Bygga en projektor själv?

Följande presenterar vi tre enheter som redan är så förmånliga att de gör ett ”bygg din egen projektor-projekt” överflödigt:

ViewSonic PA503S

ViewSonic PA503S

ViewSonic PA503S erbjuder ett attraktivt pris / prestandaförhållande för en ingångsprojektor. Tack vare dess 3600 Lumen klarar den sig bra i de flesta rum. Dess SVGA-upplösning med 800 x 600 pixlar ligger fortfarande under HD-upplösning, men det ger ändå en tilltalande bildkvalitet. I jämförelse med en DIY-projektor är ViewSonic PA503S ett klart bättre val. Tack vare dess Super Color-technologi erbjuder den även en tilltalande färgpresentation.
 

Upplösning:800 x 600 SVGA

Ljuseffekt:3600 ANSI Lumen

Anslutningar:HDMI

  • VGA in
  • VGA out
  • Composite-Video
  • USB Typ B Mini

Till produktkategori

InFocus IN114xv

InFocus IN114xv

InFocus IN114xv är en ingångsprojektor för kontoret och skolan. Med dess XGA-upplösning erbjuder den redan en bra bildskärpa. När det kommer till ljuseffekt ligger IN114Xxv med sina 3500 Lumen också på en bra nivå. När det kommer till gränssnitt erbjuder den allt som behövs i vardagen: HDMI, VGA och Cinch-Video. Indikationen för lampans livstid på upp till 15 000 timmar är också attraktiv eftersom underhållskostnaderna därför är märkbart begränsade. I jämförelse med InFocus IN114xv är det inte värt att bygga en projektor själv.
 

Upplösning:1024 x 768 XGA

Ljuseffekt:3500 ANSI Lumen

Anslutningar:1 x VGA

  • 1 x HDMI

Till produktkategori

Acer H5382BD

Acer H5382BD

Acer H5382BD erbjuder till ett attraktivt pris egenskaper som man vanligtvis finner hos en projektor i en högre prisklass: HD-upplösning! Med sina 1280 x 720 pixlarcär den redan HD-ready. Därmed kan du njuta av innehållet i HD. Dessutom har den 3300 lumen, som inte bara fungerar bra i de flesta rum, utan också projicerar en tilltalande 3D-bild. Det stämmer, den är också 3D-kapabel! Och inte bara det, den stöder också nVidia 3D TV Play ready Feature. Med pris / prestanda följer ingen DIY-projektor med!
 

Upplösning:1280 x 720 WXGA

Ljuseffekt:3300 ANSI Lumen

Anslutningar:1 x HDMI

  • 1 x USB Typ A
  • 1 x 3.5 mm Mini Jack
  • 1 x VGA

Till produktkategori

 

 

 

En projektor att bygga själv

Detta projekt låter enkelt vid första anblicken, men om du tittar närmare på komplexiteten hos dagens projektorer kommer du snabbt att märka att planenför att bygga en egen projektor är mycket komplex.

 

På internet finns det många videor med temat DIY-kontruktion av projektorer, men när man ser på resultatet förstår man snabbt att dessa har mycket lite att göra med professionella apparater från de olika projektortillverkarna. Instruktionerna lovar trots liten ansträngning och ekonomiska medel ett bra resultat. Det är dock ofta inte fallet och ansträngningen står inte i proportion med resultatet som nås i bästa fall. Vi, som specialister för projektorer och presentationsteknik, kan därför endast ge dig råd om en prisvärd nybörjarnivå som troligen kommer att uppfylla dina krav bättre än en modell från DIY-märket. Tack vare många års samarbete med ett brett urval av projektortillverkare kan vi på visunext erbjuda dig ett mycket stort utbud och rätt kunskap för att ge dig de bästa råden för alla ändamål. Tack vare våra tillverkarkontakter kan vi dessutom erbjuda mycket förmånliga priser. En annan aspekt som talar mot den självbyggda projektorn är den förväntade bildkvaliteten. Vårt kvar på bildkvaliteten har stigit högt de senaste åren. Detta beror på den goda bildkvaliteten på billiga TV-apparater, smartphones och surfplattor. Med en sådan bildkvalitet kan en självbyggd projektor inte hålla måttet.

Du bör tänka på vad du vill använda projektorn till, för om du bygger projektorn själv kommer du aldrig att kunna skapa en passande enhet för dig själv. Handlar det om en ren hemmabioprojektor, en multimedieprojektor eller en projektor som är tänkt att fungera som TV-ersättare?

Och projektorn behöver vara flexibel och anpassningsbar för olika slags rum. Naturligtvis fungerar detta inte med gör-det-själv-uppsättning, som verkligen inte kan erbjuda en linsskift eller keystone. Själva optiken hos en egentillverkad projektor är långt ifrån den som du får med en prisvärd ingångsprojektor. Detta påverkar inte bara projektionsavståndet utan också bildskärpan.

Vidare är det otänkbart att ett projekt för att bygga en egen projektor kan producera en enhet som ger god ljusutgång och god kontrast. Ljuseffekten räcker inte ens för mörkare hemmabiorum. Även finesser som en rörelseförbättringsfunktion för snabb afilmscener, mestadels också FI (Frame Interpolation) är sådant som sådana kit eller bygga-själv-förslag knappast kan uppbringa.

En projektor som ska fungera inom multimediaområdet eller som en TV-ersättning kräver vanligtvis ännu mer ljusutgång än en hemmabioprojektor. Följaktligen är det ännu svårare att föreställa sig att en motsvarande effekt kan produceras med ett projektor-kit. Om du är osäker på att köpa en av ovanstående modeller kan du ta en titt på mycket billiga projektorer från ivolum. Här handlar det om modellerna ivolum HBP-1000 och ivolum HBP-3000. Deras prestanda ligger under de ovan nämnda projektorerna, men de ger ett mer tilltalande resultat än en hemmagjord projektor.

Alla projektorer