Barco ClickShare_blue_box-b
Lösningar för företagskunder

Enkel trådlös bildöverföring för professionell användning

Vid konferenser, presentationer och möten är det ofta ont om tid. Och därmed också tiden för att ansluta de enheter som används. Att hitta rätt kontakt i kabeltravet är en tidskrävande sak som bara leder till frustration. Trådlösa presentationssystem är en stor hjälp.

Innehåll

För att genomföra ett trådlöst bildöverföringssystem krävs dock planering i förväg. Kompatibiliteten mellan enheterna och operativsystemen måste beaktas, liksomintegrationen i den befintliga IT-strukturen.

panorama6_b_v3

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för trådlös bildöverföring

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för trådlös bildöverföring. Vi tar hand om planeringen, valet och den fullständiga installationen av enheterna åt dig.

Barco-368x266

Enkel överföring med Barco ClickShare

 • snabb trådlös anslutning från bärbar dator till skärm
 • lämplig för flera deltagare
 • Sändaren kräver ingen separat strömförsörjning, endast USB
 • ytterligare sändarfunktion möjlig via app
 • beroende på version kan en eller två skärmar matas samtidigt
Ikonbild

Bildöverföring

Bildöverföringen i Barco ClickShare-systemen lämpar sig utmärkt för presentationer, bilder och texter. För videomaterial lämpar sig Barco-lösningen endast i begränsad utsträckning.

Ikonväxel och verktyg

Installation

ClickShare-systemet fungerar på deltagarens sida enligt principen Plug & Play. Det krävs ingen ordentlig installation. Vid behov måste en fil exekveras, men inte installeras. Överföringen startar med en knapptryckning.

Ikon 3 växlar

Kompatibilitet

Barco ClickShare-systemet är kompatibelt med vanliga operativsystem som Windows och Mac . Det finns också en app för iOS och Android

Våra rekommendationer för Barco ClickShare

Experttips:

Barco ClickShare-systemet kan arbeta med en ingångssignal med en upplösning på upp till 4K. Det ger dock ut högst 1 920 x 1 200 pixlar. För högre upplösningar, t.ex. för en bildskärm, uppskalas den. Endast CSE-800 stöder direkt 4K-utgång.

benq-instashow-wdc10-wireless-hdmi-praesentationsloesung-remove

Bildöverföring med BenQ InstaShow

 • enkel trådlös anslutning från bärbar dator till skärm eller projektor
 • upp till 32 anslutna användare möjliga
 • Knappen kräver ingen separat strömförsörjning
 • Kompatibel med olika slutenheter (WDC20)
 • beroende på modell kan upp till 4 användare användas på en skärm
Ikonbild

Bildöverföring

Den trådlösa överföringen av bilder, texter och presentationer är mycket bra och enkel med BenQ InstaShow. Alla system har dessutom ett extra videoläge, vilket innebär att även detta format kan överföras trådlöst på bästa möjliga sätt.
Anslutning av ikoner

Anslutning

Beroende på modell krävs olika gränssnitt på din bärbara dator. Den första varianten behöver en USB- och HDMI-port för anslutningen. Den andra modellen behöver endast ett USB-C-gränssnitt.
Ikonväxel och verktyg

Kompatibilitet

BenQ InstaShow-systemen fungerar enligt principen plug-and-play. Du kopplar ihop värddatorn med InstaShow-knappen, ansluter den till din bärbara dator och startar den önskade bildöverföringen.

Våra BenQ InstaShow-höjdpunkter

Experttips:

BenQ InstaShow-systemens utdataupplösningar ligger i Full HD-området. Den större modellen (WDC20) ökar dock utdataupplösningen till 3840 x 2160. Detta innebär att du även kan överföra UHD-innehåll från din bärbara dator till en önskad utdataenhet.

WirelessHD-238x282

Effektiv trådlös HD-överföring

 • lämplig för företag och privata tillämpningar
 • Punkt-till-punkt-överföring av en HDMI-signal
 • maximal WUXGA-upplösning kan överföras
 • Strömförsörjning helst via USB
 • ingen integrering i ett befintligt nätverk
Ikonupplösning

Bildupplösning

Trådlösa HD-system erbjuder vanligtvis överföring av Full HD-signalen. Undantaget är celexon WHD30M, som kan överföra en WUXGA-signal. När du väljer ett trådlöst HD-system ska du vara uppmärksam på den önskade upplösningen.

Ikon 3 växlar

Kompatibilitet

Trådlösa HD-system fungerar utan operativsystem och programvara. De kan därför användas oberoende av PC-systemet. Du kan också ansluta Blu-ray-spelare eller skyltspelare till dem

Ikonkontakt

Strömförsörjning

Systemens mottagare och sändare måste förses med ström. Det finns varianter som måste försörjas med nätström eller USB-ström. Mottagare som klarar av spänningen i en USB-anslutning kan bekvämt anslutas till projektorer eller skärmar med strömförande USB-gränssnitt.

Experttips:

Trådlösa HD-system kan användas i den dagliga verksamheten eller i hemmabion. Beroende på systemet kan de ofta användas för 3D- och ljudöverföring utöver konventionell bildöverföring.

WLAN_WiFi-367x242

Snabb eftermontering av WLAN och WiFi

 • lämplig för presentationer
 • lämplig för ad hoc-anslutning eller nätverksintegration
 • godtagbar bildkvalitet
 • endast delvis lämplig för videor
 • ofta proprietära lösningar
Anslutning av ikoner

Anslutning

De flesta projektorer/skärmar har inget integrerat WLAN och måste eftermonteras som tillval. För detta ändamål finns vanligtvis tillverkarspecifika lösningar som bygger på USB. Lösningar från tredje part kan ofta användas via HDMI (MHL).

Icon-överföring

Överföringskvalitet

När det gäller företagslösningar är överföringskvaliteten ofta inte lika bra som när det gäller konsumentlösningar. Därför rekommenderas det att den trådlösa anslutningen i första hand används för överföring av presentationer, texter och bilder. Överföring av rörligt bildmaterial bör undvikas.

Ikonprogramvara

Programvara

För att kunna använda de trådlösa funktionerna behöver du vanligtvis tillverkarens programvara. Denna finns normalt tillgänglig för Windows- och Mac-system. Vid behov erbjuds ytterligare applösningar för Android och iOS

Experttips:

Epson är den ledande tillverkaren av WLAN-lösningar för projektorer. Detta gäller för nätverksinstallation, överföring och säkerhet. Kvaliteten gör det till och med möjligt att använda den i säkrade nätverk i stora företag.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.