shutterstock_86682670_blue_box-b

Köpguide

Affärsprojektorer för mer framgång:

visunext köpråd och test

Bästa projektor för företag Köpguide och test

Ta reda på allt du behöver veta om projektorer för seminarie-, mötes- och fakturarsrum i vår köpguide för projektorer för företag. Vi förklarar de viktigaste projektorfunktionerna och presenterar de bästa projektorerna i vårt Business projektor Test 2024.

Innehåll

Test och rekommendationer för företagsprojektorer

Baserat på vår mångåriga erfarenhet av projektorer för företagsbruk har vi sammanställt ett urval av testvinnande apparater för dig. De projektorer som presenteras här är en särskild rekommendation från våra experter på AV-affärslösningar för företag.

Business projektor Testvinnare 2024

Att köpa en projektor för företag: vad som är viktigast

Det finns många projektoregenskaper som avgör om en projektor är optimalt lämpad för företagsanvändning. Detta bör dock inte avskräcka dig. Vi ska visa dig hur du snabbt kan hitta en lämplig projektor för företag utifrån de viktigaste projektoregenskaperna.

Checklistan för företagsprojektorer hjälper dig med de första stegen:

Ikonformulär med krok

Checklista för Business projektor

 • Användning: Användning: Hemmabio eller företag
 • Teknik: DLP, 3LCD, LCoS, SXRD
 • Rumssituation: storlek, montering, avstånd till skärmen.
 • Upplösning: HD, Full HD, 4K
 • ANSI-lumen: högre värde = ljusare bild
 • Kontrast: högre värde = mer lysande bild
 • Ljudnivå: projektorfläktarna upplevs som högljudda från cirka 32 dB.
 • Anslutningar: Digitala och analoga, ljud och video, kontrollanslutningar.
 • Funktioner: 3D, objektivförskjutning, optisk zoom, keystone-korrigering

Mobil eller stationär projektor - vilken passar bäst?

Storleksförhållande - Stationär projektor | Mobil projektor:
groessenverhaeltniss_2265u

Stationär projektor

Om du bara vill använda en företagsprojektor i ditt mötes- eller konferensrum rekommenderar vi en stationär projektor, t.ex. en installationsprojektor för företagsbruk eller en standardprojektor för stående montering eller montering i taket.

 • bra till mycket bra ljusstyrka
 • god till mycket god bildkvalitet
 • endast en installation krävs
 • större projektionsytor möjliga
 • Val av interaktiva strålkastare
groessenverhaeltniss_1795f

Mobil projektor

Vi rekommenderar projektorer för mobilt bruk om du till exempel behöver hålla PowerPoint-presentationer och föreläsningar på olika platser. Dessa projektorer har vanligtvis mycket kompakta mått och låg vikt. Miniprojektorer, även kallade fickprojektorer, är bland de minsta företrädarna för mobila projektorer.

 • kompakt
 • lättviktiga
 • bärbara
 • låg energiförbrukning
 • snabbt att använda

Är en hög bildupplösning viktig för projektorer för företag?

Bildupplösningen spelar en något mindre roll för projektorer för företag än för hemmabio-projektorer. Den bör dock inte ställas in för lågt. Detta beror på att bildupplösningen hos en projektor har ett betydande inflytande på den totala bildkvaliteten.

En bra projektor som ska övertyga med sin bildkvalitet bör ha minst WXGA-bildupplösning (1 280 x 800). Vi rekommenderar dock en Full HD-affärsprojektor, eftersom Full HD-projektorer kan visa text och bilder lika bra även på större projektionsskärmar.


 • WXGA (1280 x 800 pixlar; 16:10-format)
 • WUXGA (1920 x 1200 pixlar; 16:10-format)
 • Full HD (1920 x 1080 pixlar; 16:9-format)

Hur ljusstark måste en projektor för företag vara?

Detta beror på hur väl du kan mörklägga rummet där du använder projektorn. I princip är projektorer med högre ljusflöde att föredra framför projektorer med lägre ljusflöde.

