shutterstock_293221436_blue_box-b

Signalöverföring och mediaspelare

Nästan alla rum, från butiker till frisörsalonger, kan utrustas med effektiva lösningar för digital skyltning. Anslutningsmöjligheter och signalöverföringsvägar måste beaktas, vilket innebär att de nödvändiga kablarna och adaptrarna om möjligt måste förläggas osynligt i rummet. Bra lösningar här är kabelkanaler och anslutningspaneler.

Innehåll

En mediaspelare används vanligtvis för att överföra innehåll . Du kan placera en spelare bakom en display eller på en projektor för att spara utrymme och ansluta den via en LAN-kabel. Du kan också spara innehållet på ett SD-kort och spela upp det på skärmen via en motsvarande kortplats.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Signalhantering och lösningar

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för evenemangslokaler. Vi tar hand om planeringen och valet  åt dig.

WirelessHD-238x282

Signalhantering

 • HDMI-lösningar för korta signalvägar
 • HDBaseT-lösningar för långa signalvägar
 • Trådlös signalöverföring för BYOD-områden
 • Signalstyrning i konferensrum
 • Samarbetsbaserad signalhantering för mötesrum
Ikon Anslutning mellan enheter

Utrustning för signalstyrning

Spara inte på valet av signalhanteringsutrustning. De bästa källorna och utmatningsenheterna ger inga fördelar om man inte tar hänsyn till överföringsvägen. Fråga oss om det lämpligaste överföringsalternativet för ditt projekt för optimal signalöverföring.

uebertragungsqualitaet-nobubble

Uppspelning av ett brett utbud av källor

Olika gränssnitt har fördelen att de är förberedda för uppspelning av de mest olika källanheterna. Från den bärbara datorn till surfplattan och Blu-ray-spelaren kan de mest olika källorna användas vid behov.

tools-nobubble

Planering och montering

Helst ska du bara se en begränsad del av utrustningen från signalhanteringen. Optimal planering och installation av signalvägarna garanterar inte bara en smidig bildöverföring utan också ett attraktivt utseende i lokalerna.

Experttips:

Förutom de klassiska HDMI-kablarna blir överföring via HDBaseT allt viktigare. Tack vare överföringsavstånd på upp till 100 m med en Cat5e- eller Cat6-kabel i full HD-kvalitet erbjuder HDBaseT praktiska fördelar, särskilt i äldre byggnader där en efterföljande installation av kablage för bildöverföring är nödvändig.
Zuspieler-308x275

Mediaspelare

 • Kombination av alla signaler i en punkt
 • Vidarebefordran av signaler via en linje till projektorn eller bildskärmen
 • Olika anslutningar för olika källanordningar
 • Platsbesparande
Ikon Anslutning mellan enheter

Anordningarnas kompatibilitet

För optimal signaluppspelning är det viktigt att klargöra hur uppspelningen ska ske. Vid överföring av skyddat digitalt innehåll ska du vara uppmärksam på enheternas HDCP-kompatibilitet. Våra experter hjälper dig gärna med frågan om vad du ska tänka på när du väljer rätt spelare för dig.

Ikonupplösning

Upplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller 4K (3 840 x 2 160) i 16:9-format.

touch-nobubble

Beröringsfunktion

En stor del av arbetet i ett lägescenter är numera digitalt. En bildskärm med en inbyggd dator med inbyggd plats blir en interaktiv karta, en arbetsyta och mycket mer. Den underlättar arbetet och innehållet kan skickas eller skrivas ut. Beröringsfunktionen stöder hanteringen.

Experttips:

Displayer kan också användas för fordonssimulatorer. Detta sparar tid och pengar. Dessutom behöver enheterna inte förlita sig på själva utrustningen, som annars innebär underhåll och reparation efter frekvent användning.

Våra höjdpunkter inom signalhantering

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.