korie-cull-IzIME1jwjCY-unsplash
Lösningar för företagskunder

Optimal utrustning i butikslokalerna

Det räcker inte längre med ett stort produktutbud för att få besökarna i din butik att göra ett köp. Atmosfären och säljfrämjande reklamåtgärder på försäljningsstället är också avgörande för din affärsverksamhets framgång.

En blandning av ljud- och videolösningar har redan etablerat sig som standard i både små och stora butiker. Detta innebär dock också att kompletta ljudsystem för rummet i kombination med delvis interaktiva smart signage-skärmar för utspel av olika innehåll måste installeras på rätt sätt och kopplas samman med varandra. Detta kräver en individuell planering, som börjar med valet av utrustning och slutar med genomförandet på plats.

Innehåll
panorama6_b_v3

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för butikslokaler

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för butiker av alla storlekar. Vi tar hand om planeringen, valet och hela installationen av apparaterna åt dig

Visa

Visar

 • väl lämpade för presentation av varor
 • interaktiva displayer ger kunden möjlighet att interagera med produkten
 • Användning med interna eller externa digitala skyltspelare
display

Storlek på displayen

Displayens storlek bör anpassas till den plats där den placeras. Från 32" är det meningsfullt att använda en display. För en stående installation i en modebutik rekommenderas storlekar runt 75", eftersom en outfit visas nästan i naturlig storlek.
Ikonupplösning

Bildupplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller WUXGA (1 920 x 1 200) i 16:10-format. Upplösningen beror på innehållet och bildstorleken.
Ikonväxel och verktyg

Montering

Montering på väggen eller på ett stativ. Vid val av stativ finns fasta och mobila lösningar.

Experttips:

När du placerar den mobila displayen ska du vara uppmärksam på närliggande eluttag för att undvika att kunderna snubblar.
Beschallung

System för högtalartelefoni

 • framhäver bilden i kassan med ljudinnehåll
 • informerar kunderna om erbjudanden
 • Meddelande till de anställda
Ikonens dimensioner

Positionering

När du placerar ljudanläggningen är det viktigt att tänka på vad den huvudsakligen är avsedd för. För POS-användning används vanligtvis högst två högtalare. För allmän ljudförstärkning i en butik fördelas högtalarna i taket över hela området.
Anslutningar för ikoner

Anslutningar

I kassan är högtalarna anslutna till datorn eller skyltspelaren. För ljudförstärkning i butik behövs en ljudmottagare med tillräckliga utgångar för det antal högtalare som krävs.
Ikonväxel och verktyg

Montering

Enheten kan till exempel monteras i ett undertak, i ett POS-stativ eller på väggen.

Experttips:

När du väljer ljudsystem ska du vara uppmärksam på försäljningslokalens område. Ju fler högtalare som måste anslutas till systemet, desto mer ström behöver det.
celexon-aktiv-lautsprecher-set-2-wege-525-b

Ljudinstallation

 • optimal ljudkvalitet
 • hög prestanda
 • Väggmontering / infälld väggmontering / infälld takmontering / infälld takmontering
 • visuellt tilltalande design
Icon högtalare

Effektivitet

Ett stort seminarierum, ett mötesrum, ett litet klassrum eller till och med en imponerande hemmabio av hög kvalitet. Varje rum har sina egna krav på ljudkomponenter. Förutom den elektriska effektkapaciteten är en högtalares effektivitet viktig. Effektiviteten anger i decibel hur högt en högtalare är vid en watt på en meters avstånd
Icon Music

Typ av högtalare

Två högtalarkombinationer är vanliga i hemmet och i yrkesmässigt bruk . Kompletta radiatorer kombinerar alla högtalare i ett kabinett. De återger hela spektrumet av en ljudsignal inom sitt frekvensområde. Modulära system överför var och en ett separat frekvensområde. Detta resulterar i otaliga möjligheter (t.ex. diskant/mellanregisterenheter + basenhet). Högtalarnas kvalitet, frekvensområdet, deras arrangemang och placering är avgörande för optimal ljudkvalitet.
Ikon enkel användning

Driftsbarhet

Användbarheten anpassas till dina behov. Ljudsystemen kan antingen skräddarsys för en specifik rumssituation eller anpassas till förändrade situationer. Detta resulterar i mycket olika krav på styrningen av en ljudinstallation. Detta sker centralt via en fast installerad kontrollpanel, via flera slutenheter via en app eller via en omfattande mediastyrning.

Experttips:

Det är viktigt att ha en högkvalitativ ljudanläggning! Den mänskliga hjärnan kombinerar visuell och auditiv sensorisk stimulans. Ljudsystemets uppspelningskvalitet förbättrar lyssnarens uppfattning och ökar den allmänna förståelsen.
Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.