shutterstock_294087938_blue_box-b

Lösningar för företagskunder

Komplett videoutrustning för kontrollrum

Vare sig det gäller produktionsövervakning eller central processhantering i vetenskapliga och offentliga institutioner: Ett välutrustat kontrollrum är ett måste. Här är det viktigt att välja rätt komponenter.

Innehåll

Flera faktorer bör beaktas redan i planeringsfasen: Vilka bildskärmsenheter är bäst lämpade för kontinuerlig drift? Vilka bildskärms- och displayfästen bör användas? Hur ska de placeras? Sist men inte minst bör man också ta hänsyn till de enskilda komponenternas kompatibilitet.

shutterstock_366442292-b

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för kontrollrum

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för kontrollrum av alla storlekar. Vi tar hand om planeringen, valet och den fullständiga installationen av enheterna åt dig.

Installationsbeamer-Leinwand-398x353

Projektor och skärm för stora projektioner

 • väl lämpad för stora kontrollrum
 • Projektionsytor med upp till 4 meters bredd möjliga
 • diskret, platsbesparande integrering i rummet
Ikon glödlampa

ljusstyrka

7.000 lumen (minimum) för LCD-projektorer och 8 000 lumen (minimum) för DLP-projektorer för en skärmbredd på cirka fyra meter i ett mörkt rum. Vid behov kan projektorerna drivas i ekoläge för att uppnå en låg ljudnivå.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller WUXGA (1 920 x 1 200) i 16:10-format. För mycket stora projektioner är 4K-upplösningen (3 840 x 2 160) användbar, till exempel för att dela upp bilden i fyra fönster.
Ikonverktyg

Montering

Takmontering av skärm och projektor för att ge tillräckligt med utrymme i själva rummet för ytterligare monitorer och skärmar

Experttips:

För stora projektioner där bilden ställs bredvid varandra genom kantblandning erbjuder projektorer med daisy chain-funktion en enkel och prisvärd lösning jämfört med externa bildprocessorer.

Visa

Visningar för kontinuerlig användning

 • Lämplighet för användning dygnet runt
 • Daisy-chain-funktion för enklare installation
 • Pivotfunktion för vertikal användning
 • tillverkarens service på plats
Ikon glödlampa

ljusstyrka

Ljusstyrka från cirka 350 candela för ljusa rum med artificiellt ljus eller dagsljus.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Minst Full HD (1 920 x 1 080) eller, från 65-tumsdiagonalen, 4K (3 840 x 2 160). För installationer med fyra vyer kan du även använda 4K-upplösning för mindre skärmar.
Ikonverktyg

Montering

Väggmontering med hjälp av ett displayfäste eller montering på ett takfäste om väggen är för långt borta eller inte har tillräcklig bärförmåga.

Experttips:

När du väljer displayfästen ska du se till att om du använder en displayvägg ska fästena göra det möjligt att enkelt ta bort displayen. Vid permanent användning dygnet runt måste det vara möjligt att snabbt byta ut displayen.
Monitor-281x241

Monitorer för kontrollrum och offentliga lokaler

 • Lämplig för användning dygnet runt
 • Ögonvänlig
 • Pivotfunktion för vertikal användning
 • smal ram för flera installationer
 • avtagbara fötter för installation
Ikon glödlampa

ljusstyrka

Övervaka ljusstyrkan från cirka 250 candela för rum med artificiellt ljus eller dagsljus.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Minst Full HD (1 920 x 1 080) eller 4K (3 840 x 2 160).
Ikonverktyg

Montering

Bordsmontering på höj- och sänkbara fötter eller på en hållare för flera monitorer för installationer sida vid sida och staplade installationer
celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Ljudrika ljudinstallationer

 • optimal ljudkvalitet
 • hög prestanda
 • Väggmontering / infälld väggmontering / infälld takmontering / infälld takmontering
 • visuellt tilltalande design
Icon Play

Effekt

Ett stort seminarierum, ett mötesrum, ett litet klassrum eller till och med en imponerande hemmabio av hög kvalitet. Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Förutom den elektriska effektkapaciteten är en högtalares effektivitet viktig. Effektiviteten anger i decibel hur högt en högtalare är vid en watt på en meters avstånd.

Icon högtalare

Ljudkvalitet

Två högtalarkombinationer är vanliga i hemmet och i yrkesmässigt bruk. Kompletta radiatorer kombinerar alla högtalare i ett kabinett. De återger hela spektrumet av en ljudsignal inom sitt frekvensområde. Modulära system överför var och en ett separat frekvensområde. Detta resulterar i otaliga möjligheter (t.ex. diskant/mellanregisterenheter + basenhet). Högtalarnas kvalitet, frekvensområdet, deras arrangemang och placering är avgörande för optimal ljudkvalitet.

Icon People

Driftsbarhet

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Detta resulterar i mycket olika krav på styrningen av en ljudinstallation. Detta sker centralt via en fast installerad kontrollpanel, via flera slutenheter via en app eller via en omfattande mediastyrning

Experttips:

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.