Bästa företagsprojektorerna inköpsråd & test

Ta reda på allt du behöver veta om projektorer för seminarier, mötesrum och kontor med våra inköpsråd för företagsprojektorer. Vi förklarar de viktigaste projektoregenskaperna och presenterar för dig de bästa projektorerna i vårt företagsprojektortest 2022.Företagsprojektortest & rekommendationer

Baserat på vår fleråriga erfarenhet av projektorer för företagsbruk har vi satt ihop ett urval av testvinnande enheter för dig. Projektorerna som presenteras här är en speciell rekommendation från våra experter för AV-föratagslösningar.Köp av företagsprojektorer: Detta är viktigt

Det finns många projektoregenskaper som avgör om en projektor är optimal för företagsbruk. Men detta borde inte avskräcka dig. Vi visar dig hur du snabbt kan hitta en lämplig affärsprojektor baserat på de viktigaste projektoregenskaperna.

Checklistan för företagsprojektorer hjälper dig under de första stegen:


Checklista för företagsprojektorer

 • Hemmabio eller företag
 • DLP, 3LCD, LCoS, SXRD
 • Rumsstorlek, montering, avstånd till filmduken
 • HD, Full HD, 4K
 • ANSI-Lumen värde; högre värde = ljusare bild
 • Lysande bild; högre värde = bättre kontrast
 • Från runt 32dB kommer projektorfläktar uppfattas som högljudda
 • Digital och analog, ljud och bild, styranslutningar
 • 3D, linsskift, optisk zoom, Keystone-korrigering

Den snabbaste vägen till den rätta företagsprojektorn: Ring till oss så hittar vi den bästa modellen för dig - snabb och inte bindande! Tel.: 0800 5893429211Mobila eller stationära projektorer - vilka passar bäst?

Storleksförhållande - Stationär projektor | Mobil projektor:

Storleksförhållande projektorer

När du exempelvis vill använda en företagsprojektor i ditt mötes- eller konferensrum rekommenderar vi en stationär projektor såsom en installationsprojektor för företagsanvändning eller en standard företagsprojektor för installation eller för takmontering.

Vi rekommenderar projektorer för mobil användning när man t.ex. behöver hålla PowerPoint-presentationer och föreläsningar på olika platser. Dessa projektorer har vanligtvis mycket kompakta dimensioner och en lätt vikt. Till de minsta företrädarna för projektorer hör Miniprojektorer, även kallade fickprojektorer.

Stationära projektorerMobil projektor
bra till mycket bra ljusstyrka kompakt
bra till mycket bra bildkvalitet lätt
en enda installation nödvändig transportabel
större projektionsytor möjliga låg energiförbrukning
Urval av interaktiva projektorer snabbt färdig för användning

Stationära projektorer

bra till mycket bra ljusstyrka

bra till mycket bra bildkvalitet

en enda installation nödvändig

större projektionsytor möjliga

Urval av interaktiva projektorer

Mobil projektor

kompakt

lätt

transportabel

transportabel

snabbt färdig för användning


Är hög bildupplösning viktig för företagsprojektorer?

Bildupplösningen spelar en något mindre roll för företagsprojektorer som för hemmabioprojektorer. Det bör däremot inte väljas alltför lågt. Eftersom en projektors bildupplösning påverkar den totala bildkvaliteten avsevärt.

En bra företagsprojektor, som ska övertyga med bildkvaliteten, bör minst ha bildupplösning WXGA (1.280 x 800). Vi rekommenderar dock en företagsprojektor i Full HD, då Full HD-projektorer kan visa text och bilder lika bra på större projektionsdukar.

BildupplösningBildformat
WXGA (1.280 x 800) 16:10
WUXGA (1.920 x 1.200) 16:10
Full HD (1.920 x 1.080) 16:9

Bildupplösning: WXGA (1 280 x 800) / Bildformat: 16:10

Bildupplösning: WUXGA (1 920 x 1 200) / Bildformat: 16:10

Bildupplösning: Full HD (1 920 x 1 080) / Bildformat: 16:9

Hur ljus måste en företagsprojektor vara?