Vilken skärm är rätt för projektorer för företag?

Om möjligt bör du köpa en skärm som passar till din projektor. Skärmens format matchar då projektorns format för projektionsbilden. Detta innebär att projektionsytan är helt fylld. Det betyder till exempel att en skärm för en företagsprojektor i Full HD (16:9 ) också bör ha formatet 16:9.

Ikoner i olika format

1:1 bildskärmsformat

Du kan naturligtvis också projicera en 16:9- eller 16:10-bild på en 1:1-skärm, men i så fall används inte projiceringsytan helt och hållet. För rum med högt i tak har denna projektor-skärmkombination dock en fördel: längden på 1:1-skärmen kompenserar för höjdskillnaden. Projektionen kan därför bättre anpassas till ögonhöjd.
Ikondukar

Stationära och mobila skärmar

Vi erbjuder även skärmar för både stationär och mobil användning. Stationära skärmar är fast monterade och redo för omedelbar användning, medan mobila skärmar först måste sättas upp före varje användning på en ny plats. Den genomtänkta konstruktionen av de mobila skärmarna gör dock att de snabbt kan sättas upp.
Ikon fjärrkontroll

Användning av canvas

Den största fördelen med stationära skärmar jämfört med mobila skärmar är att man kan välja mellan två olika driftskoncept: du kan antingen välja en skärm med manuell drift eller en skärm med inbyggd motor för bekväm hantering.
Vår köpguide för projektionsskärmar hjälper dig att välja rätt projektionsskärm!

Tips: Vi erbjuder även skräddarsydda projektionsskärmar med en maximal bredd på upp till 24 meter. Det är bara att ringa oss för en kostnadsfri konsultation!

Våra rekommendationer för dukar

Mest populära miniprojektorer 2024

Den bästa projektortekniken för fakturaret: LCD eller DLP?

DLP (Digital Light Processing) och LCD (Liquid Crystal Display) är två projektionstekniker som ofta används i projektors. DLP-tekniken använder mikrospeglar för projicering, medan LCD arbetar med paneler med flytande kristaller.

På grund av respektive teknik finns det vissa för- och nackdelar med både DLP- och LCD-projektorer. Beroende på den avsedda användningen bör du ta hänsyn till dessa för- och nackdelar innan du köper.

Projektor, vit
projektor-teknik
Avsedd användning
DLPPresentationer där god kontrast är av största vikt.
LCDPresentationer där hög färgåtergivning och levande färger är viktigare än hög kontrast

Köper du en projektor med lampa eller LED?

Precis som vid valet av lämplig strålningsteknik beror beslutet här också på för- och nackdelarna med respektive ljusgenererande teknik. Projektorer med kvicksilverlampa är i genomsnitt betydligt ljusare än projektorer med lysdioder som ljuskälla.

Lysdioder har dock en livslängd som är många gånger längre än projektorlampans. En jämförelse: en projektorlampa måste bytas ut efter cirka 5 000-6 000 drifttimmar, medan lysdioder förser en projektor med ljus i 20 000 drifttimmar i vissa fall.

lg-hf60ls-largo-2-0-removebg-preview
Fördelar LED projektor
Fördelar med projektor med lampa
mycket lång livslängd för ljuskällanmycket ljusare än LED-projektorer
tystare än projektorer med lampabättre bildkvalitet
låg energiförbrukninglämpar sig även för ljusare rumTopp 5 LED-projektorer för företag 2024

Högtalare för projektorer för företag

Vid en presentation eller föreläsning är det ofta inte bara den projicerade bilden som är viktig, utan även ljudet. Därför utrustar många tillverkare vissa projektormodeller med integrerade högtalare. Uteffekten hos sådana projektorhögtalare är mycket begränsad och räcker inte till för att ge ljud i stora rum. För mindre fakturar och fakturarsrum rekommenderar vi dock projektorer med integrerade högtalare.

lautsprecher_anwendung
För större rum och bättre ljudåtergivningskvalitet kan du också använda externa projektorhögtalare. Du kan välja mellan passiva och aktiva högtalare. Följande tabell hjälper dig att välja lämpliga högtalare.
Högtalare
Fördelar

