupplösning

Montering

Projektorn installeras i taket med ett takfäste eller i en hiss om taket är hängande. Skärmen integreras också optimalt i taket. I övrigt sker installationen i taket.
Ikonverktyg

Konfiguration

Förutom prefabricerade bordstankar finns det lösningar där du kan konfigurera anslutningarna enligt dina önskemål. På så sätt kan du optimera bordsbehållaren för dina användningsområden. Fråga våra experter om den bästa lösningen för dig!

Våra höjdpunkter för projektorn

Experttips:

Ljusintensiva projektorer finns för närvarande endast i begränsad omfattning med 4K-upplösning och är dessutom prisintensiva. Projektorer med 4K-skalering finns också som installationsprojektorer och ger en attraktiv bild i en acceptabel prisklass, som ligger klart över Full HD-upplösningen.

Panel för anslutning av bord från celexon

Paneler för anslutning av bord

 • Kombination av alla signaler i en punkt
 • Vidarebefordran av signaler via en linje till projektorn eller bildskärmen
 • Olika anslutningar för olika källanordningar
 • Platsbesparande infälld i bordet
 • Strömkälla för bärbara datorer
Ikon USB-anslutning

Anslutningar

Under tiden har bärbara datorer och surfplattor en mängd grafiska anslutningar. Det är därför viktigt att en skrivbordskopplingspanel erbjuder så många gränssnitt som möjligt så att den kan ta emot signalerna. För skrivbordskopplingspaneler med få portar är det lämpligt att hålla adaptrar tillgängliga separat.
Ikonkontakt

Nätanslutningar

I skrivbordsanslutningspaneler är strömanslutningar en viktig punkt utöver anslutningarna för signalöverföring. Besökare gillar att ladda sina bärbara datorer eller surfplattor under ett längre arbetsmöte. Se därför till att det finns mer än en nätanslutning i bordstanken.
Ikonväxel och verktyg

Konfiguration

Förutom prefabricerade bordstankar finns det lösningar där du kan konfigurera anslutningarna enligt dina önskemål. På så sätt kan du optimera bordsbehållaren för dina användningsområden. Fråga våra experter om den bästa lösningen för dig!

Experttips:

I många fall är det inte längre nödvändigt att dra de enskilda kablarna från bordsbehållaren till projektorn eller skärmen . Anslut en strömbrytare bakom den bordstank där du slår ihop signalerna. Nu behöver du bara lägga en HDMI- och LAN-kabel(HDBaseT) till skärmen. Detta sparar flera kabelsamlingar och onödigt stora kabelkanaler.
celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Ljudinstallation

 • optimal ljudkvalitet
 • hög prestanda
 • Väggmontering / infälld väggmontering / infälld takmontering / infälld takmontering
 • visuellt tilltalande design
Icon högtalare

Effekt

Ett stort seminarierum, ett mötesrum, ett litet klassrum eller till och med en imponerande hemmabio av hög kvalitet. Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Förutom den elektriska effektkapaciteten är en högtalares effektivitet viktig. Effektiviteten anger i decibel hur högt en högtalare är vid en watt på en meters avstånd.
Icon Music

Ljudkvalitet

Två högtalarkombinationer är vanliga i hemmet och i yrkesmässigt bruk. Kompletta radiatorer kombinerar alla högtalare i ett kabinett. De återger hela spektrumet av en ljudsignal inom sitt frekvensområde. Modulära system överför var och en ett separat frekvensområde. Detta resulterar i otaliga möjligheter (t.ex. diskant/mellanregisterenheter + basenhet). Högtalarnas kvalitet, frekvensområdet, deras arrangemang och placering är avgörande för optimal ljudkvalitet.
Icon People

Driftsbarhet

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Detta resulterar i mycket olika krav på styrningen av en ljudinstallation. Detta sker centralt via en fast installerad kontrollpanel, via flera slutenheter via en app eller via en omfattande mediastyrning.

Experttips

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.
Rådgivning på plats
Rådgivning och kontakt