Storleksförhållande projektorer

Det beror på hur väl man kan mörka ner rummet där projektorn används. I grund och botten är ljusstarkare projektorer att föredra framför de med låg ljuseffekt.

För en projektor anges ljusstyrkan i ANSI-Lumen. Ju högre ANSI-Lumenvärde, desto högre är även projektorns ljuseffekt.

För ljusa rum såsom konferens-, mötes-, och andra sammanträdesrum rekommenderar vi absolut en projektor med en ljusstyrka från 5 000 Lumen. Om nedmörkning av ett rum är möjligt kan man även skaffa en projektor med svagare ljus. Ljusstyrkan bör dock inte understiga 3 000 Lumen.

RumLjusstyrka
lätt mörklagt från 3 000 Lumen
inte mörklagt från 5 000 Lumen

Ljusstyrka

Rum: lätt mörklagt / Ljusstyrka: från 3 000 Lumen

Rum: inte mörklagt / Ljusstyrka: från 5 000 Lumen

Vilken filmduk är den rätta för företagsprojektorer?

Om möjligt bör du köpa en filmduk som passar din företagsprojektor. Formatet på en filmduk sammanfaller sedan med projektorns projektionsbildformat. Projektionsytan fylls då helt. Det betyder till exempel att en filmduk för en Full HD (16:9) företagsprojektor också ska ha formatet 16:9.


1:1 Filmduksformat

Självklart kan man projicera bilder med formaten 16:9 eller 16:10 på en 1:1-duk, i detta fall utnyttjas inte projektionsytan helt. För rum med högt i tak har denna projektor-filmduk-kombination dock en fördel: Längden på filmduken i 1:1 kompenserar för skillnaden i höjd. Som ett resultat kan projektionen justeras bättre i ögonhöjd.


Stationära & mobila filmdukar

Man kan få filmdukar genom oss för både stationär och för mobil användning. Stationära filmdukar är permanent installerade och är redo för omedelbar användning, medan de mobila dukarna måste ställas in på en ny plats före varje användning. Den genomtänkta konstruktionen av de mobila filmdukarna möjliggör dock snabb montering.


Drift av filmduken

Den största fördelen med stationära filmdukar över mobila filmdukar är valmöjligheten mellan två driftkoncept: Man kan antingen välja en filmduk som sköts för hand, eller en duk med en inbyggd motor för enkel hantering.


Hanteras för handHanteras med motor
Rullduk Motorduk
Rullduk Motorduk
Vevduk Infällbar duk från taket
Vevduk Infällbar duk från taket

Hanteras för hand

Rullduk


Vevduk


Hanteras med motor

Motorduk


Infällbar duk från taket


Vårt inköpsråd för filmdukar hjälper dig med att välja en passande filmduk!

Tipp: Hos oss erbjuds du även projektionsdukar som specialtillverkas med en maxbredd på upp till 24 meter. För en icke-bindande rådgivning är det bara att ringa oss!Maximal rörlighet med mini-projektorer

Storleksförhållande projektorer

Projektorerna med den bästa rörligheten är överlägset Miniprojektorerna. Dessa projektorer kan man till och med ta med sig i en portfölj. På några minuter är miniprojektorerna redo att användas på plats.

Medan miniprojektorerna utan tvekan hör till de minsta och därmed även till de som är lättast att transportera kommer de inte alls nära sina större syskon med sin ljusstyrka och bildupplösning. Miniprojektorerna är sällan ljusare än 500 lumen och deras bildupplösning är vanligtvis långt under Full HD. Vi rekommenderar dock miniprojektorer för mindre presentationer i välmörkta rum och med ett översiktligt antal deltagare.

FördelarNackdelar
liten och kompakt ljussvag
transportabel låg upplösning
finns också med batteri
Direct-Power-Off

Fördelar

liten och kompakt

transportabel

finns också med batteri

Direct-Power-Off


Nackdelar

ljussvag

låg upplösning

Den bästa projektortekniken för kontoret: LCD eller DLP?

DLP (Digital Light Processing) och LCD (Liquid Crystal Display) är två projektionsteknologier som ofta används för projektorer. DLP-tekniken använder mikrospeglar för projektion, medan LCD fungerar med flytande kristallpaneler.

