Klassenzimmer

Köpguide

Den nya Promethean Element-serien

Undervisa helt enkelt digitalt!

Promethean Element Series - ActivPanel-skärmar för digital utbildning

Promethean är en av de mest kända tillverkarna av digitala lösningar för skolundervisning. De har gjort det till sin föresats att digital undervisning måste vara enkel i alla former och för alla användare! Den nya ActivPanel Element-serien fokuserar på tre olika klasser av interaktiva skärmar som har utformats för samarbetsundervisning. Namnen på modellserierna är hämtade från det periodiska systemet, vilket illustrerar Prometheans förhållande till skolundervisning.

Innehåll
AP7-Cobalt-Front-Right-HERO-removebg-preview

Fördelar med Promethean Element-serien

 • 4K UHD-upplösning
 • Integrerad Andorifd Oreo 8-plattform
 • Vellum-teknik för skrivning
 • Omfattande utbud av mjukvara
 • Integrerade högtalare
 • Antireflekterande glas

ActivPanel Nickel-skärmar - Enkel start för digital undervisning

ActivPanel Nickel-skärmarna från Promethean har 4K UHD-upplösning och stöder därmed digital undervisning på bästa sätt. Multi-touch-funktionen och den interaktiva skärmens integrerade ActivInspire whiteboard-programvara gör skärmen till ett intelligent verktyg i ditt klassrum.

promethean-nickel-removebg-preview
 • Tillgängliga skärmstorlekar: 65", 75" och 86"
 • 4K-upplösning
 • Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
 • Kontrast 4000:1

ActivPanel Cobalt-skärmar - För mer dynamik i klassrummet

ActivPanel Cobalt-skärmen på 65 tum är den perfekta storleken för dagens utbildningsinstitutioner. Integrerad Vellum™-teknik från Promethean ger dig en naturlig skrivupplevelse via touch och stylus.

promethean-cobalt-removebg-preview
 • Skärmdiagonal: 65 tum
 • 4K-upplösning
 • Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
 • Kontrast 4000:1

ActivPanel Titanium-skärmar - maximal användarvänlighet för innovativ undervisning

ActivPanel Titanium-skärmarna är ett centralt inslag i ditt klassrum. Med ett omfattande mjukvarupaket och en interaktiv 4K multi-touch-skärm är Titanium-serien idealisk för alla utbildningsinstitutioner.

promethean-titanium-removebg-preview
 • Tillgängliga skärmstorlekar: 70", 75" och 86"
 • 4K-upplösning
 • Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
 • Kontrast 4000:1

En direkt jämförelse av ActivPanel elementserien:

ActivPanel Nickel
ActivPanel Kobolt
ActivPanel Titanium
Diagonal65", 75" och 8665"70", 75", 86"
Bildförhållande16:9 16:9
16:9
Upplösning4K 4K
4K
Svarstid8 ms8 ms8 ms
Uppdateringsfrekvens120 Hz 120 Hz
120 Hz
Kontrast4000:1 4000:1
4000:1
Beröringspunkter152020
OperativsystemAndroid Oreo 8 Android Oreo 8
Android Oreo 8
RAM-MINNE2 GB3 GB4 GB
Internt minne16 GB32 GB64 GB
Högtalare2 x 15 Watt2 x 15 Watt70" och 75" = 2 x 15 Watt
86" = 2 x 20 Watt
ActivInspire
ActivPanel-verktyg
Classflow
Närhetssensor
Vellum-teknik
WLAN-moduler
Bluetooth

De viktigaste egenskaperna för undervisning i samarbete

promethean-interaktivitaet

Vellumteknik

Med Prometheans Vellum-teknik får eleverna en naturlig och exakt skrivupplevelse på skärmen. Ytan reagerar inte bara på beröringsfunktionen via fingret utan interagerar också med alla relevanta komponenter (batterifri penna).
animation_(1)

Programvara för undervisning som levererats

ActivInspire: En utmärkt whiteboardprogramvara som är ett perfekt stöd för dina digitala lektioner. ActivInspire är lätt att använda och med olika mallar (ämne, nivå) blir ActivInspire ett interaktivt verktyg i dina lektioner.
ClassFlow: En molnbaserad lösning som gör det enkelt att integrera mobila enheter i klassrummet. Detta är det bästa sättet att presentera och diskutera resultat på den stora skärmen. Det är bara att koppla ihop din mobila enhet trådlöst med önskad skärm och spegla skärmen på ett kontrollerat sätt.
promethean-pc

Integrerad dator

Varje skärm i Element-serien har en integrerad dator och är utrustad med operativsystemet Android Oreo 8.0. Detta innebär att varje skärm är redo att användas direkt efter leverans och kan aktivt stödja dig i din undervisning.
animation_(2)_(1)

Ljudsystem

Varje display i den nya serien har ett integrerat ljudsystem. Frontala stereohögtalare ger ett imponerande ljud och gör det möjligt att spela upp videomaterial utan ytterligare utrustning.

Likheter och skillnader mellan ActivPanel Element-serien i detalj. Vilka är likheterna med Promethean Element-serien?

sonne-nobubble
Panel: När det gäller panelteknik och ljusstyrka är skärmarna i Element-serien på en jämförbar nivå. Alla tre ActivPanels är utrustade med en TFT LCD-skärm med Direct-LED-bakgrundsbelysning och en 4K UHD-upplösning med 3840 x 2160 pixlar vid 60 Hz. Svarstiden för panelerna ligger på en bra nivå på 8 ms med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Skärmarnas ljusstyrka är väl positionerad för normalt upplysta klassrum med350 cd/m² eller 400 cd/m² för modellerna från 86 tum.
Ikon 3 växlar
Internt Android-system: För installation av appar och användning av interna program fungerar Promethean ActivPanels Nickel, Cobalt och Titanium med Android Oreo 8. Android-plattformen ger möjlighet att installera appar från ett stort antal områden som berikar den digitala undervisningen

Utöver Android-systemet kan alla modeller utrustas med en OPS-pc, eftersom de har en OPS-plats som krävs för detta ändamål

Vilka är skillnaderna mellan Promethean-skärmarna i Element-serien? Prisskillnaderna mellan de enskilda skärmarna i respektive jämförbara storlekar är hanterbara. Vilka är då skillnaderna mellan de enskilda modellerna?

kachel_display_(1)

Spelare för digital skyltning

kachel_kabel

Anslutningsmöjligheter

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.