Projektor eller display för kontoret- vad passar bäst?

Är du intresserad av modern presentationsteknik? Då har vi två alternativ som fyller funktionen: projektor eller display. Valet mellan att köpa en projektor eller en display är däremot inte lätt. Vi förklarar vilken produkt som passar för vilket användningsområde och vad du ska tänka på innan ett köp.


Användningsområden för projektorer och displayer


Raumgröße: Beamer oder Display

Storlek på rummet

Om du önskar en stor bild är en projektor rätt val. Med över 200 cm bildbredd kan en projektor jämfört med displayer visa en betydligt mycket större bild och är även billigare.
Displayer har en begränsad bilddiagonal och är ett bra val för mindre bilder. Här kan ni alternativt välja en kortdistansprojektor. Den stora fördelen med en kortdistansprojektor är den placeras nära väggen och därför inte bländar. Du slipper även skuggor då ingen går i mellan projektorn och duken. Eftersom att kastavståndet är väldigt kort passar det i mindre rum där man inte har så mycket utrymme att sätta en projektor på.Helligkeit: Beamer oder Display

Ljusstyrka

En display är inte lika ljuskänslig som en projektor. För att projicera högkvalitativa bilder i ljusa omgivningar behöver en projektor ha en väldigt hög ljusstyrka. Utöver det påverkas även kontrasten av rumsbelysning. Speciellt för Signage passar displayer bra då de även i ljusa förhållande visar en skarp bild. Är det inte möjligt att mörklägga konferensrummet eller annat rum med mycket belysning är en display det rätta valet.


Mobilität: Beamer oder Display

Mobilitet

Speciellt för företagare på resande fot tillhör presentationer i olika konferensrum för olika kunder vardagen. Här är den bästa lösningen en mobil projektor som enkelt kan packas i en bil eller tas med på ett plan. Tack vare den låga vikten och hos vissa projektorer eller med tillval möjligheten till att trådlöst visa presentationer. De kompakta projektorerna är perfekta för en flexibel användning och enkel transport

Interaktivität: Beamer oder Display

Interaktivitet

När det kommer till interaktivitet övertygar displayer med touch funktion. De passar för både konferens- och klassrum. För företagsanvändning kan du med hjälp av din touch display skapa interaktiva presentationer för förenklade av samarbeten. För skolor kan displayen även användas som en vanlig whiteboard som kan t.e.x användas samtidigt med en dokumentkamera.

Jämförelse av displayer och projektorer


Fördelar med en projektor

Fördelar med en display
Kan skapa stora bilder Vid större bilder billigare
Enklare användning för mobila insatser Kompatibel med olika upplösningar
Inte lika känsliga för ljus Tystare -> ingen fläkt
Enklare att underhålla -> ingen lampa behövs bytas Ingen skugga

Fördelar med en projektor

Kan skapa stora bilder

Enklare användning för mobila insatser

Inte lika känsliga för ljus

Enklare att underhålla -> ingen lampa behövs bytasFördelar med en display

Vid större bilder billigare

Kompatibel med olika upplösningar

Tystare -> ingen fläkt

Ingen skugga

För större bilder och mobila insatser är en projektor att rekommendera, vid mycket ljus från omgivningen rekommenderas en display.

Projektor eller display? - Facit

För stora bilder är en projektorn den bästa och billigaste lösningen. I mindre klassrum eller mötesrum är däremot en kortdistansprojektor eller display ett smart val
Vid mycket ljusinsläpp eller stark belysning samt Digital Signage är en Large Format Display ett bra alternativ som många gånger är billigare än extremt ljusstarka projektorer. Om du tar med dig din projektor är en mobil projektor praktisk. En miniprojektor passar bra för dem som önskar mindre bilder samt enkelt vill ta med sig projektorn överallt.
I vår köpguide för projektorer och köpguide för displayer hittar du de viktigaste funktionerna, användningsområden och andra tips.
För att du ska få till din perfekta projektion har vi ett brett sortiment av projektordukar för alla användningsområden. Om du bestämmer dig för projektor och projektorduk har vi en köpguide för projektordukar med beskrivning av olika dukar för användningsområden.Har du frågor angående val av projektor eller display? Vi erbjuder personlig rådgivning och ser fram emot ett samtal eller mejl. Om du hellre önskar en kostnadsfri återuppringning kan du lämna dina uppgifter här.

Beamershop24 Ansprechpartner

Har du fortfarande frågor eller funderingar? Vi hjälper gärna till personligt också – vi ser fram emot ditt samtal eller ett email! Om du önskar en gratis återuppringning lämna då gärna dina kontaktuppgifter.
 Kontaktformulär Kontaktperson

 

Våra projektor och display rekommendationer

Epson EB-1785W

Epson EB-1785W

Epson EB-1785W är en företagsprojektor för mobila presentationer. Med en vikt på endast 1,8 kg är den extremt portabel och perfekt följeslagare på affärsresor. Projektorn har en WXGA upplösning och en ljusstyrka på 3200 lumen. Den har även funktioner som Wi-Fi och Miracast.
 

Upplösning:1280 x 800 WXGA

Ljusstyrka: 3200 lumen

Anslutningar:HDMI

 • D-SUB 15pin in (VGA)
 • USB typ A och typ B
 • Cinch-video

Till Epson EB-1785W

BenQ RP840G Touch Display

ViewSonic IFP8650

ViewSonic IFP8650 är en storformats touchdisplay på 86 tum och 4K upplösning för interaktivt samarbete. Den kan användas av flera personer samtidigt och har en Plug ´n´play kompabilitet för flera olika källor (PC, Laptop, Mac). ViewSonic ViewBoard möjliggör markerande av innehåll. Utöver det kan du trådlöst projicera till displayen via t.ex. Screen Mirroring.
 

Upplösning:3840 x 2160 4K UHD

Ljusstyrka:350 cd/m²

Anslutningar:HDMI

 • D-SUB 15pin (VGA)
 • USB Typ A
 • Cinch-Video
 • RJ45
 • RS232

Till ViewSonic IFP8650

Panasonic PT-EZ590E

Panasonic PT-EZ590E

PT-EZ590E har utöver den höga WUXGA upplösningen ett bra kontrastförhållande på 10 000:1 samt en väldigt bra ljusstyrka (5400 lumen). Den här intressanta installationsprojektorn är utrustad med lens-shift samt ett flertal valbara objektiv. Så har den i ljusa miljöer även en bra bild!
 

Upplösning:1920 x 1200 WUXGA

Ljusstyrka: 5.400 ANSI Lumen

Anslutningar:HDMI

 • VGA ingång
 • VGA utgång
 • S- video
 • RJ45
 • RS232
 • USB typ A

Till Panasonic PT-EZ590E