På grund av respektive teknik finns det vissa fördelar och nackdelar för både DLP och LCD-projektorer. Beroende på den avsedda användningen bör du beakta dessa fördelar och nackdelar innan du köper.

ProjektorteknologiAnvändningsområde
Presentationer, där en god kontrast spelar en viktig roll.
Presentationen, där hög färgtrohet och starka färger är viktigare än hög kontrast

Projektorteknologi:

Användningsområde: Presentationer, där en god kontrast spelar en viktig roll


Användningsområde: Presentationen, där hög färgtrohet och starka färger är viktigare än hög kontrast


Köpa en företagsprojektor med lampa eller LED?

Precis som när man väljer en lämplig projektorteknik beror beslutet på fördelar och nackdelar med respektive ljusgenererande teknik. En projektor med en kvicksilverlampa är i snitt betydligt ljusare än en projektor med LED som ljuskälla.

LED-lampor har dock livslängd många gånger längre än en projektorlampa. En jämförelse: En projektorlampa måste bytas ut efter 5 000 till 6 000 driftstimmar, medan LED-lampor försörjer en projektor med ljus upp till 20 000 driftstimmar.

Fördelar LED-projektorFördelar projektor med lampa
mycket lång livstid för ljuskällan klart ljusare än LED-projektor
tystare än lamp-projektorn bättre bildkvalitet
låg energiförbrukning även lämplig för ljusare rum

Fördelar LED-projektor

mycket lång livstid för ljuskällan

tystare än lamp-projektorn

låg energiförbrukning


Fördelar projektor med lampa

klart ljusare än LED-projektor

bättre bildkvalitet

även lämplig för ljusare rum

All information om LED-projektorer.Högtalare för företagsprojektorer

Högtalare användning

Ofta i en presentation eller en föreläsning är inte bara den projicerade bilden av stor betydelse, utan också ljudet. Av denna anledning utrustar många tillverkare vissa projektormodeller med integrerade högtalare. Utgångseffekten för sådana projektorhögtalare är mycket begränsad, detta är inte tillräckligt för ljudförstärkning i stora rum. För mindre kontor och kontorslokaler rekommenderar vi dock absolut projektorer med integrerade högtalare.

För större rum och kvalitativt bättre ljudkvalitet kan man även skaffa externa projektorhögtalare. Då har man valet mellan passiva och aktiva boxar. Följande tabell hjälper dig att välja lämpliga högtalare.

HögtalareFördelarNackdelar
integrerat inga extra högtalare krävs
snabbt färdig för användning
rekommenderas endast för små rum
passiv flexibilitet i positionering
stort urval
kräver en förstärkare
aktiv kräver ingen förstärkare Positionering begränsad på grund av ström-
och ljudkabellängd

Högtalare: integrerat

Fördelar

inga extra högtalare krävs

snabbt redo att användas

Nackdelar

rekommenderas endast för små rum


Högtalare: passiv

Fördelar

flexibilitet i positionering

stort urval

Nackdelar

kräver en förstärkare


Högtalare: aktiv

Fördelar

kräver ingen förstärkare

Nackdelar

Positionering begränsad på grund av ström- och ljudkabellängd

All viktig information finner du i vårt Inköpsråd för projektorhögtalare!De viktigaste anslutningarna för företagsprojektorer

Huruvida en projektoranslutning är viktig beror på vilken spelare du vill ansluta till projektorn. Både projektorn och uppspelningsenheten, t.ex. en Bluray-spelare eller en bärbar dator, måste ha åtminstone ett par av samma ingångar eller utgångar för video och ljud. Ytterligare anslutningar måste vara tillgängliga för överföring av data och styrdata.

Insidertips för företagspresentation: Den bästa lösningen för en interaktiv trådlös presentation erbjuder Barco ClickShare. Med en enda knapp, som är ansluten till en bärbar dator via USB, kan flera deltagare växla mellan individuella presentationer utan dröjsmål.

