shutterstock_272458340_blue_box-b

Lösningar för företagskunder

Utomhusskärmar för POS- och POI-användning

Utomhusskärmar används främst för digital skyltning och som informationsterminaler. De kan användas antingen som en displayyta för produktreklam eller som interaktiva informationsställen.

Innehåll

Beroende på storlek och plats monteras de antingen med hjälp av en displayhållare eller bäddas in i föremål och ytor tillsammans med det skyddande höljet. Displayerna för utomhusbruk måste uppfylla ett antal krav: De måste vara tillräckligt ljusstarka för att klara av dagsljus, vara skyddade mot miljöpåverkan och vid behov även mot vandalism samt ha en funktionell utformning. Fråga oss om den lösning som passar dig!

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för utomhusbruk

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för olika platser utomhus. Vi tar hand om planeringen, valet och hela installationen av enheterna åt dig.

Interaktive-Displays-381x293

Skyltar för utomhusbruk

 • Skärmar med hög ljusstyrka från 1 500 cd/m² eller mer
 • Integrering i pelare eller utrustning med skyddsglas
 • integrerad skyltspelare
 • vid behov matning via WLAN
Ikon Sol/ Ljusstyrka

Ljusstyrka

Beroende på skärmens placering bör skärmen ha en ljusstyrka på 1 500 cd/m² eller mer. Om skärmen utsätts för direkt solljus rekommenderas 2 000 cd/m².
Ikonupplösning

Bildupplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller 4K (3 840 x 2 160) i 16:9-format.
Icon Play

Innehållsspelare

För uppspelning av olika innehåll bör skärmen ha en integrerad innehållsspelare. Om de medier som stöds av spelaren inte är tillräckliga kan du använda en extern spelare för skyltning. När du installerar i en sockel ska du se till att sockeln erbjuder tillräckligt med utrymme för integrering av spelaren.

Experttips:

När du installerar en utomhusskärm ska du se till att bildytan är skyddad från yttre påverkan. Förutom väderpåverkan är vandalism en särskilt viktig fråga. Om du använder stele, se till att displayytan är försedd med ett tillräckligt starkt skyddsglas.
celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Utomhus ljudinstallationer

 • optimal ljudkvalitet
 • hög prestanda
 • robust, hållbar, pålitlig
 • visuellt tilltalande design
Icon Play

Effekt

Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Detta gäller särskilt utomhus. I en utomhusapplikation är det viktigt att säkerställa optimal ljudkvalitet och taluppfattbarhet.
Icon högtalare

Ljudkvalitet

Två högtalarkombinationer är vanliga i hemmet och i yrkesmässigt bruk. Kompletta radiatorer kombinerar alla högtalare i ett kabinett. De återger hela spektrumet av en ljudsignal inom sitt frekvensområde. Modulära system överför var och en ett separat frekvensområde. Detta resulterar i otaliga möjligheter (t.ex. diskant/mellanregisterenheter + basenhet). Högtalarnas kvalitet, frekvensområdet, deras arrangemang och placering är avgörande för optimal ljudkvalitet.
Icon People

Driftsbarhet

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Detta resulterar i mycket olika krav på styrningen av en ljudinstallation. Detta sker centralt via en fast installerad kontrollpanel, via flera slutenheter via en app eller via en omfattande mediastyrning.

Experttips:

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.

Våra höjdpunkter i utomhusutställningen

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.