Hemmabio med beamer, skärm och ljudsystem

Lösningar för privatkunder

Hemmabio i varje vardagsrum

Vardagsrummet är vanligtvis den första platsen där du vill installera en hemmabio. Detta beror på att en källare för hemmabio inte är tillgänglig för alla. Det är dock inte alla vardagsrum som erbjuder de nödvändiga förutsättningarna för en enkel installation.

Innehåll

Hur undviker jag en lampa i taket? Kan jag överföra bilden till projektorn trådlöst eftersom kablarna på väggen skulle störa? För dessa frågor erbjuder dagens hemmabio-projektorer med lens shift och trådlös överföring det rätta svaret. Vilka andra funktioner behöver min hemmabio-projektor? Fråga våra experter och låt dem ge dig råd. Tillsammans hittar vi den rätta lösningen för din vardagsrumsbio.

Vi planerar en komplett hemmabio för dig, med alla nödvändiga komponenter. I vardagsrum av alla storlekar och med den lämpligaste projektionstekniken som DLP och LCD. I över 15 år har vi gett råd och stöttat våra kunder i alla hemmabio-projekt. Vi hjälper dig att välja rätt utrustning!

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för vardagsrummet

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för vardagsrum av alla storlekar. Vi tar hand om planeringen och valet åt dig.

Acer Beamer H6815BD

Projektor

 • Passar bra för medelstora till stora vardagsrum
 • Projektionsytor med en bredd på upp till 3 meter är möjliga
 • Lens shift och flexibel optik för optimal installationsfrihet
 • Funktioner för bildförbättring, t.ex. bildinterpolation
 • Vid behov trådlös överföring för minskad installationsinsats
Ikon glödlampa

ljusstyrka

2.000 lumen (minimum) för LCD-projektorer och 3 000 lumen (minimum) för DLP-projektorer för en skärmbredd på cirka två meter i ett delvis mörkt vardagsrum.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller 4K (3 840 x 2 160) i 16:9-format. WUXGA (1 920 x 1 200) i 16:10-format är ett alternativ om du letar efter en ljusstark projektor som hör till segmentet för hemunderhållning.
Ikonverktyg

Montering

Takmontering via takfäste eller placering på ett skåp om projektorn har en stark objektivförskjutningsfunktion.

Experttips:

Undvik direkt ljusinsläpp på projektionsytan. Ingen projektor, oavsett hur ljusstark den är, kan överglänsa direkt solljus.
Canvas

Projektorduk

 • Passar bra för medelstora till stora vardagsrum
 • Projektionsytor med en bredd på upp till 3 meter är möjliga
 • Olika typer av dukar kan väljas
Mått på canvas-ikonen

Bredd på duken

Dukbredden bör baseras på sätesavståndet. Halva sittplatsavståndet är dukbredden. En bredd på mer än 3 m rekommenderas dock inte, eftersom bilden annars inte längre är tillräckligt belyst.
Ikondukar

Typ av duk

Vilken typ av duk som används beror på installationsmöjligheterna. När det gäller kvalitet är en ramspänd duk den bästa lösningen. Den ser dock ofta ut som ett främmande föremål i vardagsrummet. Därför föredrar man en manuell duk eller en motordriven duk.
Ikonverktyg

Montering

Skärmen installeras lämpligen i taket. Om du har en gammal lägenhet med högt i tak är väggmontering nästan oundviklig. Fördelen med väggmontering är att du kan motverka en saknad svart kant genom att vid behov installera den djupare för att få bilden i ögonhöjd.

Experttips:

Om du använder en motordriven projektionsduk kan du utrusta den med en trigger. Så snart projektorn sätts på fälls duken ner automatiskt.
celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Ljudinstallation

 • optimal ljudkvalitet
 • hög prestanda
 • Väggmontering / infälld väggmontering / infälld takmontering / infälld takmontering
 • visuellt tilltalande design
Icon högtalare

Effekt

Ett stort seminarierum, ett mötesrum, ett litet klassrum eller till och med en imponerande hemmabio av hög kvalitet. Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Förutom den elektriska effektkapaciteten är en högtalares effektivitet viktig. Effektiviteten anger i decibel hur högt en högtalare är vid en watt på en meters avstånd.
Icon Music

Ljudkvalitet

Två högtalarkombinationer är vanliga i hemmet och i yrkesmässigt bruk. Kompletta radiatorer kombinerar alla högtalare i ett kabinett. De återger hela spektrumet av en ljudsignal inom sitt frekvensområde. Modulära system överför var och en ett separat frekvensområde. Detta resulterar i otaliga möjligheter (t.ex. diskant/mellanregisterenheter + basenhet). Högtalarnas kvalitet, frekvensområdet, deras arrangemang och placering är avgörande för optimal ljudkvalitet.
Icon People

Driftsbarhet

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Detta resulterar i mycket olika krav på styrningen av en ljudinstallation. Detta sker centralt via en fast installerad kontrollpanel, via flera slutenheter via en app eller via en omfattande mediastyrning.

Experttips:

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.

Våra höjdpunkter för hemmabio-projektorer

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.
Rådgivning på plats
Kontaktformulär