De viktigaste anslutningarna för företagsprojektorer i en överblick:

AnslutningAudioVideoDatenEgenskaper
VGA bara analog videosignal
HDMI digital multimediaanslutning
Displayport digital videoanslutning
DVI-I digital och analog videoanslutning
Cinch-Stereo för sändning av stereosignal
USB bara för dataöverföring
USB-C digital anslutning för multimedia och data
LAN för överföring av styrdata
3,5-kontakt sänder ljudsignal till externa ljudenheter

Anslutning: VGA

Audio:

Video:

Daten:

Egenskaper: bara analog videosignal


Anslutning: HDMI

Audio:

Video:

Daten:

Egenskaper: digital multimediaanslutning


Anslutning: Displayport

Audio:

Video:

Daten:

Egenskaper: digital videoanslutning


Anslutning: DVI-I

Audio:

Video:

Daten:

Egenskaper: digital och analog videoanslutning


Anslutning: Cinch-Stereo

Audio:

Video:

Daten:

Egenskaper: för sändning av stereosignal


Anslutning: USB

Audio:

Video:

Daten:

Egenskaper: bara för dataöverföring


Anslutning: USB-C

Audio:

Video:

Daten:

Egenskaper: digital anslutning för multimedia och data


Anslutning: LAN

Audio:

Video:

Daten:

Egenskaper: för överföring av styrdata


Anslutning: 3,5-kontakt

Audio:

Video:

Daten:

Egenskaper: sänder ljudsignal till externa ljudenheter

Se till att du ansluter en projektor korrekt!

Du kan också överföra data, video och ljudsignaler trådlöst till projektorn. För att göra detta kan du antingen använda en WLAN-projektor eller uppgradera din projektor med en WiFi-dongel för trådlös överföring.

De viktigaste funktionerna för företagsprojektorer

Det finns många projektorfunktioner som gör hanteringen av en företagsprojektor före, under och efter en presentation mycket enklare och trevligare.

 

MHL (Mobile High-Definition Link)

Om en projektor stöder MHL kan du enkelt överföra högupplöst innehåll från mobila enheter som smartphones och surfplattor och ladda dem samtidigt.USB/SD-Reader

Det enklaste sättet att snabbt få innehållet till filmduken. En projektor med en USB/SD-läsare kan spela upp flera filformat direkt från en USB-sticka eller ett SD-kort.Direct Power on/off

En funktion som gör din projektor redo att användas eller klar för transport så snabbt som möjligt. Projektorer med Direct Power On behöver inte en lampuppvärmningsfas, de projicerar en bild omedelbart efter påslagningen. Med Direct Power Off kan projektorn stängas av omedelbart. Båda funktionerna är dock endast reserverade för LED-projektorer.

Mediaspelare

En mycket praktisk funktion är en mediaspelare som är integrerad i projektorn. Detta gör att du kan spela upp olika medieformat, till exempel från en USB-sticka.Miracast

Projektorer med den trådlösa Screencast-Standard Miracast streamar också multimediainnehåll från smartphones, surfplattor och andra mobila enheter. Förutsättningen är dock att de mobila enheter som används också stöder denna standard.


Högtalare för företagsprojektorer


Högtalare användning

Det finns knappast ett bättre alternativ till en projektor än en interaktiv display. Speciellt eftersom interaktiva displayer också erbjuder vissa funktioner som endast är reserverade för interaktiva projektorer. Till skillnad från de flesta projektorer kan interaktiva touchskärmar också användas i ljusa rum, bildkvaliteten påverkas inte av förekomsten av ljus.

Interaktiva displays - Alla fördelar

Interaktiva displays - Alla fördelar

 • stabil montering
 • Användning av touch-input
 • enastående bildkvalitet
 • även 4K-Displays tillgängliga
 • förinstallerad programvara
 • samarbete
Alla displays

I kombination med en Dokumentkamera är interaktiva displayer idealiska för att presentera mindre produkter eller produktprototyper. Ändringar och förslag kan spelas in tillsammans som kommentarer på displayen.

 

Hjälpsamma guider & recensioner

 

Beamershop24 Ansprechpartner

Har du fortfarande några frågor? Vi skulle också gärna ge dig personliga råd - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du hellre vill bli uppringd av oss gratis lämnar du dina kontaktuppgifter.
 Kontaktformulär Kontaktperson