Köp projektordukar online från experterna!

När det gäller bästa möjliga bildkvalitet räcker det inte med en tapetserad eller målad vägg i rummet. Detta beror på projektionsytornas natur och fysiska egenskaper.

Innehåll

En projektorduk är tillverkad av ett speciellt material med en fin struktur. Den fokuserar det projicerade ljuset och reflekterar det tillbaka. Du kan få den bästa kvaliteten från välkända tillverkare som celexon, Projecta och DELUXX.

Gainfaktor: Ljusreflektion

Innan du köper en projektorduk ska du vara uppmärksam på den angivna gainfaktorn (förstärkningsfaktorn). En projektorduks gainfaktor avgör hur mycket och framför allt i vilken kvalitet du ser den projicerade bilden.

Dukformat: 1:1, 4:3 eller 16:9?

Dukformatet beror vanligtvis på projektorns utdataformat.

formate_leinwaende_16-9

16:9-format

Det populära 16:9-formatet lämpar sig bäst för projektorer med Full HD-, HD ready- och 4K-upplösning (3840 x 2160). Dessa bildupplösningar motsvarar bildförhållandet 16:9. Skärmens projektionsyta fylls helt av den projicerade bilden.
formate_leinwaende_16-10

16:10 Format

Skärmar med ett bildförhållande på 16:10 finns också tillgängliga. Skärmstorleken här motsvarar WXGA-upplösningen i fullformat och WUXGA-upplösningen.
formate_leinwaende_1-1_4-3

1:1 och 4:3 format

Skärmformat 1:1 och 4:3 är också fortfarande populära. Fördelen är att projektionsbilden på skärmen kan anpassas till rummets höjd. En skärm i formatet 1:1 är också intressant för overheadprojektorer.

Projektordukstyper: Stationära eller mobila dukar

Vilken typ av duk du väljer beror på det tillgängliga utrymmet, användningsändamålet och rummets eller väggarnas beskaffenhet. Stationära projektordukar är avsedda för fast installation på väggen eller i taket. De är lämpliga för både företag och hemmabioanvändare .Mobila projektordukar är idealiska om du ofta är på resande fot - oavsett om det gäller presentationer, föreläsningar, utbildning eller workshops.

Vardagsrum med en projektor på bordet som projicerar en bild på en skärm

Stationära dukar: Fasta och hållbara

Stationära dukar erbjuder ofta båda monteringsalternativen: Om du har ett rum med en stor väggyta är en ramspänd duk idealisk.

Förvandla ditt vardagsrum till en professionell hemmabio!
Skärm och beamer på en terrass

Mobila dukar: Redo att användas överallt

Letar du efter en projektorduk för möten i omklädningsrum på ditt företag? Välj då en mobil projektorduk. Mobila projektordukar, till exempel stativbundna dukar, kan snabbt sättas upp och tas ner .

Du kan också njuta av fördelarna med mobila dukar hemma: Tillbringa mysiga kvällar i trädgården med din favoritserie eller titta på en fotbollsmatch tillsammans med dina vänner i partytältet.

Dukar för montering i taket: diskreta och bekväma

En projektorduk som är inbäddad direkt i taket är den mest eleganta monteringslösningen: När den är ihoprullad är den knappt märkbar och kan vid behov utvidgas med en knapptryckning.

Om en takinfälld projektorduk är placerad framför en fönsterfasad på ett fakturar, till exempel, kan den rullas ihop efter användning. Detta innebär att dagsljuset inte permanent skyms av duken.

Det finns tre varianter av styrning som du kan välja mellan:

leinwand-schalter-nobubble-kein-abstand

Switch

Ikon Anslutning mellan enheter

Trigger

Ikon fjärrkontroll

Radiofjärrkontroll

Med ett installationsset för tak får du alla de komponenter som krävs för takmontering.

Drift av projektordukar

Du kan använda dessa projektordukar antingen manuellt eller elektriskt med hjälp av en inbyggd motor:

Projektordukstillbehör: För bättre grepp och enkel användning

I våra tillbehör för projektordukar hittar du lämpliga fästen (t.ex. tak- och väggfästen) samt ytterligare drifts- och kontrollelement, t.ex. triggers och fjärrkontroller för projektordukar, som ger dig mer komfort.

För säker transport av din projektionsskärm erbjuder vi även mjuka väskor för projektionsskärmar på stativ.

3 steg till den rätta duken

raum-nobubble

2. Tillgängligt utrymme

Hur mycket utrymme och vilken vägg är tillgänglig?

De avgörande faktorerna här är: Projektor-modellen och rummets storlek. Vår projektionsyta-kalkylator räknar ut ett lämpligt avstånd och format för duken åt dig.

sonne-nobubble

3. Ljusstyrka i rummet

Kan du mörka rummet?

  • Ja: Gainfaktor 1,0-1,5 .
  • Nej: Gainfaktor över 1

Dukar med en högre gainfaktor förstärker projektionsljuset endast något. En ljusstark projektor med minst 3 000 ANSI-lumen krävs fortfarande.

Skräddarsy din egen projektorduk

Med en skräddarsydd duk bestämmer du själv tygstorleken, färgen på duktyget och andra egenskaper. Du får den bästa kvaliteten från välkända tillverkare som celexon, Projecta och DELUXX.

heimkino-keller
classroom-1910014_1920 (1)