heimkino-keller

Lösningar för privatkunder

Lämplig ljud- och videoutrustning för hemmabio-källaren

En källare lämpar sig ofta för att bli ett biorum för hemmabio. Att installera en hemmabio i källarrum kräver dock noggrann planering, eftersom rummets dimensioner och ljusförhållanden spelar en avgörande roll för korrekt placering och installation av enskilda AV-komponenter.

Innehåll

Beroende på de ursprungliga förutsättningarna används olika typer och modeller av utrustning: från strålkastare tillskärmar och surroundsystem. Ett val och en installation av utrustningen som planeras och utförs av en expert sparar dig mycket tid och arbete. Och du får en hemmabio-lösning för källarrum från en enda källa.

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Våra styrkor och kompetenser

 • AV-expertis från mer än 15 års professionell B2B-konsultverksamhet
 • Omfattande partnernätverk av etablerade tjänsteleverantörer och tillverkare
 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb projekthantering

Lösningar för den perfekta källaren för hemmabio

Vi erbjuder följande lösningsvarianter för källare av alla storlekar. Vi tar hand om planeringen, valet och hela installationen av enheterna åt dig.

Acer-Beamer-transparent

Kraftfulla strålkastare

 • Linsförskjutning för flexibel positionering av bilden
 • flexibel optik kan göra det möjligt att undvika ombyggnader
 • en tyst projektor är inte störande på grund av driftsljud
 • Funktioner som beräkning mellan bildrutor ger en bättre bild
Ikonkontrast

Kontrast

Kontrast spelar en viktigare roll för en hemmabio-projektor för källarrummet än ljusstyrkan. Rummet kan vara helt mörkt. En hög kontrast säkerställer en hög svartnivå och med nyare projektorer gynnar HDR-visning.

Ikonupplösning

Bildupplösning

Full HD (1 920 x 1 080) i 16:9-format eller 4K (3 840 x 2 160) i 16:9-format.

Ikonverktyg

Montering

Takmontering via takfäste eller placering (upprätt) på ett skåp. För detta måste dock projektorn ha en stark funktion för vertikal linsförskjutning.

Experttips:

Projektorer för hemmabio med flexibel optik och linsförskjutningsfunktion sparar mycket problem vid installationen. Bilden är också mycket lättare att ställa upp på skärmen. Våra utbildade experter ger dig gärna råd om val och planering av din projektor- och skärmlösning!
Canvas

Skärmar för den perfekta hemmabion

 • för ett optimalt projektionsresultat
 • svart kant för att rama in bilden
 • för en hemmabio i källaren är en ramskärm en optimal lösning eftersom den inte är i vägen för någon
 • Ramskärmar ger den bästa planheten
Mått på canvas-ikonen

Skärmstorlek

Skärmstorleken bestäms av sittplatsavståndet: detta dividerat med två ger skärmens bredd. Om rummet tillåter det är 2,5 meter en bra bredd för att ge en känsla av hemmabio.

Ikondukar

Typ av duk

Källaren för hemmabio har vanligtvis den fördelen att du har väggarna till ditt fulla förfogande och inte behöver kompromissa som i ett vardagsrum. Därför rekommenderas en ramskärm för att ge det bästa projektionsresultatet.

Ikonverktyg

Montering

Projektorn installeras på ett takfäste, medan skärmen monteras på väggen. Om man trots allt använder en motoriserad skärm eller en rullduk är takmontering också möjlig.

Experttips:

Om rummet är tillräckligt stort för att du ska kunna installera skärmen framför det kan du överväga en mikroperforerad skärm. Den släpper igenom ljudet genom skärmtyget och ger centerhögtalaren och rösterna ett realistiskt ljudläge. Fråga bara våra experter, de ger dig gärna råd!
Denon-AV-Receiver-transparent

Ljudutrustning med ljud

 • ett urval av olika surroundsystem: 5.1, 7.1, 9.2 och många fler.
 • rätt prestanda för din rumsstorlek
 • Dolby Atmos, Auro 3D eller DTS:X
 • Högtalarsystem eller individuellt konfigurerbara lösningar
Icon högtalare

Antal kanaler

Antalet kanaler bestämmer antalet högtalare och därmed typen av system. Från det klassiska 5.1-surroundsystemet till 9.2-systemet med effekthögtalare i taket - valet är ditt!

Ikon 3D

3D-sorround

I ljudvärlden har utbudet av 3D-surroundteknik ökat avsevärt. Du kan välja mellan AV-mottagare med Dolby Atmos, Auro 3D eller DTS:X. Vi hjälper dig gärna att välja rätt högtalarkombinationer.

Icon 2 växlar

Högtalarset eller enskilda komponenter

Beroende på rummets storlek, installationsmöjligheter och dina krav på ljudkvalitet erbjuder vi förkonfigurerade högtalarsystem och enskilda högtalare. Vi ger dig gärna råd om sammansättningen av ditt önskade system och hittar rätt kombination av surroundhögtalare, centerhögtalare och subwoofers för dig och ditt hemmabio-rum.

Experttips:

Beroende på motståndet (ohm) kan den effekt per kanal som anges för en AV-mottagare vara helt eller delvis tillgänglig. I större rum bör man därför se till att det finns tillräckligt med watt per kanal för att vid behov kunna ta fram tillräckliga effektreserver.

Vår hemmabioprojektor

Tobias Berg och Oliver Stenzel - kontaktpersoner inom inköp och försäljning - skriver på glasrutan

Har du fortfarande öppna frågor?

Vi ger dig också gärna personlig rådgivning - vi ser fram emot ditt samtal eller e-postmeddelande! Om du vill att vi ska ringa upp dig kostnadsfritt, lämna dina kontaktuppgifter till oss nu.