Samsung-Flip-2-WM85R-update-extra

Provningsrapport

Samsung Flip 2 WM85R

Är den nya 85-tums pekskärmen en ersättning för skolans svarta tavla?

Lagom till det nya skolåret presenterar Samsung den nya Samsung Flip WM85R. Vi hade turen att få testa denna enhet exklusivt i förväg. Den höga kvaliteten på 85-tumsskärmen i kombination med praktiska funktioner ger optimala förutsättningar för interaktivt och samarbetsinriktat lärande, särskilt i skolor och universitet.

Innehåll
thumbnail_samsung_flip2_wm85r

Video

Hands-On: Samsung Flip WM85R

Lär känna Samsung Flip WM85R:s funktioner och höjdpunkter! Vi förklarar alla funktioner i vår video.

Detta är också en stor fördel i skolans vardag, eftersom olika områden eller uppgifter kan bearbetas direkt på skärmen och är synliga för hela klassen.

En annan fördel med den nya skärmstorleken blir tydlig särskilt i större mötesrum. De 85 tum erbjuder en fantastisk bild i 4K, så att även små detaljer är synliga för alla deltagare i rummet.

Genom att kombinera den med ett höjdjusterbart skärmstativ kan du justera höjden på pekskärmen individuellt. Särskilt i skolor kan du på så sätt skapa en balans mellan elevernas olika kroppslängder.

Ny design - bättre kontrast i skolmiljön!

De mindre modellerna var utrustade med ett vitt, något gråaktigt chassi. Modellen här var den klassiska blädderblocket. Den nya Samsung Flip 2 WM85R har däremot ett svart metallchassi.

Särskilt vid väggmontering i klassrum blir separationen mellan ram och vägg tydlig och Smart Board är en utmärkt ersättning för en tavla.

Liksom ramen har pennan nu också utformats i svart. I vårt test var det dock tydligt igenkännbart att den naturliga skrivkänslan fortfarande finns kvar. Som tidigare har pennan två spetsar med olika tjocklek för att passa alla situationer.

Redo att gå - mer tid i klassrummet

Särskilt inom utbildningssektorn är tiden alltid mycket snävt fördelad och ger lite utrymme för handlingsutrymme. Tack vare Samsung Flips WM85R:s extremt snabba driftberedskap kan lektionerna börja omedelbart och tiden kan användas till viktiga uppgifter. Det tar bara några sekunder innan enheten är redo att användas.

Beprövade funktioner - Smart interaktion i klassrummet

Förutom den ändrade skärmstorleken och den nya designen har Samsung Flip WM85R samma funktioner som de tidigare modellerna:

  • Miracast: Särskilt Miracast-funktionen erbjuder ett extremt brett utbud av tillämpningar i skolans vardag, t.ex. trådlöst dela en skärm eller helt enkelt strömma innehåll.
  • Formatmallar: Med de integrerade formatmallarna kan t.ex. betygsblad, lektionsplaner, matteblad eller tidtabeller lagras direkt på skärmen som bakgrund. Detta sparar enormt mycket tid, särskilt när man förbereder lektioner.
  • Webbläsare: Med den integrerade webbläsaren behöver du inte en separat dator för att surfa på webben. Detta är en extrem fördel, särskilt i klassrum eller små mötesrum.

Tekniska data för WM85R

Skärmdiagonal
85 tum
Bildupplösning3840 x 2160 4K UHD
Format16:9
Kontrast4000:1
Ljusstyrka350 cd/m²
Svarstid6 ms
Ingångar2x HDMI, 1x Ethernet-port, 1x RS232, 2x USB typ A, 1 x displayport
Utgångar1x HDMI, 1x 3,5 mm minikontakt
FunktionerBluetooth, Mediaplay, pekskärm, WiFi

Fler höjdpunkter från Samsung Flip:

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.