Nackdelar

integrerad- inga ytterligare högtalare behövs
- snabbt redo att användas
- rekommenderas endast för små rum
passiv- mer flexibel placering
- stort urval
- behöver en förstärkare
aktiv- kräver ingen förstärkare- Positionering begränsad av begränsad effekt och ljudkabellängd

Topp 5 högtalare för företagsprojektorer 2024

De viktigaste anslutningarna för affärsprojektor

Huruvida en projektor-anslutning är viktig eller inte beror på vilken uppspelningsenhet du vill ansluta till projektorn. Både projektorn och uppspelningsenheten, t.ex. en Blu-ray-spelare eller en bärbar dator, måste ha minst ett par av samma ingångar eller utgångar för video och ljud. Ytterligare anslutningar måste finnas tillgängliga för överföring av data och styrdata.

Hemligt tips för företagspresentationer: Den bästa lösningen för en interaktiv trådlös presentation är Barco ClickShare. Med hjälp av en enda knapp som är ansluten till en bärbar dator via USB kan flera deltagare växla mellan enskilda presentationer utan fördröjning

De viktigaste anslutningarna för business-projektors i en överblick:
Anslutning
Ljud
Video
Data
Funktioner
VGA endast analog videosignal
HDMIdigital multimedia-anslutning
DisplayPortdigital videoanslutning
DVI-Idigital och analog videoanslutning
Cinch stereoför överföring av stereosignalen
USBendast för dataöverföring
USB-Cdigital anslutning för multimedia och data
LAN för överföring av styrdata
3,5 mm-uttagöverför ljudsignal till externa ljudenheter

Våra produktrekommendationer för trådlös överföring

De viktigaste funktionerna för projektorer för företag

Det finns många projektorfunktioner som gör det enklare och trevligare att hantera en projektor före, under och efter en presentation.

Anslutning av ikoner

MHL (Mobile High-Definition Link)

Om en projektor stöder MHL kan du enkelt överföra högupplöst innehåll från mobila enheter som smartphones och surfplattor och ladda dem samtidigt.
slots-nobubble

USB/SD-läsare

Det enklaste sättet att snabbt få ut innehåll på skärmen. Projektorer med en USB/SD-läsare kan spela upp olika filformat direkt från ett USB-minne eller SD-kort.
stecker-nobubble

Direkt ström på/av

En funktion som gör din projektor redo för användning eller transport på snabbast möjliga sätt. Projektorer med Direct Power On behöver ingen uppvärmningsfas för lampan; de projicerar en bild omedelbart efter att de satts på. Med Direct Power Off kan projektorn stängas av omedelbart. Båda funktionerna är dock förbehållna endast LED-projektors.
play-rund-nobubble

Mediaspelare

En mycket praktisk funktion är en mediespelare som är integrerad i projektorn. Med den kan du spela upp olika medieformat från till exempel ett USB-minne.
wireless-nobubble

Miracast

Projektorer med Miracast-standarden för trådlös skärmvisning kan också strömma multimedieinnehåll från smarttelefoner, surfplattor och andra mobila enheter. Förutsättningen är dock att de mobila enheter som används också stöder denna standard.

projektor-alternativ: Interaktiva skärmar

Det finns knappast något bättre alternativ till en projektor än en interaktiv display. Särskilt eftersom interaktiva skärmar också erbjuder vissa funktioner som är förbehållna interaktiva projektors. Till skillnad från de flesta projektorer kan interaktiva pekskärmar även användas i ljusa rum och bildkvaliteten påverkas inte av ljusinsläpp.

Konferenzraum_Display

Interaktiva skärmar - alla fördelar

 • stabil installation
 • Drift via beröringsinmatning
 • enastående bildkvalitet
 • 4K-skärmar finns också tillgängliga
 • z. Viss förinstallerad programvara
 • samarbete

Våra produktrekommendationer: Interaktiva skärmar

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.